Розділ допомоги на форумі

Автор Bottlehunter, 06.02.2014 13:48:11

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Важко в це повірити, але є на світі такі нещасні, що не зареєстровані ще на Експлорері. Ба навіть більше - нічого про чорний форум не чули  :o І от карма приводить такого чоловіка вперше на сайт, він цілком логічно тицяє на розділ "Допомога", а там - англомовний стандартний текст з користування SMF  :(

Пропоную написати статтю, яка могла б допомогти новачку зорієнтуватися і швидше освоїтися, і помістити її в розділ допомоги. Ось приблизний плян:

1. Про що наш сайт загалом, як називається наше захоплення та в чому воно полягає. Посилання на правила форуму.

2. Як шукати потрібну інформацію, куди можна звернутися в разі якихось особливих питань.

3. Як організувати свою вилазку, посилання на теми з технікою безпеки та спорядженням.

4. Як на форумі прийнято оформляти звіти, посилання на інструкцію із завантаження фото на Пікасу (Якщо дійдуть руки, можливо напишу якусь програмку, щоб за два кліки грузила фото з компа до веб-альбомів та видавала користувачу коректне посилання).

5. ...

Основна ідея цього розділу (як це бачу я) - надати новачку стисло всю необхідну інфу та дати посилання на теми форуму, де можна прочитати більше.

Статтю напишу після того, як обговоримо в цій темі план. Після того спільно відредагуємо та доповнимо і можна буде чіпляти.

Хто що думає з цього приводу?

Най жиє Гуцулія!

Drusja

Хороша ідея. Можна також одразу після реєстрації спрямовувати новачка в цю тему, щоб не пропустив, бо і такі бувають. Також колись у мене була ідея створити на форумі своєрідний "Словник дослідника початківця", в якому булі б основні сленги та терміни - для розуміння про що йде мова на форумі, але далі 10 стрічок тексту в мене справа не піша - певно лінивий  ;D
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Golem

Колись так і було, давало лінк на Прикріплені теми. Там є вже більшість з тут описаного, Техніка безпеки, спорядження. Але я повністю підтримую ідею скопіювати це все в Допомогу. Заодно і журналістів буде куда посилати :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Не пройшло і півроку, а перший (чорновий) сторінки "Допомога" готовий  ;)

Прошу читати та коментувати. Можливо, треба додати щось, або забрати. Або розписати певні дії детальніше. Щоб ті, хто потрапляє до нас вперше, не відчував себе розгубленим і покинутим  :D




Хто ми є?

Explorer.lviv.ua – некомерційний ресурс, створений для пропаганди активного відпочинку, обміну досвідом та спілкування в сфері індустріального туризму, краєзнавства та історії.

Індустріальний туризм (промисловий туризм) — це дослідження туристами територій, будівель та інженерних споруд виробничого або спеціального призначення, а також будь-яких закинутих споруд з метою отримання психологічного, естетичного або дослідницького задоволення.
Цей різновид туризму володіє рисами молодіжної субкультури і англійською мовою звучить як «urban exploration» (міське дослідження). (з Вікіпедії).

З чого почати?

Якщо ви на нашому форумі вперше, рекомендуємо перечитати Правила форуму, що регулюють оформлення дописів та соціальні стосунки на форумі.

Як знайти потрібну інформацію?

Найкраще скористатися Пошуком.

Основні теми на форумі поділені на чотири розділи, кожен з яких стосується певного типу об'єктів, що були досліджені та описані.


  • Інженерні споруди: об'єднує теми, що описують закинуті та діючі заводи, фабрики, колектори, різноманітні будівлі тощо.
  • Військові об'єкти: для опису закинутих військових локацій, бомбосховищ і т.ін.
  • Природні об'єкти: для тем, що розповідають про гори, печери, скелі, ліси та активний відпочинок на природі загалом.
  • Краєзнавство та історія: тут ми описуємо історичні місця та споруди, цікаві події та артефакти минулого, а також розповідаємо про подорожі та прогулянки різними населеними пунктами.

Крім того, є окремий розділ для тих, хто любить пошук з металошукачем, розділ, присвячений спорядженню, та багато інших.

Для зареєстрованих користувачів форуму доступний чат, де можна швидко отримати необхідну інформацію та знайти співрозмовників. Правила спілкування на форумі поширюються і на чат також.

Що потрібно знати перед тим, як створювати нову тему на форумі?

Перш за все, скористайтесь Пошуком, можливо, хтось вже описував ваш об'єкт раніше. В такому випадку краще не створювати нової теми, а просто додати відповідь до вже існуючої. Вітаються інформативні дописи з фото, описами об'єктів, маршрутів та координат. Тобто такі, які будуть цікаві для інших людей і після перегляду яких виникне нестримне бажання нарешті вимкнути комп'ютер та поїхати кудись ;)

На форумі прийнято паралельно із основною темою, створювати супутню в розділі Обговорення. Це робиться для того, щоб зменшити кількість флуду на форумі та перенести балачку в окремий розділ. На тему з обговоренням, як правило, дається посилання в основній темі.

Одним з неписаних правил Explorer.lviv.ua є максимальна інформативність, тому намагайтеся не дописувати беззмістовний речень типу «Я теж там хочу побувати!» або «+1». Вони не несуть в собі жодної корисної інформації і, швидше за все, будуть переміщені модераторами в розділ Смітник.

Як додати фото до допису?

Додавання фотографій описане в цій темі. Рекомендується завантажувати фото на сторонні сервіси типу Google+, оскільки це зменшує навантаження на сайт. Відповідно, сторінки завантажуються швидше і всі стають трішечки щасливішими ;)

Не рекомендуємо використовувати ненадійні сервіси типу radical.ru та схожі. Справа в тому, що зберігання файлів на таких сайтах є тимчасовим, тому через декілька місяців або тижнів на місці фото у вашому дописі буде просто некрасивий прямокутник. Не дуже приємно, погодьтеся.

Не рекомендуємо також додавати розмитих, занадто ретушованих фото,  а також кілька знимок, що зображують одне і те саме. Подумайте, чи буде комусь цікаво розглядати одну і ту ж трубу на п'ятьох фото підряд, тыльки зняту трошки під іншим кутом?

Як організувати власну вилазку? (або Я хочу в Полтву!)

Найперше, слід знайомитися з Правилами техніки безпеки. Для новачків корисно буде також перечитати тему "Що з собою брати в похід."

Для того, щоб знайти однодумців та компанію для вилазки, рекомендуємо створити тему в розділі Плани, де вказати, місце, куди збираєтеся їхати, дату та час виїзду, необхідне для подорожі спорядження та іншу інформацію, яка, на вашу думку, буде корисна для учасників вилазки. В жодному разі непотрібно писати адміністраторам на пошту листи зі змістом: "Я хочу в Полтву. Зводіть мене, будь-ласка" Щоб не опинитися в Полтві у прямому сенсі слова :)

Увага! Адміністрація форуму категорично не схвалює проникнення на територію, що охороняється, будь-які прояви вандалізму та аморальної поведінки. Поводячись неадекватно, ви автоматично налаштовуєте людей проти всіх учасників спільноти і формуєте негативну соціальну думку про Експлорер.

Як з нами зв'язатися?

З кожним учасником форуму і адміністрацією можна зв'язатися через приватні повідомлення. Крім того, додаткові контактні дані можна знайти у профілі користувача.

В разі необхідності надіслати email адміністрації можна на адресу bottlehunterexplorer@gmail.com або ryshtun@gmail.com

Завжди раді допомогти/поспілкуватися з журналістами та іншими представниками преси.
Най жиє Гуцулія!

Roy

В мене єдине зауваження щодо цієї адреси:  bottlehunterexplorer@gmail.com То ж є якийсь сугубо твій акаунт.

Хотілось щоб всі адміни, модератори мали спільний акаунт, таким чином мали б можливість спілкуватись з гостями, пресою, отримувати скарги/пропозиції та ін..

А так, гарно все подано.
Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Цитата: Roy від 06.03.2014 15:40:54
В мене єдине зауваження щодо цієї адреси:  bottlehunterexplorer@gmail.com То ж є якийсь сугубо твій акаунт.

Так, звичайно. То я свою "робочу" експлорівську пошту вказав як приклад в чорновому варіанті.
Треба створити якийсь спільний акаунт або на форум пошту прикрутити.
Най жиє Гуцулія!

Roy

Гадаю explorer.lviv@gmail.com добре буде? Які пропозиції. Зараз створю.

Upd/ Ха..Не так й вже просто
Meine Ehre heißt Treue

YserL

Замість мейлу форма, через яку можна залишати повідомлення усім адміністраторам.

Roy

Meine Ehre heißt Treue

Golem

Погоджуюся про пошту. Мої коментарі жовтим
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Про "Хочу в Полтву!" то дуже наболіле, я так розумію  ;D
Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter

То якщо більше ніяких зауважень нема, давайте може вчепимо текст, де він має бути. Або дайте мені доступ, вчеплю сам.
Най жиє Гуцулія!

Roy

Пропоную поставити пошту explorer.lviv.heads@gmail.com, куди можна звертатись.

А нижче контакти адмінів/модерів + іхня пошта по бажанню. Типу нікнейм+поштова скринька.
Що скажете?
Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Цитата: Roy від 07.03.2014 11:39:28
Пропоную поставити пошту explorer.lviv.heads@gmail.com, куди можна звертатись.

А нижче контакти адмінів/модерів + іхня пошта по бажанню. Типу нікнейм+поштова скринька.
Що скажете?

Ето шикарно, ящитаю!
Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter

Вчора спільними зусиллями змінили розділ допомоги. Насолоджуйтеся: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=help
Най жиє Гуцулія!

Golem

Я проплюсив. Взагалі мені було соромно, що в свій час я за хелп не взявся. Навіть в думках не було. Тому двічі "КУ" Батлхантеру.
Дігери всіх країн єднайтеся!

216 Гості, 0 Користувачів