Жовтневий універмаг

Автор tptlja, 20.01.2014 17:46:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

tptlja

На вулиці Широкій № 64 був Жовтневий універмаг. Хто що про нього пам'ятає? Збереглися його світлини?

Wolff

Як сам кінотеатр не памятаю . А от радіоринок на ньому запамятався великою кількістю відвідувачів і сильною товкнечую ( людей повно а місця мало). Як найду фотки тих часів  - скину.

Wolff

Вибачаюсь . що пропав. Досить багато часу забрало в мене перегляд свого фото архіву ( на жаль майже не сортованого).А ось результат не дуже мене втішив. знайшов тільки 1 фотографію не далекого минулого. Хто пам*ятає ті часи - того ностальгія не замучить).

Golem

Як колишній радіоаматор зі стажем памятаю таку хронологію радіоринку(+- 1 рік, життя таке насичене, все не можу запамятати):
- Коло цирку, до 98р. Власне це і був справжній РАДІОринок. Крадені деталі з заводів, дефіцитні компоненти, статті з Журналів Радіо
- 99-2001 Кінотеатр Львів. Окультурений радіоринок, купа цікавих запчастин, журналів, людей. Дуже мало місця, весь кінотеатр забитий людьми. Процвітають кишенькові злодії(сам чуть не попався).
- 2001-2002 - Зелена Навпроти Кримської, спортзал. Проіснував недовго, продавців було мало, людей теж.
- 2002-2007(здається) як на мене пік радіобазару. Приміщення велике, в людей зявилися гроші. Купа нових радіодеталей, запчастин, і мобільних телефонів. Власне тоді ше було вигідно ремонтувати закордонну техніку, не було сервіс центрів як зараз. Тому йшов торг. Активно торгували самописними компактами з даташитами на закордонні мікросхеми скачані з інтернету. Там я купив свою першу мобілку. Дійсно, були черги на вхід як на фото і це був єдиний ринок у Львові з ПЛАТНИМ входом. При вході в фойє найбільш людно і тісно, там же зазвичай і найходовіша торгівля. Але містеричне місце це був кінозал, напівтемні ряди, деталі між кріслами на спусках, розкладки на сцені, черги за "польськими" антенами:)

Далі його розділили, частина на Бічній залізничної, частина на Хмельницького. Потім всі на Хмельницького і дотепер. Вхід безплатний звісно. Спочатку було дуже дивно. Але це вже давно не радіоринок, а так собі, базар запчастин і китайського шайзе. Дуже сумно. Всі деталі давно вже замовляю в неті.

Напевно я пропустив той момент коли радіобазар був на Щирокій. Напевно тоді десь коли і на Кримській. Цікаво було в б знати коли точно. Напевно десь тоді як радіоринок вигнали з Кінотеатру Львів і перенесли до Любінської. Але фото то полюбе Любінська

Дігери всіх країн єднайтеся!

Greyyy

Вибачте, що втручаюся, але здається ви пишете про різні речі :) Наскільки я зрозумів,  tptlja запитував про універмаг "Жовтневий" на вул. Широкій, на місці якого зараз супермаркет "Вопак". Хоча інформація про радіоринок і кінотеатр "Галичина" (колишній "Жовтень") теж дуже цікава :) Щодо універмагу, то закрили його приблизно в 2007-2008 роках, якщо не помиляюся.

Oly

Ооо, пам'ятаю я той універмаг.
Він займав всю площу першого поверху, яку тепер ділять між собою аптека, вопак, магазин одягу(вже закрили ніби) і піцерія. Мав 2 входи/виходи, можна було зайти з одого боку, пройти весь магазин і вийти з іншого боку :D
Там де зараз аптека був відділ з молочними коктейлями і 2-3 високими столиками. Також пам'ятаю ті довгі прилавки, окремі відділи і продавці на кожен вид продуктів. З того що точно було: крупи, консерви та інші продукти, канцелярія і книжки, будка з пресою, обмін валют, а хліб продавали в самому кінці (на сучасному місці піцерії).
Закрили його десь на межі 90-х і 2000. Потім, до відкритя вопака, в мене якийсь провал в пам'яті відносно цього місця, але кажуть, що там були маленькі магазинчики, які займали тільки частину площі всього універмагу (напевно тому і не пам'ятаю, бо не заходила туди).
Згадується та величезна площа магазину: по боках вздовж стін прилавки, а сама середина залу пуста. Не до порівняння з сучасними супермаркетами :) Також пам'ятаю квадратні колони, які підтримували перекриття, зараз вони теж є, але менш помітні.
Взагалі, подобається мені таке планування, коли весь прший поверх будинку є не житловим, а відводиться спеціально під бізнес.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.

458 Гості, 0 Користувачів