Зранку в
Полтву а потім до Вані на День народження. І по хорошій багаторічній Експлорерівській традиції між першою і другою «дахи мусять бути».
Похід на дах зазвичай починається ось так
![]()
Потім магічним чином ми опиняємося на якомусь даху
![]()
А вживу воно ще красивіше. Кольори яскравіші а сприйняття реальності загостреніше!

![]()
Католики з точки зору Єзуїтів
![]()
Щас як перехрещУ!
![]()
Почали з «криші Святодія» як висловився Vergaz. Це та на якій львівшька преса побачила «неадекватних руферів». Нагадало мені «брехливих депутатів» чи «продажних суддів». Навіщо вішати ярлики не розібравшись?
Неадекватні руфери
![]()
Адекватний полізе драбинкою що є всередині купола
![]()
І Єзуїти навпроти
![]()
"Криша Святодія"
![]()
Якби там не було, але артефакт і раритет
![]()
Ляпота!
![]()
Вид зблизька для Львовознавців
![]()
![]()
А тут на цьому майданчику що? Як туди попасти?
![]()
Робітники цілими днями бігають по риштуванню туди сюди. І нема їм ніякого діла до красоти навколо. Ніхто не падає і нічого не стається. Бо всюди перила і надійна підлога. Як мінімум поки тверезі. То ж від того що туди підніметься кілька шалених руферів нічого поганого не станеться. Зато які тут відчуття! Які тут краєвиди!
В мене ця площа назавжди асоціюватиметься з Помаранчевим майданом і Ющенком
![]()
Вид на Оперний театр
![]()
А за гарним фасадом класичні львівшькі трущоби
![]()
На вершечку Празького банку
![]()
Вид з Празького банку на Високий Замок
![]()
Типу фото не зхабарені в Святодія, я тут був

![]()
Все таки адекватний руфер
![]()
Потім був Єзуїтський собор. Але прийшлося зачекати поки робочі завершать пудрити носики статуям святих і скохаються додому. Єзуїтський собор це одна з найвищих будівель в центрі міста. А нагорі є шикарний оглядовий майданчик з селфі-зоною на Високий Замок, Ратушу і Катедральний.
Катедральний собор
![]()
Оглядовий майданчик
![]()
Носик вже припудрили
![]()
Площа перед собором хоч і перероблена по Європейськи, але стара з деревами мені подобалася більше
![]()
Я жодним чином не закликаю робити так як я. Краще сидіти дома і дивитись на це через екран. Або пити каву за столиком поруч і вдавати що не помічаєте «неадекватних руферів» що деруться риштуванням кудись нагору.
Вид на Полтву
![]()
Герб високо на фасаді Єзуїтського собору
![]()
Ришту-хащі
![]()
Зневага і презирство до тих хто не руфер, там внизу
![]()
Ну і перед тим як злізти
![]()
Перевагою і одночасно недоліком риштування є його мобільність. Перевагою, бо сьогодні один будинок ремонтують, завтра інший. Таким чином вдається доторкнутися до щораз нових барельєфів. Але є і недолік. Бо можна пропустити цікавий дах. Якщо довго спати...
Надійний спосіб щоб не пішли лазити без тебе

![]()
Дякую імениннику за свято руфінгу для всіх охочих!
![]()