Куди податися на вихідні

Автор Bottlehunter, 30.04.2013 14:05:39

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

До мене часто звертаються різні товариші з проханням підказати, куди можна поїхати полазити. Попереду довгі вихідні і гарна погода, сподіваюся, список, що нижче, комусь-таки пригодиться. Більшості з цих місць на форумі немає або згадуються десь одним-двома словами, тобто повноцінних вилазок на ці об'єкти не було.

Всі фото тут з Вікімапії.

1. Калуська промзона. На мою думку, найкрутіший індастріал в радіусі 200 км. від Львова! Територія закинутого магнієвого заводу охороняється, треба вважєти.



2. Дашавський завод технічного вуглецю. Електричкою зі Стрия можна доїхати до станції Ходовичі, оглянути там склозавод (також закинутий), далі пішки по залізничній колії до заводу технічного вуглецю. На території є охорона, але якщо зайти з тилу, можна потрапити відразу до закинутих цехів.



3. Львівський лісокомбінат на Луганській. Ворота на територію зі сторони залізничної колії завжди гостинно відчинені, через дорогу навпроти є два бомбіки. Навколо є ще кілька цікавих об'єктів. Час точно не буде змарновано!



4. Подорожненський рудник та сірчаний комбінат біля нього. Все, звичайно, не таке вражаюче, як в Шклі чи Новому Роздолі. Озеро на місці кар'єру тут тільки ще формується, наповнюєть водою річки. Будівлі заводу охороняються і знаходяться в досить пристойному стані. Щоб дістатися до кар'єру, потрібно їхати маршруткою з Приміського до Журавно. Виходити біля польського цвинтаря, далі пішки.





5. Нововолинськ. Шахти, терикони, типове містечко радянського часу. Не таке круте, як Червоноград, звичайно, але подивитися є на що.





6. Давня соляна шахта біля Добромиля.

ЦитуватиСаліна — назва урочища і соляної шахти в Україні, Старосамбірському районі Львівської області, поблизу села Солянуватка, що біля Добромиля. Впродовж століть шахта була відома не тільки в Галичині, а й у Польщі, Словаччині, Австрії.

В урочищі існував санітарно-оздоровчий комплекс — санаторій на 365 ліжок та оздоровчі заклади для лікування туберкульозу, пневмонії та бронхіальної астми, у 1986 році був закритий Львівським облздороввідділом.

Сюди, напевне, найкраще їхати на авто. А по дорозі оглянути ще Добромиль (там дуже гарна будівля вокзалу), Хирів та Старий Самбір.



7. Форти біля Перемишля. Якщо хто має польську візу, авто і вільний день, можна відвідати оборонні форти часів 1 Св. війни. Всі споруди розташовані недалеко від кордону з Україною. На польській території їх є дуже багато, майже всі добре збережені і доступні для відвідин.



Наразі все. Як матимете питання, буду радий відповісти. Приємних вилазок!
Най жиє Гуцулія!

Golem

Цитата: Bottlehunter від 30.04.2013 14:05:39
6. Давня соляна шахта біля Добромиля.

Сюди, напевне, найкраще їхати на авто. А по дорозі оглянути ще Добромиль (там дуже гарна будівля вокзалу), Хирів та Старий Самбір.

Також в цих краях рекомендую відвідати  руїни Добромильського замку.

Дігери всіх країн єднайтеся!

160 Гості, 0 Користувачів