ЧП на ПЗК

Автор Alter, 10.10.2013 13:33:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Alter

  Львів, кінець Широкої. Близько 12.00 в один із люків на левандівському "полігоні" впала динина віком 2.5 роки. Станом на 13,28 купа мнс ,міліції, швидка. Не знайшли. Говорив із одним із нчальників МНС (ті шукають біля люка і трошки дальше, бо там сітка є, за яку вона могла зачепитись), просив починати шукати дальше, адже течія зносить в ПЗК. Він запитав мене що таке ПЗК і де то. Водоканалівці пояснили. Досі шукають біля люків. От так.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Bottlehunter

Судячи із твоєї карти, подія відбулася недалеко від Барвінку на Широкій? Там люк відкритий був чи що?
Най жиє Гуцулія!

STALKER

To Alter: що це за така карта у тебе?

Golem

Шкода Хлопчика і бабусю. Знаю шо то таке є мала дитина, втримати її на місці неможливо.

Згадуючи своє дитинство в далекі 90-і, відкриті люки були повсюди: на теплотрасах, каналізаціях, дренажні. Ми часто любили там бавитися, де можна залізти влаштовували "штабіки". Звісно шо ЧП могло статися з кожним і з нас, та й ставалися напевно глобально по Україні. Просто тоді ЗМІ ше не були так розвинуті як тепер.

З іншої сторони ЗМІ часто драматизують ситуацію: ми ж якось вижили в радянських дитсадках де цвяхи стирчали з лавок, в школах з обов'язковими нормативами по фізкультурі, розбиті і гнилі турніки на подвірї, купанням в карєрах, лазання по старих заводах де все трималося на соплях, чай в столових набивали в чайники методом опускання останніх в виварку з чаєм, в гуртязі щурі бігали по ліжках зі спячими студентами. І нічо :)

Маю шрам на чолі з вини виховательки і стільчика, 4 роки. Потім в 5 років інша вихователька вилила мені тарілку з капусняком на голову, досі не люблю капусняк. Потім 2 клас школи, в столові хтось штовхнув хлопця який ніс гранчак з чаєм - кипятком, ледве тримаючи його в почервонілих пальцях. Вміст гранчака опинився в мене на спині. Згадую як ми переходили річку коло Борислава по трубі теплоцентралі, висота 10 м . Зараз цього б не наважився зробити.

А зараз вихователя виганяють з садіка якщо вона вдарить дитину, фізкультура факультативний предмет, дитячий майданчик за рівнем захисту громадою поступаєтсья тільки церквам і капличкам.

Дуже невдале місце для падіння. ПЗК в цьому місці доволі швидкий і повноводний. Колись ми спускалися трішки нижче по течії. Вільного місця для перебування людини в трубі майже не було. дуже б не хотілося щоб хлопця знесло туди... :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Спілкувався щойно з Вікою Долик із ЗІК'у. Каже, що МНС десь зараз прибули на місце, почали пошуки. Питала, чи ми готові допомогти шукати дитину. Журналісти теж там є.
Най жиє Гуцулія!

Lesyk

млядь.
я б спустився

Le-i-3o

Я так розумію ніхто ще не спускався?
Він копав, і ти копай!!!

Alter

Так, майже навпроти Барвінку. Люк хтось стирив, і дира була накрита чи то бляхою, чи якийсь ще інший неформатний люк.

Організовуємо пошук по ПЗК (по мірі можливості). Зараз збиразмось біля 5-го парку.

Карта спеціальна.

МНС-ники перевірили відгалуження до ПЗК - нічого...
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.


Stinger

бачили ми ту карту, десь в мене сфоткана є. А дитину як мінімум одразу тре було шукати на очистних, як то не прикро, але якщо дитина потрапила до ПЗК то шукати її в колекторі не є сенсу, дуже сильна течія

Alter

Отож зібрались Цезар, Руфус, Le-i-3o і власне я. Була розмова із начальством МНС (пару полковників), а також всіма, кому не лінь (журналістів акуратно відшили). Поділились картами ПЗК та власне самого місця аварії, адже картами ЛьвівВодокАналу вони були незадоволені через їхню ніфіганепонятність.
Потім пройшлися маршрутом до Шевченка, місцевий люд пказав вентиляційки - позаглядали. МНСники там вже побували до нас, спускались, дивились ,нюхали.

Станом на 20,30 толку нема. По факту перевірено ділянку Полтви до з'єднання із ПЗК, місцевий коллектор, що веде в ПЗК (якраз той, де дитина впала) ,плюс локально через вентиляційки оглянуто ПЗК зсередини.
Пошукові роботи будуть проводитись до 07.00 із використанням відеоапаратури, яка пропливе центральним колектором.її

2 stinger: значить таки в ПЗК.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

ostin_ex_leopolis

Чи пробували ви чи МНС'ники залазити в люки вздовж колектору, який тягнеться від кінця вул. Роксоляни до колії на насипі? Чи про ті місця і йдеться в попередньому повідомленні? Я, наприклад, недавно прогулявся тим маршрутом і не помітив якихось слідів пошуків. Дивно те, що, - як мені, принаймні, видалося, - не пробитий докінця вхід останньої шахти біля насипу. Він просто занадто вузький, щоби туди пролізти. Колись був ширший. Тому склалося враження, що там ніхто не шукав. Якщо там таки ніхто не шукав,то чи є сенс пробувати? Запитання до тих, хто бував у цих колекторах?

STALKER

Тільки що записав з новин:

Caesar

На очисних чергують мнс-ники, повідомили, що останні 4 люки перед очисними відкриті встановлене світло і сидять оглядають воду.
По школах і садках кіпіш. З верху передали, щоб всі люки на території були пораховані, в околицях теж і повинна до вечора бути дана статистика ск є, ск бракує, які просто заваленні сміттям...
МНС рухаються проти течії. За течією вони пройшли лише від Барвінку (де сталось) до основного колектора. По основному вниз не рухались.
Карту водоканал дав лише з основним руслом.
Так справді остання віддушина засипана , ніхто і не пробував її розкопувати.
Тут 50на50 в колекторі безліч сміття і намулів за які можна було зачіпитись.
По дорозі бачили уже навіть забетонований свіжий люк, неподалік школи. А решту далі завалені, які чим.
Глибина вражає , близько 8м до дна, в якому є ще спуки нижче  :o
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Stinger

з такою течією любий об"єкт від вулиці широкої до очистних споруд доплив би протягом години - півтори, зараз чекати на очистних вже пізно :-\ ПЗК взагалі страшне місце для дорослого, а для дитини тим більше, це в полтві можна проплисти і вилізти на бортик, а там так не вийде...

Golem

Якщо здати чугунієвий люк, то за ці гроші можна купити пластиковий!!!! От і вирішення проблеми крадіжки люків.

Чугуній по ціні лому йде по 2200 грн за тонну, при вазі легкого люка 200кг, виручка стане 440 грн. А пластиковий легкий люк в епіцентрі коштує 250 грн. А з спеціальним ключем 330грн. Мерія ще заробить! Якщо я помилився в розрахунках, заперечте мені, будь-ласка.

Так що якщо посадовці дійсно хочуть боротися з проблемою, нехай закочують рукава і міняють люки. Їх вже точно ніхто на лом красти не буде.

Дігери всіх країн єднайтеся!

Ioan85

Цитата: Golem від 11.10.2013 14:36:16
Якщо здати чугунієвий люк, то за ці гроші можна купити пластиковий!!!! От і вирішення проблеми крадіжки люків.

Найбільша проблема це приймальні пункти. Хіба яку грошову винагороду, щоб було вигідно не люк приймати, а затримати барахліста з люком. Пластикові люки можуть і поспливати під час серйозних дощів...

Golem

Цитата: Ioan85 від 11.10.2013 15:08:41
Пластикові люки можуть і поспливати під час серйозних дощів...

Бетонні і чугунієві вода теж непогано піднімає ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER


280 Гості, 0 Користувачів