Дозвіл??? На розкопки бомбосховища???

Автор Navara, 11.02.2013 22:14:31

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Navara

Десь на форумі знайомий вже робив пост про  закопане німецьке бомбосховище яке ми  нині розкопуємо. Так ось пристав до нас чолов*яга, сказав щоб ми брали дозвіл у ЖЕКу на наші розкопки. Я розпитав у знайомих і вони сказали що такого не треба бо: це не приватна властність, не археологічна спадшина, воно обмежене бетонним входом і землі там практично нема-так сміття і цегла. Чоловік пригрожував що виклече ментів. Так маємо ми право копати чи ні? І якщо приїдуть менти то по якій статті КД України вони мають право нас забирати? Може хтось знає у яких кодексах або розділах можна зенайти статті на нашу користь і користь розкопок.
Боїшся - не починай, почав - не бійся

Drkaid

Украв мій текст гад...) та й дійсно чи треба дозвіл на розкопки?
Хабар забрали, герма снята спасибо за запал ребята.

Lesyk

Ніяких дозволів не треба, якшо-шо - приїдуть панове полісмени, які скауть "АНУ ПСИКА ЗВІДСИ, ШПАНА!1!!11", після чого звалять. І через 20 хв можете продовжувати.

yaroslav21

Прибрання території-прерогатива ЖЕКу,і вони бідолахи купу років скидували в цей бомбік сміття,реалізуючи таким чином державні кошти,а ви то всьо витігаєте нагора,тоеретично необхідно визначити приналежність об"єкта.

antihunter

В цьому є деякий сенс, адже розкопки на території громади, а не у експлорера на городі. І ще є така проблема, що часто-густо подібні розкопки дещо небезпечні. Наприклад - розкопали, глянули, назад не закопали. Результат - якась дитина впала чи влізла. Хто відповідатиме ?

Drkaid

Ми хочемо розкопати і на колодку прикрити щоб ніхто крім нас і форумчан не лазав.

Цитата: Lesyk від 12.02.2013 00:30:39
Ніяких дозволів не треба, якшо-шо - приїдуть панове полісмени, які скауть "АНУ ПСИКА ЗВІДСИ, ШПАНА!1!!11", після чого звалять. І через 20 хв можете продовжувати.
а у райвіділок не заберут?
Хабар забрали, герма снята спасибо за запал ребята.

Sunkatalano

Цитуватиа у райвіділок не заберут?
У нас навіть по приколу можуть загребти, якщо ти своїх прав не знаєш...   

mitncik

Цитата: Drkaid від 12.02.2013 12:03:20
Ми хочемо розкопати і на колодку прикрити щоб ніхто крім нас і форумчан не лазав.
Ну, спочатку, ще треба вивезти все те сміття звідти. Не думаю, що комусь сподобається розкидане сміття. А для цього вам треба запевнити прибиральників, що територія буде чиста. Далі, ця територія по суті належить державі, те що ви називаєте "прикрити щоб ніхто не лазав" - називається незаконне привласнення території. Ніхто не буде розбиратися для чого ви це зробили. Або беріть в оренду цю землю з приміщенням, або займайтеся цим тоді коли вам не зможуть завадити.

Woody

Ну розкопати звісно треба, і сміття теж не викинеш на дорогу! а там просто засипано, чи є якісь двері?

Navara

По суті там майже немає побутового сміття, тіки цегла і земля. Я тут так почитав і виходить що в нас нічого не виходить :'( . А так хотілося прийти з роздруківкою якогось кодесу показати ментам і мешканцям і продовжувати спокійно копати по серед білого дня
Боїшся - не починай, почав - не бійся

Woody

а хіба не реально взяти дозвіл в ЖЕКу?

Roy

Змініть постановку питання. Не розкопки бомбосховища, а очищення та прибирання від сміття і бруду сховища, на громадських засадах. Для чистоти міста і збереження культурної спадщини, на прикладі цього сховища.

Треба подумати про вивіз сміття та про двері, щоб не шастали там всякі, бо засипали саме тому, щоб не збирались усілякі негативні соціальні елементи.
Знаєте як воно робиться, грошей на двері і замок немає, тому поступають просто - засипають сміттям, і більше жильці району не жаліються на наркош і алкогіликів, які там тусили.
Meine Ehre heißt Treue

Navara

Там стоїть гермо "форточка", ми передбачили це тому колодка вже є, залишилось тіки її приклепати до герми. От тіки нам не дають як слід все розкопати, привести усе в порядок і прибрати кудась землю, щоб не було купи біля входу. Постійно або ганяють або ментами пригрожують
Боїшся - не починай, почав - не бійся

Woody

хм..треба буде допомоги, пишіть)

Roy

Варіанти два. Перший - лишити цю затію, а другий - це домовлятися з кимось з ЖЕКу, переконати їх у доцільності ваших дій. Йти до кінця, так сказать.
Meine Ehre heißt Treue

Navara

Тут вже треба когось зі старший, навряд до нас у ЖЕКу серйозно віднесуться. Тому і хотів спитатись якщо вже йти до них то з якими паперами і як поточніше сформулювати наші "вимоги" що до розкопок
Боїшся - не починай, почав - не бійся

antihunter

Першочергова задача в ЖЕКів - нічого не робити і ні за що не відповідати. Як прийдете з проханнями - заборонять стопудово, бо їм так спокійніше. Я вже не кажу про те, що давати подібні дозволи не в їх компетенції.
Інша справа, що в цьому випадку заборона має сенс - ви бомбік розкопаєте, глянете, назад не засипете. І навіть якщо зробите все по уму і закриєте двері (в чому я маю підстави сумніватись), то колодку зірвуть, і будуть там ширятись - всім від того погано. Не ображайтесь, я розумію, що ваші наміри чисті і шляхетні, та іноді важко передбачити наслідки, особливо в молодому віці.

Navara

Проблема в тому і полягає, що навряд десь можливо дістати дозвіол на офіціальні "розкопки"+в нас такий народець, що хоч табличку вішай перед входом: "Металу та нічого цінногоо немає" все одно колодку зірвуть ше і з середині позасирають
Боїшся - не починай, почав - не бійся

antihunter

Саме так. Чому, думаєте, це все засипано сміттям ? Щоб не лазили і щоб не відновлювати. Найдешевший варіант.

Woody

а якщо розкопати, подивитись-фотографувати, оцінити об'єкт, і знову засипати...?

269 Гості, 0 Користувачів