Архіпелаг ГУЛАГ

Автор linuxoid, 02.05.2013 01:07:11

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

linuxoid

Дочитавши книгу Олександра Солженіцина "Архіпелаг ГУЛАГ" вирішив створити тема присвячену сталінським таборам, де спочили мільйоини невинних, в тому числі багатьох наших співвітчизків і земляків.

Для початку пропоную фільм про табір Бутугичаг, що входив в підрозділ Тєньлаг управління Дальстрой (існує до сьогодні, але вже без таборів і зеків). Це табір був особливим тим, що в ньому добували і збагачували уранову руду і цеq табір був одним з найбільших і найстрашнішим у всьому "Архіпелазі". Практично всі ті, хто працював на загальних табірних роботах в копальнях гинули від непосильної праці та недоїдання (за виконання норм в'язень отримував 650гр. гліба, баланду і щось схоже до каші, але зазвичай норми не виконувались, тоді видавали штрафний пайок - 350гр. масси схожої до хліба, баланду). Порівняно легка робота була на збагачувавльній фабриці, де переробляли уранову руду - там люди жили максимум 3 місяці. пропоную до перегляду документальний фільм (якіснь не дуже, фільм любительський):



А також відео-фотоальбом "Сталкери 80-х" - один з перших схожих "звітів" про табори Колими, табір був відшуканий "ногами" на основі свідчень виживших там, так як на картах цих таборів нема, а архіви.. самі розумієте. Фонова музика Едуарда Артемьєва з к/ф "Сталкер" Тарковського:



Пропоную в цій темі ділитись схожим за спрямування фото/відео та літературою(звісно, без літературного піратства - називайте лише автора та назву твору, або шарте лише те, що дозволено автором або було опубліковано в періодиці з вказанням джерела)

304 Гості, 0 Користувачів