Луцьк - Іл-18Б

Автор explorer, 11.08.2013 22:39:37

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

Всі знають про Луцький замок, але мало хто знає про таку неординарну річ: у 80-х роках на далеко ненайбільшу вуличку одного з спальних районів у Луцьку серед звичних багатоповерхівок було затягнуто пасажирський літак - Іл-18Б (довжина 35 метрів, висота - 10 метрів.) Цей літак слугував дитячим кінотеатром, а згодом рестораном. Зараз навколо нього, та ПІД ним влаштували автостоянку... сам я то діло віднайшов в своїх глибоких дитячих спогадах, коли мене відправляли до бабці у Луцьк де, як мені здавалось серед будинків стояв величезний літак. Нещодавно вдалось пересвідчитись в реальності дитячих спогадів :)
Двері відкриваються, охорона автостоянки уваги на людину з фотоапаратом демонстративно не звертала. Пара сучасних фото у атачменті.
Розташування - "проспект Молоді".

Roy

Як його транспортували в умовах міста  ???
Meine Ehre heißt Treue

Driver

Чув від батьків про літак у парку між вул. Стрийська - Наукова, але ніколи не бачив. Завдяки цій темі знайшов втрачений образ тут http://lada28.livejournal.com/212433.html?thread=1123281 Луцький літак мені здався взагалі якоюсь утопією, коли зранку розсуваєш штори в квартирі навпроти стоянки :o бачиш припаркованого велетня серед малих машинок! Шок...
Одінь окуляри з фіолєтовим шклом так легше стіну пробивати чолом.

explorer

Цитата: Roy від 11.08.2013 23:46:01
Як його транспортували в умовах міста  ???
Пишуть, що просто тягачем тягнули від аеропорту, який в тій же частині міста. Драйвер кинув чудовий лінк, де видно якими просторими тоді були там вулички: ні дерев, ні МАФів ні парканів, і навіть балкони ще нормальні на будинках.

inkognito

   У Янтарному (New Яворівську) був теж, прекрасно го памятаю, як і той на кутку Стрийська-Наукова. Здибав тільки одне фото з літаком із Янтарного. Ось місце на ВіКі де він стояв

Resistance is futile

yanktank

Так, було таке диво в Новоєврейську, малим ходив до нього гуляти. Здається, там мало бути  дитяче кафе, але з техніки безбеки його не відкрили. Літак стояв закритим. А однієї ночі якісь придурки нехороші люди розбили ілюмінатори і підпалили його. Це був рік 91 чи 92, точно непамятаю. В результаті літак розрізали на брухт і вивезли на територію сірки, туди де зараз стоять крокуни.

Driver

Будучи якось в полоні всесвітньої павутини надибав таку фотку



Пілот просто вийшов покурити.
Одінь окуляри з фіолєтовим шклом так легше стіну пробивати чолом.

232 Гості, 0 Користувачів