Що робити із опалими кажанами?!!

Автор :-), 17.04.2014 11:01:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

:-)

Сьогодні вийшовши на роботу під будинком надибав кажана, який валявся на доріжці, взяв його гілками і запхав під лоджію, але бачу там всже висхлий труп іншого такого ж. Можливо коти його не зжеруть.
То вже вдруге - першого із два місяці тому від сороки відвоював, запхав під двері двірникової підсобки. Подзвонив Rufus'у, каже мов він так чи інакше здохне,бо холодно, їжі немає.

Річ в тому, що в тому місці зверху їхнє гніздо, чи як воно там, і вони час до часу звідти можуть випадати, куди їх нести/ховати в такому випадку?
Декольтем своїм мене манила.

Roy

Цитуватикуди їх нести/ховати в такому випадку?

В холодильник.  ;D А потім Руфусу, яко презент.
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

Буде доволі глупо, але все-ж: спрезентувати якійсь кубіті, котра западає на Руфіка.Перед цим провести їй Advanced курс по кажанах. Результатом, цілком ймовірно, можна очікувати ще одне св'ято цього року(десь на осінь, бо бульба буде дешевша).Тре натуральну batman-lady  :)
Resistance is futile

Rufus

У теплий період року, якщо ви знайшли кажана і він не має видимих пошкоджень (переломів, поранень), то його потрібно покласти в таке місце, де його не дістануть коти/собаки/неадекватні люди. Якщо ви знайшли кажана взимку, тоді його слід перенести у приміщення з низькою температурою (+2-+6) і високою вологістю, оскільки під час холодного періоду року кажани перебувають у стані гібернації (зимового сну). В жодному разі не варто брати кажана голими руками, краще одягнути рукавиці чи використати шматок тканини, щоб уникнути укусу. Якщо кажан живий, але ви не хочете залишати його без нагляду або має поранення, тоді потрібно зв'язатися зі мною і передати тварину мені. Також бажано передавати мені і мертвих кажанів, оскільки вони йдуть на поповнення колекції Зоологічного музею на біологічному факультеті ЛНУ ім. І. Франка. Особливо цінною є інформація про знайдені колонії кажанів у будівлях, деревах, печерах у будь-який період року.
Be friendly to bats!

:-)

Є колонія у мене біля вікна. ;D
Декольтем своїм мене манила.

Bottlehunter

Цитата: :-) від 18.04.2014 10:25:48
Є колонія у мене біля вікна. ;D

То колонія кажанів має бути, а не виправна на Хуторівці.
Най жиє Гуцулія!

404 Гості, 0 Користувачів