Навчальна тривога або "Вас турбують з прокуратури"

Автор Lesyk, 03.03.2014 16:32:29

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Lesyk

Власне вчора було проведено даний захід. Особливо лякливі дослідники можуть повертатися додому, поновлювати спалені сім-картки, паспорти, свідоцтва про народження (хто ще до паспорта не доріс), тощо.
Спочатку це задумувалося як звичайний телефонний жарт на пару хвилин - але все якось вийшло крутіше   :-\
Один маленький поні-брат озброївшись твердим та серйозним голосом зателефонував одному юному досліднику, назвавшись при цьому співробітником прокуратури. І якби юний дослідник все зробив правильно - він отримав би поні-подяку та променів добра. Але так не сталося.
Наш юний вбивця, фотографії котрого вселяють жах у неокріпші поні-серця не спитав хто саме його турбує, не відмовився від захоплюючого діалогу з правоохоронним поні, розказав би багато цікавого про багатьох цікавих людей і поней (якби знав, звісно). І за це нашого маленького гангсту не варто осуджувати, адже відсутність досвіду поведінки у подібних ситуаціях цілком прогнозована. Якщо чесно, поніпрокурора обурило лише одне - коли подзвонив поніфорумчанин (в котрого просто до болю голос нагадує поніпрокурора) йому наш юний ганста на прохання переказати діалог з поніпрокурором сказав далеко не все і не так, як було насправді.

Як варто було б вчинити у подібній ситуації:
1. Не казати нічого поніпрокурору (чи будь-яким іншим людям/поням) окрім "угу", "ну і?", "вибачте, не розумію про що ви говорите", тощо. Громадяни повинні розказувати все що знають лише на допиті та інших слідчих діях. Це не розповсюджується на телефонні дзвінки від сумнівних людей, навіть не розповсюджується на фейс2фейс зустріччю з правоохоронцями.
2. Але встояти від психологічних атак не так то і легко. Тому після того як "позливали" інфу - першим ділом треба ознайомити з цим ганебним фактом людей, котрі до цього причетні (наприклад тих, хто згадувався у даному діалозі). І казати все як було, якби це не виглядало ганебно. Часткова правда в даному випадку значно гірший варіант, хоча і виглядає непогано.

Поніпрокурор власною персоною:

:-)

А хто поніграя всія Експлореру уповноважив на такі дії?
Декольтем своїм мене манила.

YserL

Поради при проведенні розмов:
1. Як що вам телефонують невідомий номер, включайте запис розмови. Якщо номер невідомий, дивимося у мому київстарі номер. До того мій київстар має бути активований.
2. Нічого не підтверджувати чи спростовувати. Переводити щоб людина більше виклала інформації, переведення із розмитих питань на конкретні.
3. Тримати себе і свій голос в руках, в нас поки що діє презумпція невинності.

Оголосіть іменинника!

inkognito

Цитата: :-) від 03.03.2014 17:23:21
А хто поніграя всія Експлореру уповноважив на такі дії?

       Колективна Рада в складі як мінімум 3 (з трьох) модераторів, а також певна кількість активних дописувачів. Вважаю, легітимність забезпечена 100% (ІМХО)

     З.І. + Лесику, - тим, хто на це щиро заслужив
Resistance is futile

Bottlehunter

Все склалося спонтанно, але вийшло дуже цікаво та повчально. Ще один привід не розміщувати в мережі сумнівного змісту фото і посилено вважєти: часи нині смутні  :-\

Ініціатору ++ (дабл інкремент карми).
Най жиє Гуцулія!

Fenriz


:-)

Думаю його ім'я в аналах історії затреться.
Декольтем своїм мене манила.

280 Гості, 0 Користувачів