Вітання із ДН, Днем Ангела тощо - 5

Автор inkognito, 11.03.2013 18:34:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Caesar

Ave! Сьогодні трапилась ще одна знамення подія в мому житті! Я курво, сьогодні захистив диплом на тему "Міжнародно правова співпраця у боротьбі з найманством" і став спеціалістом з міжнародного права. От, було весело.
Ось, а ще в нас на захисті був веселий випадок. Текст нижче.
До Дипломних додали першим розділом , розділ з охорони праці в галузі. І оскільки його всі мали в носі писати, він просто тупо копіювався , мій одногрупник так і зробив (не читаючи просто вставив в диплом),  а потрапив до дотошного рецензента, який прочитав все, а там просто Бомба. Текст розділу додаю!

РОЗДІЛ 1. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ   СИТУАЦІЯХ.
1.1 Аналіз стану умов праці
Робота над  дипломним дослідженням проводилася переважно в бібліотеці та місці проживання студента.  Завдання до дипломної та інші форми заповнювалися на факультеті міжнародних відносин,безпосередньо на кафедрі міжнародного права, під наглядом та керівництвом працівників кафедри та керівника магістерської роботи. Обговорення плану роботи, суперечливих аспектів та всіх проблемних питань, що виникали в ході дослідження та опрацювання теми студентом відбувалися на кафедрі післядипломної освіти, де переважно перебував керівник керівник роботи. Роздрук матеріалів та їх оформлення для здачі на остаточну перевірку здійснювався в приміщеннях, спеціально для цього обладнаних,тобто таких що надають поліграфічні послуги, зокрема ТзОВ "Марічка 1", допоки не вияснилося, що їх фарбу можливо витерти пальцем і студент не прийняв рішення видруковувати матеріали у себе дома. До переліку бібліотек, в яких студент побував протягом одного дня, збираючи літературу та науково-публіцистичні, належать Наукова бібліотека, Бібліотеки юридичного факультету та Інституту післядипломної освіти Львівського національного університету імені Івана Франка(матеріальна база яких обмежена в кількості та якості) та Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника.
Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка знаходиться за адресою м.Львів, вул. Драгоманова, 5. Загальна площа 11051 м, що включає зона розташування фондів, зона обслуговування читачів, потребує капітального ремонту, перебуває в аварійному стані. В бібліотеці також присутні технічні засоби. Кількість ПК-100 (побачив один), сканерів-8, сканерів штрих кодових-34, принтерів-37, копіювальні апарати-3. Кількість АРМ: 98 для співробітників,  83 для читачів,  15 окремих місць для користувачів ІНТЕРНЕТ,  3 місця для користувачів WI – FI – 453.
Більшість часу студент опрацьовував матеріал та оформлював свої міркування та глибокі філософські думки у вигляді магістерської роботи вдома.
Перебуваючи у себе вдома, так би мовити, на власній території, студент мав можливість сконцентруватися на роботі та насолоджуватись процесом її виконання, адже середовище було сприятливе. Усі необхідні для виживання протягом даного процесу речі були поряд – мається на увазі кухня та туалет, а також ліжко, яким користувалися у виключних випадках.
Процес праці можна охарактеризувати наступним чином. Фізичне навантаження було помірним, адже була можливість зайняти комфортну позу, регулювати освітлення, змінювати локацію та використовувати простір найбільш раціональним чином.Однак від постійного сидіння на дивані в оточені книжок, копій А4 та двох комп'ютерів – боліла спина, поперек та зад студента, що змушувало його часто вставати та проходитися по квартирі. Складність роботи, яку виконував студент, можна оцінити, як середню за ступенем важкості трудового процесу, адже вдома є можливість зробити короткочасну перерву, гімнастику для очей та інші процедури, важливі та рекомендовані до реалізації в процесі виконання того чи іншого завдання інтелектуального чи творчого характеру. Робоче місце обладнане лептопом Apple MacBook Air 13, принтером та сканером Samsung SCX-4200, необхідними канцелярськими засобами, зручним диваном та двома лампами, які однак не часто використовувалися, враховуючи, що натхнення приходило лише вранці, коли в кімнаті було світло. Важливою позитивною рисою робочого місця є швидким доступ до домашньої бібліотеки (в якій, на жаль немає жодної книжки з міжнародного права) та мережі Інтернет (яка, на щастя, працює без проблем). Нервово-психічна напруженість праці є відносною, оскільки залежно від поставлених завдань студентові доводилось опрацьовувати матеріал різної складності та обсягу, який також відрізнявся за носіями (тобто був представлений у вигляді ксерокопій книг з бібліотечного фонду або ж інформації на веб-сторінках),що безпосередньо відображалося на напруженості зору та загальній втомлюваності. Студент не дотримувався чіткого розкладу технологічних перерв, чергуючи періоди напруженої роботи з напруженою бездіяльністю в очікувані натхнення для подальшої  роботи. Відмінною рисою роботи вдома від роботи за межами квартири (в бібліотеці,інтернет-клубі тощо) є серед іншого і рівень шуму. В конкретному випадку даної магістерської роботи воно було помірним або низьким, за виключенням тих випадків, коли вдома перебували мама або сестра студента. В таких випадках звуковий бар'єр був високий і складався переважно з звукових доріжок серіалу "Величне століття".
Під час виконання більшості робіт використовувалися лептоп Apple MacBook Air 13, та периферійні пристрої (принтером та сканером Samsung SCX-4200). Негативний вплив цих пристроїв на організм людини виникає через велике навантаження на окремі системи організму. Зокрема, це позначається на зорових функціях, спричинене в тому числі тривалим нерухливим положення перед монітором лептопу. Це викликає втому, стрес,погіршення настрою, бажання нанести важких ушкоджень техніці, зниження ефективності прикладених зусиль,націлених на виконання завдань або відпочинок.
Студент при виконанні даної магістерської роботи користувавсялептопом з метою набору та редагування тексту дослідження, пошуку інформації в мережі Інтернет та перебування в соціальних мережах, щоб поскаржитися на складність трудових умов. Робота з лептопом супроводжується виділенням значної кількості тепла, шуму, вібрації та електромагнітних випромінювань і нервів, коли техніка раптово припиняє роботу, знищуючи усе, зроблене до цього. Роботу лептопу та периферійних пристроїв супроводжує виділення багатьох хімічних речовин, які при довготривалому контакті можуть мати негативний вплив на системи органів та організм людини загалом, однак,також спричиняють смерть комарів.















  1.2 Організаційно-технічні заходи
Таким чином, окрім домашнього робочого місця, студент також перебував в бібліотеці, інтернет-клубі, бюро, що надають поліграфічні послуги та на кафедрі факультету. В бібліотеці було проведено найменше часу, оскільки матеріалу в українських наукових бібліотеках переважно немає, а якщо і є, то він давно застарів. Про матеріали на іноземних мовах, студент завбачливо не запитував. Опрацювання текстів, процес копіювання необхідного матеріалу за допомогою ксероксу та інші супроводжуючі дії, здебільшого бюрократичного характеру, вимагають часу та енергії, однак студент вклався в один день, зважаючи на наближення усіх можливих дедлайнів. Оскільки рівень освітлення, вентиляції, шумоізоляції та інших факторів був недостатній, студент відчував надмірне навантаження та необхідность пошвидше покинути приміщення закладу. Також варто відмітити наявність засобів пожежогасіння та долікарської допомоги, якими, на щастя, не довелося скористатися, враховуючи те, що невідомою залишається їхня придатність для виконання власних функцій. Водночас велика кількість пилу від книг та речовин, які виділяються в повітря в процесі користування ксеропіювальним апаратом, ПК та іншим обладнанням, напруження трудового процесу інколи зростало, проте в допустимих межах, не спричинюючи зростання смертності.
Робоче місце — це зона трудових дій працівника, обладнана для виконання певних операцій виробничого процесу, де взаємодіють три головні елементи праці — предмет, засоби і суб'єкт праці. Наукова організація робочого місця передбачає створення працівникові всіх необхідних умов для високопродуктивної і високоякісної праці за можливо менших фізичних зусиль і мінімальному нервовому напруженні.
Під час роботи з персональним комп'ютером повинні бути дотримані певні вимоги.
Вимоги до приміщення. Площу приміщень, в яких розташовують персональні комп'ютери, визначають згідно з чинними нормативними документами.
Вимоги до організації робочого місця з ПК. Конструкція робочого місця користувача ПК має забезпечувати підтримання оптимальної робочої пози. Однак, враховуючи, що в студента стола в кімнаті немає, використовувався диван.
Режим праці та відпочинку користувача ПК встановлюють з урахуванням дедлайнів здачі роботи, психофізіологічної напруженості праці, динаміки функціонального стану систем організму та працездатності. Раціональний режим праці та відпочинкупередбачає запровадження регламентованих перерв, рівномірний розподіл навантажень протягом робочого дня, регулярні комплекси вправ для очей, рук, хребта, поліпшення мозкового кругообігу та психофізіологічне розвантаження, чого, відповідно, практично ніхто не дотримується.
Перед допуском до самостійної роботи кожен працівник має право на навчання з питань охорони праці і роботодавець зобов'язаний провести таке навчання у вигляді двох інструктажів з питань охорони праці, чого в нашому випадку не було зроблено.
1. Нормативи з параметрів мікроклімату, освітлення приміщень, рівнівшуму, вібрації та електромагнітних випромінювань. Мікроклімат виробничих приміщень характеризують температурою, вологістю та швидкістю руху повітря, а також інтенсивністю радіації, переважно в інфрачервоній та ультрафіолетовій областях спектру електромагнітних випромінювань, яка не може спричинити мутації. Параметри мікроклімату у приміщеннях повинні забезпечувати комфортне самопочуття організму. Тому у виробничих приміщеннях повинна бути надійна система кліматичного контролю.
Освітлення приміщень та робочих місць. Ще один важливий чинник, від якого залежать працездатність і здоров'я людини, – це освітлення. Найздоровіше освітлення забезпечує природне світло, особливо взимку. Щоб уникнути світлових відблисків від екрану та клавіатури необхідно використовувати комп'ютерне обладнання з матовою поверхнею.
Вимоги до рівнів шуму та вібрації. Шум часто є причиною зниження рівня працездатності, підвищення рівня загальної та професійної захворюваності, частоти виробничих травм. Студент протягом написання даної роботи, доклав максимальну кількість зусиль, щоб не втратити такий цінний для нього слух і працював в навушниках.
Гігієнічне нормування рівнів шуму. Допустимі рівні звукового тиску у октавних смугах частот, еквівалентні рівні звуку на робочих місцях встановлені санітарними нормами виробничогошуму, ультразвуку та інфразвуку ДСН 3.3.6.037-99.На жаль, за відсутності спецприладів, студентові не вдалося зафіксувати рівень шуму у власній квартирі.
2. Колективні (вентилювання, опалення, протишумові, проти вібраційні тощо) та індивідуальні засоби і заходи захисту від шкідливого впливу виробничих чинників на здоров'я людини (засоби захисту органів дихання, органів зору, шкіри тощо).
Захист від шуму та вібрацій. Усунення шуму в приміщенні є однією з найскладніших проблем, оскільки джерела шуму різноманітні й потребують комплексу заходів технічного, організаційного і медичного характеру на всіх стадіях проектування, будівництва, експлуатації машин і устаткування.
3. Заходи особистої гігієни на робочому місці (підтримання чистоти, миття лабораторного посуду, рук тощо). Заходи особистої гігієни на робочому місці передбачають щоденне вологе прибирання, утримання у чистоті робочого місця, наявність на робочому місці тільки необхідних для роботи засобів.

                   1.3 Безпека в надзвичайних ситуаціях
Серед надзвичайних ситуацій техногенного характеру домінують пожежі та вибухи, а серед небезпек природного характеру ? аномальні гідрометеорологічні явища та медико-біологічні загрози. Звісно не варто виключати можливості винекнення таких небезпечних природніх катастроф, як торнадо, виверження вулкану, землетрус, цунамі, падіння метеорита, сонячне затемнення та поширення пташиного чи свинячого грипу. Це мало б поганий вплив на самопочуття студента та суттєво б повпливало на терміни здачі роботи.
Пожежа — це неконтрольоване горіння, яке супроводжується виділенням тепла, світла, диму та інших продуктів. Не плутати зі студентськими вечірками.Студент це знає точно, адже його батько пожежник.
Описуючи пожежовибухонебезпечність середовища, зазначають:
1.   Пожежовибухонебезпечні властивості речовин і матеріалів, які використовують під час виконання дипломних робіт.
2. Категорію пожежонебезпечності приміщення та клас пожеж.
Відповідно до НАПБ Б.03.002-2007 приміщення поділяють на п'ять категорій залежно від того, які горючі речовини в них знаходяться.
3. Заходи запобігання виникненню пожежі та вибуху, первинні засоби пожежогасіння.
Проведення організованої евакуації з виробничих та інших приміщень і будівель, запобігання проявам паніки і недопущення загибелі людей забезпечують шляхом складання плану евакуації з розробленням схеми евакуаційних шляхів та виходів. Однак, невідомим залишається чи є в квартирі студента план евакуації. На підприємстві має бути встановлено порядокоповіщення людей про пожежу, з яким необхідно ознайомити всіх працівників. Для безпечної евакуації шляхи та виходи мають відповідати таким вимогам:
? евакуаційні шляхи і виходи повинні утримуватися вільними, не захаращуватися та у разі потреби забезпечувати евакуацію всіх людей, які перебувають у приміщеннях;
? кількість та розміри евакуаційних виходів, їхні конструктивні рішення, умови освітленості, протяжність шляхів евакуації, їхнє оздоблення повинні відповідати протипожежним вимогам будівельних норм;
? у приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасно розміщувати не більше 50 осіб, а у разі перебування в ньому понад 50 осіб повинно бути щонайменше два виходи, які відповідають вимогам будівельних норм;
? двері на шляхах евакуації повинні відчинятися в напрямку виходу з будівель (приміщень) і замикатисялише на внутрішні запори, які легко відмикаються.
Порівнявши наведені вище вимоги з обставинами, в яких відбувався трудовий процес студентки-магістранта, варто зазначити, що  у бібліотеках розробляються схеми евакуації користувачів і працівників, а також план заходів та дій адміністрації та працівників на випадок виникнення пожежі. Виходи з приміщень, проходи, шляхи евакуації в бібліотеках облаштовуються системами аварійного освітлення. Системи аварійного освітлення повинні зберігати працездатність в разі відключення центрального електропостачання. Читальні зали в бібліотеках повинні забезпечувати комфортні і безпечні умови перебування в них і безперешкодну евакуацію у випадку пожежної або іншої небезпеки.
Таким чином, після ознайомлення з вимогами до умов праці, ергономічними нормативами за один день до здачі магістерської роботи та порівнявши їх з обставинами, в яких знаходився студент під час роботи над дослідженням своєї теми, можна зробити висновок про тлінність нашого буття на цій планеті. Можна запропонувати наступні напрямки пропозиції для покращення робочого процесу:
•   Підвищення рівня механізації і автоматизації трудомістких виробничих процесів, використання сучасної високопродуктивної техніки;
•   Оптимізація темпу роботи;
•   Чергування робіт різної складності та інтенсивності;
•   Оптимізація режимів праці та відпочинку.
В мене просто не вистрачає сили виділити всі основні моменти , тому просто перечайте і посмійтесь від душі, цей розділ був зачитаний на захисті рецензентом!

І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Блондинка в кедах

Вітаю новоспеченого спеціаліста!
УРА! УРА! УРА!

У тебе теж перший розділ був таким "жестяковим" ?  ;)
На моєму захисті теж був схожий казус з "невичитаною" дипломною роботою, де замість слова дипломна, диплом... було написано: дисертація, дисертаційне дослідження і тп. ;D

Golem

Зачот! Я теж в свої часи таким промишляв. Список невикористаної літератури майже завжди складав наугад з видуманими назвами і прізвищами авторів.

"Міжнародно правова співпраця у боротьбі з найманством" - це типу боротьба з людьми які працюють на інших людей, чи це слово застосоване лише до солдат?
Дігери всіх країн єднайтеся!

gribkoff777

Дон Цезар де Брюхи, букаф задобуя, ніасіліл, апе, все-одно вітаю! Spezialisten!  ;D ;D ;D
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

inkognito

Вітаю старий! Потішив зранку. Але я шось не бачу теми в "Планах" щодо обмивання твого захисту  :) :) :)
Resistance is futile

YserL

Вітаю!
І шурупи тут деревяні...
Зараз дивлюся на ту нашу "освіту", піджимають дедлайни по кандидатській роботі, і думаю: "В ліс то всьо...)"

Caesar

Всім дякую, план щодо попойки обов*язково викладу, просто зараз ще розгрібаю все по трохи і з родину святкую)
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Bottlehunter

Сьогодні маємо 256-тий день в році, тобто День програміста! Вітаю всіх з професійним святом.

І, звичайно, просто не міг народитися в інший день наш камрад-програмер Linuxoid! Вітаю Тебе друже, нехай життя підсуває завжди тільки приємні сюрпризи.

А ще сьогодні п'ятниця, тринадцяте. Потрійне свято, отже  :D :D :D

Най жиє Гуцулія!

linuxoid

Цитата: Bottlehunter від 13.09.2013 09:03:15
Сьогодні маємо 256-тий день в році, тобто День програміста! Вітаю всіх з професійним святом.

І, звичайно, просто не міг народитися в інший день наш камрад-програмер Linuxoid! Вітаю Тебе друже, нехай життя підсуває завжди тільки приємні сюрпризи.

А ще сьогодні п'ятниця, тринадцяте. Потрійне свято, отже  :D :D :D


Дякую, друже!

Також приєднуюсь і вітаю всіх тих, кому не чуже число 28, воно ж 256dec , воно ж 100hex , воно ж 100000000bin !!!

Roy

Linuxoid, приєднуюсь, вітаю з подвійним святом!
Meine Ehre heißt Treue

Caesar

Усіх зі всім! І Linuxoidа з святом!
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Le-i-3o

Він копав, і ти копай!!!

inkognito

Шановні дописувачі, колєги, друзі: вітаю із св'ятом, бажаю максимального профіту, мінімум злих юзерів (це не про тебе Юра), і ніколи, чуєте ніколи тишини в серверній! Окреме потрійне вітання Linuxoid'у - більше здоровя, друзів та кохання, все інше купиш - на шо тобі додатково бажаю купу ліквідних валютних ресурсів!
Resistance is futile

YserL

Вітаю, сисадмін який жив в серверній в тишині спати не може)

Romchick


inkognito

Вітаю дядька Roy'a із ДН, щастячка та здоровічка, усяких благ!!!
Resistance is futile

Bottlehunter

З Днем народженням-ням! Щирого кохання, вдалих кадрів, всенародної любові, цікавого життя. Ну і щастя - здоровля  ;)
Най жиє Гуцулія!

Lesyk


YserL

Дядько Ройко! З днем народження!!!

Caesar

Ура!) Вітаю!) Нових дослідження і цікавих подій!
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

292 Гості, 1 Користувач