Залишки ресторану Літо (Підкова) Івано-Франківськ

Автор Sergiymail, 13.03.2013 18:18:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Sergiymail

Думаю усі з Івано-Франківська бачили такий бункер в парку Шевченка. Ще в далекому 2006 р. трішки сфотографувавши і полазивши всередині , мені подумалось , що то залишки чогось війскового. :)

Sergiymail

А от нещодавно натрапивши на статтю http://www.report.if.ua/neformat/neformat/de-gulyaly-u-1960-h  , виявилось " Зі спогадів старожилів відомо, що від початку 1950?х у парку працював популярний літній ресторан «Підкова». Назва відповідала формі закладу. По центру стояла барна стійка, а ліворуч та праворуч — столики. Знаходився цей ресторан навпроти бюсту Шевченка. Там і зараз помітно деяке підвищення. До наших часів зберігся бункероподібний погреб. Це не що інше, як холодильник «Підкови».
Натомість, в архівах Станіславського тресту столових ніякої «Підкови» немає, втім фігурує ресторан «Літо», що був філією «Києва». Відповідь на це питання дало старе фото закладу. На ньому — ресторан «Літо» у форми підкови. Отже, «Підкова» була народною назвою і саме під нею ресторан запам'ятався відвідувачам.«Літо» (у народі — «Підкова»)Фото з колекції Романа Білана "

Sergiymail


Sergiymail

А це холодильник-бункер зсередини, раніше в ньому зберігали свої мітли працівники парку.

Sergiymail

Труба для вентиляції? І залишки того що зберігає холодильник зараз) Можливо хто з франківська доповнить фотографіями більш новішими

262 Гості, 0 Користувачів