ЧП на ПЗК

Автор Alter, 10.10.2013 13:33:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

RIP

Судячи по намулу колектор ніхто не обслуговує.
Я так зрозумів хлопчик не потрапив у великий колектор, а замулився в притоці.

Golem

Кинув лінк на тему про ПЗК в ЗІК. Нехай народ читає і знає де він проходить. Тим більше люки і вентшахти які ми досліджували ще тоді, в 2009 році, були відкриті і до вчора їх ніхто не закрив. Правда тема стара, дійсні лінки і фотки тільки на Пікассу. :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

ostin_ex_leopolis

Як я вже писав, вчора перед смерканням ходив туди. Чомусь здавалося, що треба саме десь там шукати. Пам'ятаю, що внизу останньої чи передостанньої перед колією шахти ще колись можна було побачити багато сміття, яке зачіпається. (Цікаво, що вчора від отвору до води було лише метрів десь 2. Води чомусь стоячої). МНС'ників там не бачив. Можливо вони перевіряли перед тим, як я там з'явився. Але принаймні слідів пошуків не було помітно. Хіба рятувальники просувалися самими комунікаціями. Мені цікаво чи це взагалі можливо. Тобто пройти від місця падіння хлопчика в сторону Рясне чи навпаки? І чи таки проходили? Просто я так і не зрозумів. Чи є там, наприклад, нахил?

Це, звісно, нічого не міняє, - дитинка напевне померла відразу, - але ще вчора її могли би вже віднайти.

А, і ще цікаво, про які притоки йдеться? Просто вкінці вул. Роксоляни в напрямку колії немає ніяких будівель чи потічків...

ostin_ex_leopolis


STALKER

Програма "Вечір У Львові" від 11.10.2013 на ТРК "Львів" про падіння хлопчика у ПЗК. Ведучі спілкуються з Павлом Василенком-керівником прес-служби ГУ МНС України у Львівській області. Згадали про спілку діггерів у Львові :) на 04:38

Drkaid

Жахливо... Дуже співчуваю рідним цього хлопчика, і дуже хочеться покарати тих людей які вкрали той люк на металолом, а ще більше тих людей які його прийняли... Якби ті люки на металоломах не приймали то й у бомжів не було би стимулу красти ці каналізаціонні люки...
Хабар забрали, герма снята спасибо за запал ребята.

STALKER

Новини на ЗІКу про ПЗК від 11.10.2013. Знов згадали про дігерів приблизно на 0:38.
Дуже шкода малого. Якось треба буде навідатися до того люка покласти квіти...

Roy

Alter, Цезар, опишiть як пройшов репортаж з вашою участю. Звiсно, знаходячись далеко за Львовом слiдкував за перебiгом подiй. Шкода, що дитинка з моменту падiння вже була приречена на загибель. Таке вже життя, воно швидкоплинне. :(

Пасувало б нанести карту ПЗК на якусь з карт. 
Що скажете?

Meine Ehre heißt Treue

STALKER

Цитата: Roy від 12.10.2013 23:41:01
Пасувало б нанести карту ПЗК на якусь з карт. 
Що скажете?
Було би файно нанести-як проходить ПЗК по Львові і місцезнаходження всіх люків, вентшахт. Ну можливо ще притоки позначити. Одним словом так щоб було максимально точно.

Ioan85

Про відкритий люк влада дізнається тоді коли в нього попадає людина. Може варто створити тему в якій розміщується інформація про відкриті "прикриті" люки з фотографіями та адресами, чи координатами місця знаходження. Можливо журналісти зацікавляться даною темою...

Le-i-3o

Цитата: Ioan85 від 13.10.2013 12:16:39
Про відкритий люк влада дізнається тоді коли в нього попадає людина. Може варто створити тему в якій розміщується інформація про відкриті "прикриті" люки з фотографіями та адресами, чи координатами місця знаходження. Можливо журналісти зацікавляться даною темою...
Цілком підтримую, побач зафіксув, а ще одразуж повідомив Водоканал і бажано фіксувати інформацію про своє звернення. Хто приймав і коли і таке інше.

І думаю це стосуєтся не тільки люків а і буякі потенційно небезпечні як і для дитячого інтересу чи не уважності так і дорослої людини.

Цитата: Roy від 12.10.2013 23:41:01
Пасувало б нанести карту ПЗК на якусь з карт. 
Що скажете?
Я за, діло вроді не складне.
Він копав, і ти копай!!!

Alter

ЦитуватиЦілком підтримую, побач зафіксув, а ще одразуж повідомив Водоканал і бажано фіксувати інформацію про своє звернення.

Не будьте ідеалістами - те все загнеться через деякий час, рівно стільки, скільки у массах буде витати ця історія із дитиною. Залишається лиш, як співав дядько Цой, -"Следи за собой, будь осторожен." В нашій державі це єдине, що залишається, адже крім люків є також овер 100500 небезпечних факторів, на які увагу звернуть лиш після аналогічного випадку. І дати державі копняка під дупу, та ще і так, щоб пофіксила все і зразу - особисто мені це ввижається ілюзорним.

ПеС. А ПЗК таки треба промаркувати зі всіма вентиляційками та люками.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Synoptyk

Я знаю принаймі одне місце де люк повністю відсутній. правда зробили зараз дерев'яний щит.  Хоча таких місць по Львову зустрічав не одне. Каналізаційні гратки з відсутніми гратами теж не таке вже рідкісне явище.
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

YserL

а як на рахунок проекту укряма? може вони захочуть приєднатися? сфотографував яму (EXIF з GPS координати), завантажив, на виході отримав PDF заяву із атачментом фото, лінком на сайт, відправив рекомендованим листом і чекаєш відповіді. немає відповіді гаряча лінія або прокуратура.

я так дресерую свій жек, відправив рекомендований лист з повідомленням про вручення, немає відповіді протягом 30 днів, дзвоню на 1580 і на наступний день жек все виконує. Крім того що в листі додається порушення закону про звернення громадян. Доки кожного буде влаштовувати що твориться навколо, в нас все буде через жопу.

Ще приклад, побачив що в районі з 4 поверхівки звисає над тротуаром кусок металу із дошками на соплях:

Дзвінок на 1580 і на другий день вишка із робітниками забирала ті листи.

Так що не лініться, це не має бути обтяжуюче, це має бути в кайф.

Synoptyk

Приблизно в такому стані сходи існуюють вже останні 20 років. В 2010 році перед виборами мер міста А.Садовий пообіцяв привести сходи у належний стан. Я особисто йому задавав це питання. Він доручив своїм клеркам розібратись.

Хроніки Львова 2050 або СХОДИ у кварталі Тортілія-флет.
Тепер вже ніхто не пам'ятає у Львові справжнє призначення дивної споруди біля гуртожитка за адресою Тарнавського 106 А.
Старші люди, старожили вперто називають її СХОДАМИ хоча в сенсі архітектурної форми, що сприяє доланню перешкод вона ніколи не була. Мій дід (ще коли був живий) вперто тримався версії, що СХОДАМИ колись можна було пересуватися. Вічливо посміхаючись йому ніхто не вірив. Знаєте це як у Стейнбека "вcі знали що це була брехня, АЛЕ ЦЕ БУЛА ЙОГО БРЕХНЯ".
В часи моєї молодості пересуванням по цих СХОДАХ забавлялись "безбашенні адреалінщики", та згодом і вони кудись позникали розчинившись у часі.
Особливе зацікавлення викликала іржава гратчаста прямокутна конструкція
на початку СХОДІВ. Один мій знайомий історик стверджував, що це частина стародавнього ліжка, якими користувалися за часів других совєтів.  Хто зна можливо він і правий.
Держава, cуспільство поволі, неквапливо, намагаючись обійти статті новоприйнятих Конституцій,  нахаляву рухались кудись і з часом люди перестали задумуватись, а для чого це все колись було збудоване.
Зрештою, а яке початкове призначення брил Стоунхенджу?  Хто знає?
Мабуть щоб бути гарною заставкою на робочому столі. Все решта це просторікування невдах-мрійників, фантазерів та вузького прошарку осіб готових писати історичні дисертації на будь-яку тему аби за це добре "башляли".
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

ostin_ex_leopolis

Розмова з одним із керівників обласного МНС Валентином Дорофеєвим, який керував операцією з порятунку дитини. Він озвучив цікаву інформацію про перебіг операції, про складнощі, які виникали в її процесі.

Le-i-3o

2 Synoptyk на цих сходах і кругом гуртожитку пройшла частина мого дитинства, вже тоді сходи хитались потім нестало одної і т.д., років 15 назад десь
Він копав, і ти копай!!!

Synoptyk

Влітку цього року поцупили старого польського люка на Тарнавського біля №№20-22. Тижня два був просто отвір (колодязь), потім заклали саморобним дерев'яним щитом. Подзвонив на 1580, повідомлення прийняли. Далі буде...
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

Alter

Сьогодні на 24 каналі, десь біля 20,30 має бути відео, яке зашаманили журналісти із нашою участю. Поки що його ніде не видно.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Bottlehunter

Позавчора задзвонив до мене Руфус і каже, жи треба кілька слів про колектори розказати на камеру диктофон, а нема кому. Ну то я ся погодив. Що з того вийшло - прошу дивитися нижче і оцінювати. На жаль, спікер з мене не дуже, деякі моменти я (якби записував ще раз) сказав би трохи по-іншому, переформулював би думку. На жаль, про Експлорер в сюжеті так і не згадали, хоча я розповідав.

Всі фото в сюжеті - Ніколая Кравцова, aka Nick_c3. Ввечері спробую переробити відео, щоб не було напису про Sony  ;)

Най жиє Гуцулія!

300 Гості, 0 Користувачів