потрібна порада

Автор volodimir, 11.12.2013 21:11:01

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

volodimir

така ситуація ----   на фірмі є вай фай  , але в кабінеті немає . вихожу на коридор --- тяне  , в курілку ---  тяне  , руку з вікна висовую --- тяне )))) холодно в руку.     Увага питання ----  чи є якась антена до мого смартфона леново щоб тянуло той ві фі ?)))

Lesyk

Постав надрізану бляшанку на антену роутера, щоб вона спрямувала сигнал в сторону твого кабінету. Також рекомендую зробити з фольги напівсферу навколо верхньої частини твого телефону (якщо у тебе Самсунг) чи нижньою (якщо НТС, Блекбері, Нокія, тощо). Правда якщо у тебе Айфон - то нажаль така напівсфера повинна бути навколо усього лівого борту апарата, що є дуже незручним рішенням. Ще рекомендую перевірити чи на шляху сигналу немає ніяких високочастотних пристроїв ( сібі-рацій, мікрохвильовок, тощо). Також якщо стіни не залізобетонні, а цегляні - можу порекомендувати зробити "вловлювач" - прикріпити на стіну, яка найближча до роутера фольгу, площею десь 70х70 см, до якої буде прикріплена алюмінєва планка, бажано між планкою та фольгою покласти трошки сусального золота (продається в художніх майстернях, доволі дешеве). Таку конструкцію доволі просто приховати - повішати поверх неї календар чи якесь офісне оголошення, тому це не викликатиме дискомфорту. О, а ще перевір чи в твому кабінеті немає ноутбуків, виготовлених до 2009р., так як у них зазвичай була доволі невдала реалізація модулів вайфай, які в свою чергу дуже сильно "зашумляють" сигнал довкола себе (не критично для інших ноутбуків, але доволі часто це відображається якраз на телефонах та планшетах).
Маю надію що якась з моїх порад допоможе  ;)

volodimir

до роутера немаю доступу .  телефон леново 789  .  чи можна якось інший використати роутер як ретранслятор ?

Lesyk

А як на рахунок старіших ноутбуків, рацій та мікрохвильових печей? Нічого такого поряд немає?
Яка відстань від роутера до кабінету, з якого матеріалу виготовлені стіни?

Drusja

Цитата: volodimir від 11.12.2013 22:29:12
чи можна якось інший використати роутер як ретранслятор ?

Якщо "інший" роутер вміє працювати у режимі репітера то можна, а якщо ні то треба шкати для цього "іншого" - альтернативну прошивку яка б розширила його функціонал і заставила працювати як репітер (якщо звичайно для наявної у вас моделі роутера вона існує).
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Lesyk

Цитата: Drusja від 11.12.2013 23:28:34
Якщо "інший" роутер вміє працювати у режимі репітера то можна, а якщо ні то треба шкати для цього "іншого" - альтернативну прошивку яка б розширила його функціонал і заставила працювати як репітер (якщо звичайно для наявної у вас моделі роутера вона існує).

Не зовсім вдала порада, адже вже казалося шо доступу до першого роутера немає. Також підібрати репітер, встановити та налаштувати - досить трудомістка затія. Ну і площа, на яку потрібно розповсюдити сигнал - це лише 1 кабінет (на скільки я зрозумів), а не ще одне 25 метрове поле. Тому вловлююча концентрична панель (навіть з фольги виготовлена кустарно) цілком покриє вимоги.

Khimik

а шо, мережевої розетки в кабінеті немає?
можна свій вай-фай зробити  8)

linuxoid

Кімната в мертвій зоні роутера, тобто ні відзеркалений, ні прямий сигнал недоходять, отже така доля)

inkognito

1) Поглянути на рутер, якщо антена зйомна - прикупити антену із більшим к-ф підсилення. 99% що у тебе проста дипольна антенка із комплекту рутера;

2) Спробувати маленьку USB-ТД (наприклад ASUS WL-330NUL чи WL-330N3G), налаштувати в режимі повторуювача (вони таке вміють, сам пробував на WL-330N3G) та причепити десь посередині між тобою та основною ТД (вибирати експерементально, виходячи із найкращого рівня сигналу на твому робочому місці). Обов'язково перед цим відмоніторити, що твориться в ефірі на предмет занятих каналів (для Android наприклад безкоштовний WiFi Analyzer із GooglePlay), відповідно ТД вчепити на вільніший канал. Маймо на увазі, що ТД буде засирати 1 канал - проте, якщо вільних багацько проблеми не повинно бути;

3) Вияснити, чи ТД (та й телефон звісно) вміют працювати у діапазоні 5 ГГц. Якщо так - то дуже повезло: як правило діапазон 5 ГГц не такий засраний як 2,4 ГГц  у котрому зазвичай працюють старі (та нові дешеві) WiFi-пристрої). Перейти на роботу у діапазоні 5 ГГц.

4) Мучити керівництво на предмет встановлення Wireless контролера (наприклад, Сisco AIR-CT5508-500-K9) та декількох десятків точок доступу (наприклад, СISCO AIR-CAP2602E-E-K9), налаштування цього всього добра. Прекрасне та безпечне рішення, працює у нас у більшості офісів по Україні, централізовано керується із Львову. Із недоліків - дещо висока вартість  :)  Ціну видно у посиланнях.
Resistance is futile

242 Гості, 0 Користувачів