В космос за 137$ :)

Автор Ritmas, 22.12.2012 23:48:16

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

axizep

впринципі й дійсно не зле.тим патче що в тебе вона є і можливо ти захочеш її підписати не цей проект.
15 грам камера,то хватить на саму камеру 2-3 презервативів ) +1 презерватив парашут +2-3 радіомаячок.
парашут думаю можна зробити з кулька тоненького,можливо із сміттєвого кулька великого. модуль підвязати до строп,а прєзікі до центру парашута зверху,так щоб вони парашут розтягнули,а коли лопнуть,щоб він надувся тут же набігом повітря знизу.
що ж,приємно що мій скептицизм нарахунок камери розвіяли,це добра новина!

залишаєтся як я подумав-найскладніше. радіомаяк, зоча можна і джіпіес трекер купити.
з готових пеленгаційних рішень є охота на лис. вона на 27мгц працює,що підозрюю буде велика антена і не дуже гостра направленість. треба то питання дослідити,або будувати техніку на 144мгц.
Slavko

axizep

є ідея зробити той радіомаячок по принципу першого совєццкого спутніка. він передавав сигнали,скважність яких була пропорційна температурі всередині корпуса,а висота тиску. таким чином можна вбити ще 2 зайців,якщо знайти відповідний  датчик тиску,з датчиком температури проблем меньше.
Slavko

Ritmas

В мене є камера у вигляді автомобільного брелка (у відеоревю  на два пости вище їх порівнюють), ще жива навіть :) Та що у вигляді "зеркалки", наразі в друга в Рівному. Але не суть - вони практично ідентичні, брелок трохи важчий, але більш "плоский" :) Тест-драйв - легко.
Я розумію розумом...

axizep

а скільки важить? і на скільки часу акума вистачає?
Slavko

Ritmas

Ось вона:
http://www.ebay.com/itm/Car-Key-808-Micro-Mini-Hidden-Camera-Digital-Video-Audio-Recorder-DVR-Camcorder-/221040479046?pt=US_Surveillance_Digital_Video_Recorders_Cards&hash=item33770a0b46

Важить трішки (на грам-два) більше. Але якщо зняти з неї кільце для ключів, буде важити менше.
Якість картинки і час зйомки від одного заряду - практично і самі.
Я розумію розумом...

axizep

капєц! нереально дешево)
єдине но,що дето рік тому читав стоттю,що тіпа дето в харкові приняли мєнти і посадили,а все за те,що він з ділекстріму купив подібну мікро камеру у корпусі ручки шарикової. в нас це розцінюється як засоби негласного отримання інформації і є кримінальною справою по статті чуть не шпіонство. отакий от маразм.
Slavko

Ritmas

а ти не купляй у виді ручки шарікової :) і взагалі зараз ніц такого не купляй :)
Я розумію розумом...

axizep

тоєсть?
я б не проти паро таких брєлків купити. пригодяться )
Slavko

axizep

http://www.nick-biryukov.narod.ru/page28.html   от воно! напевне сама проста схемка генератора.
Slavko

Parsifal

Самий простий спосіб інтервальної фотозйомки, це купити б/у мильницю Кенон, і поставити на неї програму CHDK. Можна керувати будь якими функціями фотіка програмно, в тому числі і інтервальна зйомка. Хто має Кенон Повер шот можете спробувати, багато нових функцій з'являється. Ось і ссилка.
http://chdk.clan.su/faq/1-1
Мінуси- вага, є рухомі частини, ціна (але думаю що можна знайти б/у недорого)
Плюси- якість фотографій, можна задавати інтервал, фотографувати з брекетінгом і в рав.

Але найоптимальніший варіант, на мою думку, це телефон з камерою, джіпіесом і включеним інтернетом і на андроіді. Чому?
1. Телефон легкий (приблизно 100г) і маленький і має всі потрібні функції в одному корпусі.
2. Акумулятора телефону гарантовано вистачить на 1 годину роботи джіпіесу і камери і навіть інтернету.
3. Чому Андроїд і чому інтернет? Якщо увімкнути синхронізацію андроїду і по вмикати всі гуглівські сервіси, то під час польоту фотки чи відео з телефону будуть завантажуватись з мобільного на пікасу чи гугл+, може навіть на пошту. Тобто навіть якщо все розіб'ється при приземленні чи потоне, то фото лишаться.
4. Відповідно до п.3 після приземлення можна буде бачити те що бачить камера апарату, і його буде легше знайти.
5. В андроїді є функція знайти друга, телефон через інет передає свої координати на інший пристрій з інетом, і на гугл мапсі показує місцезнаходження першого телефону.
6. Думаю, що є не одна програма на андроїд що дозволяє вести серійну зйомку, якщо і нема, не думаю що її складно написати.
7. Є багато іншого софту що працює з джіпіесом і камерою, можна і на розєм навушників повісити якусь функцію, наприклад маленький зовнішній динамік для полегшення пошуку після приземлення.
8. А ще краще 2 телефони з джіпіесом, один відео знімає, другий фото, і надійність підвищується.

Parsifal

Знайшов самий дешевий підходящий телефон в Китаї коштує 60 баксів.
http://www.aliexpress.com/item/Huawei-U8150-Ideos-Unlocked-GSM-android-smart-phone-with-3-1-MP-Camera-WiFi-GPS-Support/666935363.html
Думаю, що можна знайти б/у, або якийсь з несправним динаміком чи ще чимось не важливим, дешевше.
Ще як варіант багатофункційного пристрою може бути автомобільний відео реєстратор з вбудованим GPS.

axizep

я ці речі добряче вже обмізгував ще раніше (див пости вище),і прийшов до таких висновків: тестові рішення мають бути максимально дешеві. для чого відробляти технологію (презервативи,парашут,пеленгацію) на дорогому і тяжкому смартфоні,якщо можна обійтись як то кажуть легкою кровю?!
камери,які пропонує рітмас і дешевші на порядок і якість краща,ніж в телефона. якимось чудом,але вона таки краща в режимі зйомки відео (дивіться ссилки вище)
ціна 6уе-14уе в залежності від роздільної здатності (там є декілька опцій,навіть фулл хд).
і саме головне це масса-15г -тобто це 2 презерватива для підйому )
тоєсть для телефону треба буде 15 презервативів,а це вже толпа людей )
+для телефону треба ще купу грошей,якщо згубим його буде більше жаль.
ще один аргумент це навігація. саме по собі заняття направленої радіопеленгації (охота на лис так звана) це древня спортивна техніка,яка сама по собі дуже азартна і захоплююча,яка придасть зауску кулі і її пошуку смаку пригоди і змагання.


сам по собі радіомаячок обіцяє бути легенькою бздюлькою,орієнтовно до 50г.виготовлення його буде зовсім не коштовним (до 100 грн),за шо я залюбки возьмусь.

після нового року я за день зроблю антенну направлену на 433 мгц  http://vrtp.ru/index.php?act=categories&CODE=article&article=794
підключу до своєї рації,а з другою рацією буде хтось інший бігати,і по цьому експеременту можна буде визначити усю пригодність даної ідеї.

доречі всі,в кого є рації на 433 мгц (lpd діапазон) зголосіться!

був би радий,якщо б хтось допоміг з розробленням і тестуванням парашута (напевне оптимальним варіантом буде кульок для сміття). парашут і 1 презерватив з 10-5 г грузиком можна відправити в небо,ну і вистрілити з воздушки щоб опустити на грішну землю апарат предчасно і вияснити чи так як потрібно відкривається парашут.
Slavko

Ritmas

Я розумію розумом...

axizep

прозвітую: зробив я 2 антенки для пеленгування  на 433 мгц   отаку   http://goryham.qrz.ru/ant/433yagi3.htm  і  отаку http://www.qth.spb.ru/modules/coppermine/albums/userpics/10004/normal_peleng2.jpg   
з останньою взагалы щось смутно,бо вона розрахована для пошуку мінімуму,а я находив аж декілька їх. можливо виною є всьому відбитий сигнал. перша працює більш адекватно,але направленість має надто широку. думаю зробити ще третю,з 7ма елементами.там має бути вже все ок.
з передетчиком тож халепа вийшла: купив отакий модуль http://www.rcscomponents.kiev.ua/product/RT11-433.html 
він працював справно,аж поки я його не включив в конструкцію підсилювача,який сам робив і забувся-включив 9в замість 6 і він згорів нафік (
пробував міняти транзисторихоча переходи дзвонились живими) але це результату не дало. генерації нема. напевне здох пав фільтр.
думаю замовляти їх з ебею,бо в нас ніде їх не продають. або можна найти десь впаяні в радіо пристрої,такі як автомобільні брелки сигналізації. може хто має неробочий/лишній? був би вдячний.
Slavko

Ritmas

Як вже казав - можу допомогти "совковими" радіодеталями. Якщо тобі щось треба для маячка, і воно в мене знайдеться - велкам. Також, коли діло дійде (я в це вірю!) до робних запусків, дам мініатюрну камеру для "тест-драйву". Наразі найглобальніші питання - на чому полетить (метеозонд) і як його зловити потім... :) Втрату електроніки ще якось можна пережити, а ось втрату відзнятих кадрів - пережити буде важко... :(
Я розумію розумом...

Lesyk

Цитата: :-)
Віддам  CANON A490 в стані як ікарус трьохсот китайців + 8 Гб картку.

axizep

дякую лесику,щедрий хлопака ) але камеру яка важить як мінімум 200гр підняти буде складно,то вже буде трохи завелика куля. воно хз чи того варте.

доречі я краєм вуха чув,що можливо просто добути водень ще й під тиском (достатнім для надування презервативів) зза допомогою хімічної реакції. якийсь луг (NaOH) здається реагує з алюмінієм (фольгою) з виділенням водню.  сам луг недорогий зовсім і просто його дістати в каністрах.
треба когось хто добре знає шкільну хімію і може порахувати а скільки ж літрів водню можна отримати з літру (NaOH).
щоб потім оцінити ефективність методу.
шкода що більше нікому підтримати в електронних дослідах,разом було би і веселіше і швидше.
Slavko

axizep

я не докінця впевнений,чи можна буде запеленгувати маяк,якщо він впаде кудись в яму чи в місце,де багато металевих предметів навколо,або варіант якщо він встигне відірватися від нас (занесе вітром) дальше чим 100 км (якшо не встигнем за ним угнатися. тоді сигнал може бути втрачено.
на такий випадок джіпіес трекером було би непогано підстрахуватися. це додаткових 50гр ваги,35уе але і додаткова страховка. на таку річ і пропоную всім бажачим і скинутись.шанс його повернення назад буде досить високим.
якось треба зібратись,і купити ту тєму.я маю карточку і можу купляти з ебею.якшо заздалегідь це зробити,то посилка прийде через 2-3 тижні (з кетаю).
Slavko

Le-i-3o

to: axizep
За старання великого плюса але думаю тре брати жпс-трекер і не паритись, якщо не згідний хотілось би почутит аргументи :)
Він копав, і ти копай!!!

Roman_P

GPS - правильна думка . Питання як сигнал трекера передати на землю ? Я думаю через 27Мгц або 433Мгц радіо .
Є фірма "Техекспо" . Базуються в корпусах колишнього заводу кінескопів . Вони можуть поставити електронні компоненти з сайту http://www.tme.eu/ua/ або digikey . З tme час доставки приблизно тиждень .
Якщо будете збиратися на трекер , радіо і т.п. я підтримаю .
Стосовно лугів , кислот , водню то є стрьомно . Бахнути може .

162 Гості, 0 Користувачів