Горища та дахи Львова

Автор gor_qkop, 29.08.2009 22:07:59

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

Golem

Ти забув додати шо фото кубіти на поляроні - теж твоєї руки справа :) Так шо нарід - зголошуйтеся, матимете ладні світлини на память.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Pruvud

На біса хрест
На ворога ніж

Pruvud

Криша 5 корпусу політеху, нажаль доступ туда можливий при профілактичних роботах на вишці
На біса хрест
На ворога ніж

atlas1975


Stinger

В нас на форумі, ось тут є ще цікава інфа по підвалах пл.Ринок, думаю стане в нагоді.

balanduh


дах одного із будинків на вулиці Федорова

Roy

Були на горищі будинку що на Коперніка 9. Великий будинок який колись був готелем. Були тільки в одному крилі будинку. Пробиралася на дах крізь засране горище голубами та бомжами, але опісля нам відкрився гарний краєвид на місто та навколишні будинки. Кулєга мій нас зафоткав та середовище навколо. Гарна сонячна днина, вітерець, кайф одним словом.
Дякую Inkognito за віднайдене місце!
Фото Назар Рощук (с)









Гарне місце для зйомок




Рівновага




Наш тру-фотограф
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Після оглядин кінотеатру "Галичина" подалися на дах будинку навпроти, звісно завдяки Romchick'у.+









Поєднували приємне з корисним








Дроти були всюди





Meine Ehre heißt Treue

zelja

Ну і я тут як тут :)








zelja

Був перший раз за своє життя на горищі свого будинку,завдяки білайну  ;D









Всі фотки на Пікасі

YserL

Ось уже 2 годину шукаю план 14 поверхівок на науковій 5 шт і на топольній 2 шт. Знайшов сайт http://kvartirakrasivo.ru/articles/group-26/ де є планування типових радянських будинків. Де можна дізнатися тип будинку, бо таблички із серійним номером і маркою нема ;)
Найбільш похоже на МЭС-84, але не то.

maks1973

14 поверхівка на Сихові

balanduh

http://zirvygolova.livejournal.com/142392.html#cutid1
фотки з даху у центрі міста. звиняйте, не хочуть тут ці фоти поститися, закачані в жж...

inkognito

Тра юзати Пікасу. Але ніц тут складного, даю прямі посилання на твої ЧУДОВІ фото!!!















Resistance is futile

Roy

Мав змогу познімати з даху майбутнього недобудованого готелю, що на Куліша. Нові ракурси і незмінні львівські дахи))







Ше трохи і все забудують :)




















Вид з готелю "Власта".Туди спокійно проходиш через регістратуру (інакше не назву іі там), сідаєш на ліфт та піднімаєшся на передостанній поверх. Без проблем.

решта тут


Meine Ehre heißt Treue

Roy

Фото одного львівського горища та дахівки, котре знаходиться на площі Ринок, де я побував завдяки Lesyk'у та AHD.
Дуже настроєва місцина, мабуть тому, що тут колись була майстерня художника. Де він і творив. Ну і пив і їв також. (про то нижче)
Об'єкт не володіє вільним доступом. Перепонами являються двері з замком а також аварійні сходи будинку, які, особливо вже наверху прогнулися та прогнили. Неприємні відчуття були, коли піднімався ними, таке враження що будь якої миті міг без власної волі опинитись внизу. Вже в наступному тижні їх демонтують, та розпочнуть зведення нових.

Отже горище. Має характерне скляне вікно. Є одна велика кімната з котрої є двері до ванної кімнати (з сидячою ванною, колись дуже дефіцитної за союзу). Далі є вихід на горище з складом хламу та алко-тари. Є також маленька кімнатка-спальня, з вікном у колодязь дому.


Майстерня


Очаг


Відкрили дверку в духовку...а там сало та якесь варення, звісно не першої свіжості. Бросить все?  :)


фото_фото


так тут зупинився час


все смачно припало пилюкою...




закам'янілий хліб та така ж мандаринка


повитягував з хламу окремі пляшки. Сподобалась етикетка з "гуцульським напитком". Нажаль для Bottlehunter'а повних пляшок не було.  ;)


А як знайшлася повна, то Lesyk все випив.




крокуємо далі:


ну і дах, як не побувати на ньому?


ринва з чорної камяниці




вид на музей пошти


один з способів потрапити в італійський дворик


знайомий барельєф, тільки з іншого ракурсу




ось вона, та причина, чому сходова клітка згнила





Meine Ehre heißt Treue

Lesyk

ні, не відомо, якийсь алканафт-наркоман, який не вмів малювати портрети.абстрактні дєвушкі в нього гарно виходили, а от шось натуралістичніше -  :-\ ..це все моє імхо яке я створив лазючи тамкай.і взагалі, не будемо розводити тут офтоп...

Roy

Завдяки знайомим фотографам, отримав змогу познімати краєдиви околиць вулиці Ярослава Мудрого з новобудови.
Присутній туман аж ніяк не радував, хоча додав якогось колориту середовищу.


вид на Шевченка та Золоту


вид на Шевченка, на передньому плані військова частина




мисливці за ракурсом :)




вдалині - церква св.Юра


ближче




у вікні - пральна машина :)
Meine Ehre heißt Treue

Hulihanka

Короткий мануал "ШоПочому" .
   Отак-от несірйозно - доросла тьотя, а лазить по дахах, як малолєтка. Без пива, коньяку чи навіть пепсі. З камерою. Тьотки фігіють. Очаровувати склеротичних істеричок вдається не завжди. Люди врєдні і ніхто не зобов"язаний розуміти ваш тонкий душевний порив, підкріплений творчою/робочою/сімейною/ особистою  кризою чи просто банальною цікавістю. Тому виробляються перші "правила поведінки", які можна застосовувати, доповнити, зігнорувати.як захочете.
     Якщо вже дуже припекло з доброго дива  забратися кудись повище і так, щоб з естетичним пейзажем - варто перенести це бажання на ранній ранок. At the crack of dawn, як то кажуть- і тобі легше(нікому нічого не пояснювати), і людям нерви не псуються.
    "Ходки" в основному робляться тільки 1 раз  - не варто тішити себе ілюзіями, що ви сюди обов"язково певернетеся (з іншим об"єктивом, штативом, фільтром, спалахом), щоб зробити крутіший кадр. Навряд: або засічуть, або закриють, або знесуть будинок до того часу(було і таке).
     Взуття  - один з найголовніших атрибутів. Зручне, чіпке. Відчуте себе балериною, балансуючи на тоненьких, напівзогнилих ринвах чи  мокрих скатистих бляшаних дахах. Жартую.  Не варто здіймати галас, ніби там півдивізії вирішила станцювати гопака над головами бідних людей - у більшості львівських будинків і так дуже ненадійне дерев"яно - солом"яне перекриття+ ідеальна шумопроникність.
     До вибору компанії теж треба підходити творчо. В мене переважно виходить соло - не тому, що я женуся за "ексклюзивом". Просто хобі таке, що його і важко пояснити комусь, як спитають. Звісно, гуртом ходити цікавіше і безпечніше, але не більше 2х людей в одному місці і в один час. Якшо хочете "пабухать і паржать"- з пляжу, маєте для того кнайпу на кожному кроці, там вас приймуть, обігріють і додому відправлять ну чи там у витверезник - кому що ближче. З даху знімати вас буде вже  пожежна драбина в комплекті з міліцейським бобіком, або,в кращому разі, застрягнете десь, як бідолаха Пух. Стрибати, розмахувати руками, співати, кричати до людей з вулиці,привертаючи їх увагу до власної крутості, кидати їм щось згори на голову - моветон.  Після цього на горищі з"являється колодка, а на дверях - кодовий замок. Деколи для більшої переконливості останній поверх стереже сусідська собака - я б теж не хотіла, щоб до мене в будинок всяка шваль пхалась з перспективою звернути собі шию в пориві  пиво - винної екзальтації.
     Спонтанність і чуйка - друг кожного діскавериста. Не упускайте свій шанс, але і не фанатійте, бігаючи підворотнями. Просто любіть місто, в якому живете, підіймаючи хоч іноді голову вгору, звертаючи увагу на дрібниці, спостерігаючи. Відкривайте його для себе more and more. Слухайте свій внутрішній голос, чи як ви там його називаєте. Не лінуйтеся. Пробуйте, спотикайтеся і пам"ятайте: 1)безпека- не варто ризикувати без необхідності; 2)другого шансу може і не бути, а шкодувати за втраченими моментами я особисто найбільше  не люблю.
Короче, я попередила.
http://picasaweb.google.com/Hulihanka/rJzaDF#
http://picasaweb.google.com/marta.dropa/LvivInside#

Bottlehunter_

Нормально написано. Експлорер же не тільки просунуті тру-діг-індастріал-попідземлю-попідстілпішки лазуни читають. Коли я починав, мені дуже потрібен був мануал, подібний на викладений вище. Новачки зацінять і - що головне - не будуть робити дурних помилок.
Най жиє Гуцулія!

222 Гості, 0 Користувачів