Закинуті Підземелля Замків чи костелів

Автор yar-79, 06.08.2009 23:19:14

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yar-79

Гімно - це до грошей! ;D

inkognito

ЦитуватиНа правах оффтопу: Мій дідусь колись розказував, як лазив по катакомбах під вул.Підвальною чи Валовою. І про якісь підземелля вхід в які був біля Арсеналу.

   І я шось таке пригадую, здається Olege про цю місцину згадував. Але однозначно нема зараз там де залізти - інакше давно би уже залізли :)
Resistance is futile

Golem

Спеціяльно для Ярослава. Був цими вихідними в Замку в Добромилі. Замок розташований на горі вкритій лісом, туристи сюди не їздять, місцеві ходять рідко. Замок напівзурчнований. Там ше ніхто ніколи не проводив жодних археологічних досліджень. Так нам сказав місцевий історик-екскурсовод. І дійсно нема ніякиїх покопаностей. Зате є кілька напівзасипаних кімнат, незрозуміла яма посередині. Як туда добиратися детально описано в лінку. Як і історія цього місця. На сам верх реально виїхати автомобілями класу таврія :) Думаю наші ше не скоро до того приступлять. А от занйти реліквії часів козацької доби там реально. Велися бої, стояв гарнізон. Виклавши ці матеріали тут на форумі це троха проллє світло на історію замку.
Дігери всіх країн єднайтеся!

yar-79

Красно дякую за інфу! Ось так і складаються плани на майбутьнє! По козаччині навряд щось знайдеться, а от по КР та татарах досить можливо! А це, навіть ще цікавіше!

Rufus

На рахунок Звенигорода: в мене там живуть дідусь з бубусею. Вони казали, що колись давним-давно, з території теперішнього городища вів підземний хід аж до замку в Старому селі. Схоже на якусь легенду,але кільканадцять років тому якийсь хід знайшли. В ньому була купа кісток і його чомусь швиденько закрили. Я там все неодноразово облазив і в одному місці земля досить підозріло запалася. ??? А ще є легенда, що десь там заховано князівський скарб, зокрема золоту булаву князя. :) Хоча археологи за 50 років розкопок так того скарбу і не знайшли.  ;)
Be friendly to bats!

Lacerta

Знаю пару джерел стосовно замків Терещенка, але джерела оповиті легендами, та байками місцевих.

2. Bigdan Справа в тому, що ці розповіді місцевого населення насправді підкріплені архівними данними
P.S напиши краще в приват(там поспілкуємось!)

Bigdan

Цитата: Марічка від 27.11.2009 15:33:03
Знаю пару джерел стосовно замків Терещенка, але джерела оповиті легендами, та байками місцевих.
кожен замок має свої легенди :)  якшо так подумати підзнмні ходи мали всі замки. Скільки часу пройшло як їх побудували  ::) самі замки в розваленому стані стоять, ходи логічно не в кращому стані :( . В моїх краях звідки я родом є Залозецький замок від нього тож кажуть вели підземні ходи. В райцентрі Зборові в 90х помоєму провалилась земля, хтось туда заліз сказав шо тунель, потім його засипали і на тому стало.

Авантюрист

В Червоноградi е замок Потоцьких,тут безлiч пидземних ходив,але iх позамуровували,але я думаю це невелика проблема.Казали що один хид иде пид ричкою Зах.Буг и виходить десь в Бендюзькому лиси.В иншу сторону кажуть хид ишов до Белзу.Були обвали в мисти,але ничого цикавого,були кимнатки,серйозних коридорив не бачив хиба пид замком,а лазив ше коли меншим був.Зараз би полиз але нема спорядження,да и нихто з знайомих не хоче.

Korgyk

У Львові теж є купа підземель. Теперішні підвали житлових будинків часто були власне частиною львівських підземель.
От коли був на секскурсії (більше ось тут) то коли лазили по підземеллях під Преображенською церквою, то вперлися в залізні двері. Там за одними із залізових дверей починалися підвали людей.

223 Гості, 0 Користувачів