Ніч музеїв в тюрмі на Лонцького

Автор Bottlehunter, 15.05.2013 09:03:21

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter




У четвер, тобто завтра, 16 травня 2013р. у музеї "Тюрма на Лонцького", що знаходиться на вул. С. Бандери,1,  відбудеться фестивальний захід "Ніч музеїв". Починається все о 18:00 та триватиме до 24:00.


Цитата з ЗІКу:

ЦитуватиУ тюремному дворі громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» розгорне виставку автотранспорту, а у підвалах музею – виставку зброї періоду визвольної боротьби українців у XX ст. Історичні реконструктори «Пам'яті» відтворюватимуть сцени із в'язничного побуту і влаштують для охочих інсценізацію слідчого допиту, а музейний художник-реставратор навчить самотужки виготовляти листівки підручними засобами.

До виставлених арештантських вишивок із Тернопільського історико-меморіального музею політичних в'язнів до Львова знов прибудуть унікальні експонати: посмертна маска Степана Бандери та бронежилет Ярослава Стецька, а також 30 оригінальних світлин цих провідників в Альпах.

Програма святкувань на офіційному сайті музею. Вхід у всі приміщення вільний.

Я обов'язково прийду, десь ближче до дев'ятої. Якраз до реконструкція слідства політичної тюрми НКВД-КГБ.




Крім того, 18 травня, в суботу, відзначається Міжнародний день музеїв. У цей день вхід у всі музеї Львова безкоштовний, крім того, більшість з них працюватимуть і вночі, долучаючись таким чином до всесвітньої акції Ніч музеїв.

ЦитуватиНіч музеїв — міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, звичайно приурочена до Міжнародного дня музеїв. У цю ніч більшість музеїв відкрито для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції — показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

Вперше «Ніч музеїв» була проведена в Берліні в 1997 році. Вдруге — 1999 року за ініціативою Міністерства культури і комунікацій Франції під назвою «Весна музеїв», оскільки 18 травня в усьому світі відзначається Міжнародний день музеїв. У 2001 році в цій акції брало участь вже 39 країн Європи та Америки, в 2005 році «Весна музеїв» переросла саме в «Ніч музеїв». 2005 року в акції взяли участь 750 музеїв Франції і 500 музеїв Європи.

Українські музеї вперше масово долучились до всесвітньої акції 2008 року. Хоча деякі музеї столиці провели подібну акцію наприкінці вересня 2007 року.

Якщо хтось має інфу про нічні акції і виставки в львівських музеях, уклінно прошу не встидатися і постити сюди.
Най жиє Гуцулія!

Le-i-3o

+1 на завтра, ближче до девятої також би підтянувся.
Він копав, і ти копай!!!

SANECKA

21:00-21:30 постараюсь підійти, короче зідзвонимся.

Lesyk

Стопудово буду.
Минулого року взагалі шикарнюче було

Legolas

Постараюсь бути.
Мабуть +1.

Dexter


Roy

Meine Ehre heißt Treue

Rufus

У Природознавчому музеї теж буде атракція. Особливо цікаво буде поглянути на "створення відвідувачами зображення мамонта з природних матеріалів". Всі деталі ТУТ. Проте я, мабуть, приєднаюся до товариства на виставці у музеї "Тюрма на Лонцького".
Be friendly to bats!

Блондинка в кедах


Marichka


Dexter

Так де і на котру годину здибаємся??=)

SANECKA

Пропоную зустрітись в Пивничці у Стінгера, або біля монумента жертвам репресій НКВД. Давайте дійсно визначимся з годиною і місцем.

Roy

Цитата: SANECKA від 16.05.2013 12:08:28
Пропоную зустрітись в Пивничці у Стінгера, або біля монумента жертвам репресій НКВД. Давайте дійсно визначимся з годиною і місцем.
Підтримую)
Meine Ehre heißt Treue

Dexter

Куроч на 20:00 в Андерграунід хто зможе=)
А далі розберемся=)

Synoptyk

...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

280 Гості, 0 Користувачів