фото-проект "НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ"

Автор gor_qkop, 05.08.2009 23:04:02

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

gor_qkop

Я представляю галерею мистецтв "PRIMUS" (Львів, вул Лесі Українки 16), ми розпочинаємо великий фотопроект і починаємо зі Львова, нижче розміщена його робоча концепція. Ми шукаємо людей, якім би було цікаво долучитись до нього так чи інакше, якщо Вас це зацікавить, то будь-ласка напишіть мені, якщо ж не зацікавить, але знаєте людей, яких це може зацікавити будь-ласка допоможіть нам з ними зв'язатися.
Зазделегіть вдячні!

ФОТО-ПРОЕКТ «НЕ ТУРИСТИЧНА УКРАЇНА»

Галерея мистецтв «Primus»  разом із ... починає фото-проект «НЕ ТУРИСТИЧНА УКРАЇНА».

Концепція

Україна  країна туристична. Країна з багатою історією, на теренах якої відбувалися події, що з часом мали визначальне значення для долі усіх європейських народів. У спадщину від предків нам залишилась значна кількість обєктів-очевидців примхливих вигинів історії. Ось лишень з часом вони все більше сходять нанівець і повертати до них туристичну магістраль стає просто соромно. В решті-решт виходить, що дійсно популярні обєкти масового туризму в Україні можна порахувати силами дошкільнят. Якщо ж подивитись на основні туристичні потоки, то стає зрозуміло, що в обовязкову програму іноземця, який приїхав подивитись країну Чорнобиля, геніального письменника-футболіста Шевченко та Помаранчевої революції по суті Київ, Львів та, рідше, Одеса.
В нашому фото-проекті «НЕ ТУРИСТИЧНА УКРАЇНА» ми хочемо показати перш за все ті обєкти, які немає потреби реставрувати, які цікаві саме такими як є і «зачіпають» людину не залежно від її знання історії чи естетичних вподобань. Місця, які ми хочемо показати відомі небагатьом, а відвідуються взагалі одиницями, хоча кожен день ми їх бачимо, чуємо про чи йдемо повз. Наша мета  зазирнути за Зелені двері туристичної України.
Проект передбачає тісне співробітництво з прихильниками нетрадиційного відпочинку по всій країні та залучення іноземних фотографів, що можуть подивитись на наш світ не нашими очима.
Результатом фото-проекту стане підготована до виставки експозиція, яку планується виставити передусім в Україні та Франції, а також фотоальбом із пояснюючими статтями на пяти мовах (українській, російській, англійській, французькій та німецькій).
Проект планується розпочати із фото-виставки «НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ», якій розповість про Львів не видимий не лише для ока туриста, але й для самих львівян. Обєкти для світлин будуть обиратись за тими самими принципами  такі, що цікаві саме в актуальному, не реконструйованому, стані і практично невідомі громадськості. Серед інших місць планується відвідати русло Полтви, обєкт «Лощина», руїни цехів ЛАЗу та Ізоляторного заводу, холодильники під Високим Замком, старі бомбосховища...
Єгор Лєбєдєв


inkognito

    1) Гарно і зачод! Із задоволенням приєднаюсь до проекту (і не тілько я думаю);
   2) багатьох львівських фотографів знаю, що не гірше представлять. Хоча фото іноземців, так би мовити із clear mind відносно нас має додатковий потенціал;
   3) чекаємо на конкретику!
    4) ся стримую аби не нахамити на синтаксис та граматику автора поста у частині солов'їної мови. Соррі за мою дурнуватісь у цьому аспекті, мав "3" у школі із укр.-мови;
Resistance is futile

zelja

Я само собою приєднуюся до проекту  ;)

Golem

Тепер переходимо від слів до діла. Наскільки я зрозумів готові фото вас не дуже цікавлять, ідея в тому шоб ви відвідали ті обєкти самі і все перефотографували своєю технікою? Чи як? Бо всі згадані і ше багато з незгаданих обєктів є фоткані-пеерфоткані, можна взяти готові знимки. ну але то ваша справа.

Я також, з свого боку, готовий надати свою допомогу як консультант, провідник і частково спорядженням. (Фотограф з мене ніякий)

Значить по обєктах:
- Полтва дуже цікаве і особливе місце, але і небезпечне. Спуск тільки в суху погоду.
- Лощина - коли завгодноі  як завгодно
- ЛАЗ і Ізоляторний завод: охороняються. Можна замінити Автонавантажувачем чи Іскрою
- Холодильники під високим замком - в будь-який час але тільки для худих фотографів
- Само собою шо наш бомбік в парку Франка
- Можна пофоткати покинуті ВЧ Аеропорту
- Кругла будівля за Податковою. Дуже фоткабельна

Якшо помізкувати - можна ше поназгадувати обєктів.

Це все обєкти шо у Львові. В радіусі 100 км є шу дуже багато чого цікавого як Новояворівська Сірка, Новий Розділ, закинуті ракетні шахти, бункери і так далі. Якшо подивишся на форум - побачиш багато звітів з подібних точок.

Якшо є якісь питання - з радістю відповімо!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Ще є грот на ВЗ, та різні переходи під цитаделлю. я наприклад зараз взявся за дослідження району львівського вокзалу та залізничних депо, там теж є дуже багато цікавого, хочу навіть 3-д модель всіх шляхів по Львову зробити. до речі всі цікаві об'єкти треба повідмічати на звичайній мапі міста, а краще викласти мапу в неті, і щоб кожен мав змогу відмічати відомі йому цікаві об'єкти...

Golem

Ага, згідний. ти там тіко вважай. на території вокзалу і депо діє транспортна міліція. Перебування сторонніх осіб там заборонено. На рахунок карти - ми вже запустили базу даних з обєктами по Львову, живе в нас на сервері. Все шо лишилося доробити - написати простенький веб інтерфейс, а то зараз воно дуже аскетичне. Якшо знаєш хто то може зробити - кажи.
Дігери всіх країн єднайтеся!

SOC

І воно перетвориться в ТУРИСТИЧНЕ, піднесене всім підряд на тарілочці. Після чого щоб отримати свою дозу задоволення, труЪ індустріальщикам треба буде освоювати паралельні виміри? На рахунок діючих підприємств- схоже на провокацію дійсно, зовсім інший підхід потрібен  до професійних фотосесій та групового туризму, ніж до соло вилазок. Групового "просочування" напевне не буває, по рівню шуму воно підходить під термін "штурм" :D
А вхід через головну прохідну методом кави/пива з кимось ключовим - це вже інша тема, або вправа по психології/дипломатії або просто скучна "совкова" екскурсія для "середньостатистичних". 
________________________________________________________________________________
Думка автора може не співпадати з його точкою зору

Я не тормоз- я повільний газ

Dexter

Я також непроти приєднатися.але як провідник.бо консультант незнаю який з мене...а фотограф поганий.

gor_qkop

Домовилися сьогодні зустрітись з zlija та inkognito на 13.00 біля Равлика, чекаю всіх, хто зможе прийти...

Stinger

Хм... знову Равлик, мабуть рити будемо...

Golem

Я також буду на 13 біля равлика
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

ех, нажаль сьогодні не буду - маю купу проблєм на роботі, керівництво не пускає.
Resistance is futile

Dexter

Блін зайшов запізно...якби побачив вчасно був б звами=(

gor_qkop

Основним результатом сьогоднішніх перемовин була принципова згода спільноти explorer.lviv.ua підтримати наш проект. Базова концепція фото-проекту "НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ" викладена нижче. Головні результати сьогоднішньої зустрічі - головна контактна особа Golem, альтернативна zelja; на даному етапі потрібно визначити першочергові обьєкти - учасники проекту. Додаткові критерії для них, окрім зазначених в робочому вигляді проекту:
1. вони мають репрезентувати основні історичні етапі розвитку Львова;
2. бути відносно легкодоступні, тобто можливі конфлікти із офіційними органами влади мають бути мінімальні;
3. перевага надається першому пунту.
Обговорення переліку цільових обьєктів вірішено зробити у цьому топіку. Бажаючих долучитись до проекту в якості основних учасників (фотографів) прошу звертатись СЮДИ, наряму підтримати проект (звести із потенційно зацікавленими людьми, чи власниками цікавих обьєктів) - чекаю ваших е-мейлів (gor.qkop@gmail.com), просто долучитись до проекту - просто пишіть в цьому пості.

Дякую Спільноті explorer.lviv.ua за підтриму нашого фото-проекту!


Фото-проект «НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ»

Галерея мистецтв «Primus», за підтримки спільноти explorer.lviv.ua розпочинає фото-проект «НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ», який є частиною великого фото-проекту  «НЕ ТУРИСТИЧНА УКРАЇНА».

Концепція

Львів, як і кожне старовинне місто, приховує в собі згадку про кожен день своєї багатовікової історії. Треба тільки вміти і хотіти їх побачити.
Свій слід у нашому місті залишили різноманітні суспільства і режими – від Галицько-Волинського князівства до незалежної України. Львів був містом руським, польським, австрійськім, радянським, а тепер, нарешті, став українським, колесо історії зробило оберт. В його таємничих вуличках можна відшукати сліди, певно, всіх європейських та багатьох азійських народів.
Сучасний туристичний Львів, який ми бачимо кожен день, це лише фасад, обличчя за яким можна розгледіти Душу міста. Дуже часто, прогулюючись містом, ми відчуваємо її іронічний дотик і стає зрозуміло, що нам видно лише верхівку величезної перлини, яка пливе у хвилях історії.
У нашому проекті ми прагнемо знайти те місце, де живе Душа Львова. Місця, які визначали обличчя міста і думки його мешканців, місця, про які рідко згадуємо і ніколи не бачимо. Дехто може сказати, що це скелети в шафі, а ми вважаємо їх вмістилищем Душі міста, міста мудрого, зрілого, яке дивиться в нас і всміхається теплою радісною посмішкою.

Загальний робочий вигляд проекту

Основна ідея проекту, що має відображатись у роботах «Не туристичний Львів – це не скелети в шафі, а дім Душі самобутнього міста».  В баченні організаторів фото-проекту переважна більшість робіт мають створювати теплий, позитивний настрій, очікується, що на роботах можна буде добре роздивитись відповідний об'єкт.
В проекті можуть приймати участь фото-художники, які мають змогу працювати з великоформатними фотографіями (орієнтовно 80х100). Значна частина фотографій буде робитися в погано освітлених місцях, тому бажано мати змогу забезпечити собі відповідне освітлення. Деяка перевага надається постановочним роботам.
Об'єкти, що ввійдуть в проект будуть відбиратися за наступними критеріями:
•   історична цінність та важливість для міста на певному етапі його розвитку;
•   важкодоступність – фотографуються лише не туристичні об'єкти, тобто ті, куди звичайний турист потрапити не може;
•   стан – перевага надається нереставрованим за часи незалежності об'єктам та таким, що зазнали мінімальних перебудов після розпаду Радянського Союзу.
Орієнтовні етапи проекту:
1.   Визначення команди фото-проекту;
2.   Складання списку цікавих об'єктів;
3.   Власне старт проекту;
4.   Розробка та друк рекламного буклету фото-проекту;
5.   Фотографування об'єктів з найбільш складним доступом та пошук спонсорської підтримки;
6.   Підготовка експозиції, проведення виставки у галереї мистецтв «Primus» та друк великого фотоальбому «НЕ ТУРИСТИЧНИЙ ЛЬВІВ» із роботами учасників та відповідними історичними коментарями.
Найкращі роботи проекту ввійдуть до великого фото-проекту «НЕ ТУРИСТИЧНА УКРАЇНА».



Організатори проекту: галерея мистецтв «Primus»
вул. Лесі Українки 16 (вхід також через подвір'я
ресторану Кілікія з вул. Вірменської)
www.primusart.com.ua
e-mail: artprimus.lviv@gmail.com
тел.:8(032) 2-470-473
куратор проекту: Єгор Лєбєдєв
тел.: 8(097)293-14-26
e-mail: gor.qkop@gmail.com
консультативна та практична підтримка - спільнота explorer.lviv.ua


gor_qkop

я думаю серед перших обьєктів обов'язково мають бути Полтва і Кардинальський зал...

inkognito

в Полтву треба реально моцне освітлення - дуже волого та багато пари.  :)
Resistance is futile

gor_qkop

А в Ієзуїтах в средені сфоткати можна якось домовитись?

Stinger

Канэчна! думаю що завжди! принаймні рити там завжди можна!

inkognito

ЦитуватиВ проекті можуть приймати участь фото-художники, які мають змогу працювати з великоформатними фотографіями (орієнтовно 80х100).

  Можна якісь більш технічні параметри окрім розміру кінцевої роздруківки? Фото розміром 640 х 480 пікселів також можна роздрукувати на будь-якому листі  :)
Resistance is futile

gor_qkop

фотік має знімати tif, row або інші їх аналоги...

398 Гості, 1 Користувач