Горища та дахи Львова

Автор gor_qkop, 29.08.2009 22:07:59

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

gor_qkop

Оце гуляли нещодавно довелось мені потрапити з односпільчанами в одну цікаву місцину, про що і пропоную вашій увазі фотозвіт:

























бажаючим галерея в пікассі

Roy

    Проходячи нашим містом, часто задираю голову та споглядаю на наші дахівки. Переконаний, в місті є достатньо оригінальних горищ, з хорошою оглядовістю. Звісно, не до всіх є відкритий доступ, тому пропоную досліджувати по можливості, та згодом вносити в наш облік такі місця.
Позитивними характеристиками конкретних горищ повинні бути відносно легкий доступ до них, та хороша оглядовість з цікавими ракурсами.
Вважаю, що це також сміло може бути одним з таких неформальних місць  як Лощина, чи скажімо, Полтва для нас чи гостей міста.
   
Отже, якщо хтось володіє інфою по темі, а також ключами))), діліться!   ;)
Також, радо вітатимуться Ваші фотографії з цих місць!



Upd: тема про Підвали Львова тут

Meine Ehre heißt Treue

Hack

Ідея цікава, та і реалізація цілком можлива. Але зважайте на такий факт як люди) Особливо в багатоповерховках спальних районів чи просто житлових будинків, на останніх поверхах завжди живуть дивні люди, яким мішають туристи =) Особливо практика показує, як класно вони ганяють кабельщиків і інтернетчиків, які по суті мають ключі і дозволи. А так більшість такого роду місць закрито, а вандалізмом займатись якось дико? Все таки то житлові будинки а не покинуті об'єкти. Але постараюсь додати інфу, як трішки потепліє. Колись частенько відвідував такі місця... ще як не почалось їхнє масове залочення =\

mykolya

І там може бути купа цікавих речей  ;) (див. http://reibert.info/forum/forumdisplay.php?f=96).

Roy

Так, саме людський фактор, буде являти собою певні перепони. До питання тре підійти конструктивно, кожен крок лишній раз обдумати. Впершу чергу в поміч прийде дипломатичні якості та ідіотський усміх на обличчях, далі може якась авантюра прийде в голову. ;D В кожному разі планується на меті огляд та дослідження, не більше.
Знайти щось можна, хоча б не радив на то спеціально надіятися. Хоча гіпотетично - в таких місцях цілком. Все що цінне, переконаний, вже давно в тих місцях віднайдене.  ;)
Meine Ehre heißt Treue

STALKER

Цікава тема. Як на мене можна досліджувати горища на Сихові(я би йшов на 15-поверхівки хоча можна пробувати і 9-поверхівки-раптом щось цікаве буде).Я правда не впевнений чи є до всіх горищ доступ,але минулого року вдалося побувати на одному з горищ п'ятнадцятиповерхівки(ми хотіли вилізти на дах).Але враховуючи те що не було відповідного освітлення(ми були без ліхтарів) нам так ніц і не вдалося крім того що цикнули кілька фоток.
Скидую фотки горища і кілька фоток пейзажів з 15-го поверху.
P.S. Якщо хтось має бажання можна би було обійти всі сихівські 15-поверхівки-може  натрапимо на ще щось цікаве крім пейзажів.

Lesyk

до речі, поки ми з Мартіном не знали про Експлорер, ми якраз таке шукали в центрі Львова...горищ ми ніяких не знайшли, а от підвали площі Ринок досить круті, адже клись вони всі були закільцьовані...якщо я не помиляюся, то між 43-44-45 будинками є гарний сполучений підвальчик, там ніхто з мешканців не тримає своїх речей. Ми заходили туди через 44 будинок(якщо я не помиляюсь), але зараз там колодка. Відкритий вхід також був у 43 будинку, але ми не знали коду на підїзних дверях... до речі, прохід в 42 далі замурований, але замурований нашвидкоруч, тому ломиком його розкалупати, намою думку, не так уже і важко...може потім коли знайду свій план цього підвальчику, я кину його фото...(з номерами може бути помилка +- 1 номер)

ostik

сьогодні ще я,Pasja,STALKER мали бажння зайти на якийсь багато поверховий будинок. в двох будинках виходи на дах були закриті. вийшло так шо ми прийшли на ліфті покататись :). але я зробив фото з дев"ятого поверху на східковій клітці.

Extreme

Нижче фотозвіт з прогулянки по площі Ринок (4 підіїзди, 1 підвал).
Перший підїзд - вул.Друкарська 45 (згідно написів на піїздах, раніше вулиця називалась - Grodzickich). Вразив підїзд - на площі Ринок був в багатьох підїздах, багато знайомих там живе, але такого підїзду ще не бачив. В холі стіни оброблені деревом, на сходових клітках так само багато дерева (можна тільки уявляти яка була краса колись) - шкода, що наші люди не вміють берегти те, що їм дають. Підвал закритий на колодку - колодка таке враження ще з часів побудови будинку (четверте фото). Зі сходової клітки сфотографував внутрішній дворик. На фотці (третя фотка) видно відкритий вхід в підвал, як туди попасти так і не зрозумів (з сусідніх підїздів входу не побачив). Подвіря закинуте, видно що люди там були давно. Взагалі в цьому будинку знаходиться в підвалах котельня (якщо не помиляюсь), вхід поруч з входом в підїзд, зліва (закритий) - моливо в дворик можна попасти саме через котельню (якщо так, то підвал може бути багатообіцяючом, враховуючи малодоступність до ширкого колу людей).
Наступний підїзд через дорогу навпроти. В першому відкриті двері в загалний підвал - вразили сходи, кут сходів напевно градусів 70-80 (8-9 фото). В низу всі приміщення під колодкою. Піднявшись по сходах на 2 та 3 поверхи побачив внутрішній дворик (7 фото) - перше враження, дворик музею (на стінах щось типу галереї). Навколо цього дворику жодного будинку в якому є музей (крім аптеки музею -  чи з аптеки є вихід в цей дворик незнаю, але сумніваюсь). Мої припущення, що в якійсь квартирі живе митець, якій сам зробив таким чином галерею (можливо хтось на форумі знає, що це).
В треьому підїзді в дворику були сходи (10-11 фото), на пожежні не схожі, оскільки двері тільки на останьому прольоті (по них не піднімався).
Останій підїзд (здається Друкарська 43) - є можливість дослідити підвал та горище (перший закритий цвяхами, горище відкрите). З останнього поверху видно "гасову лямпу". Так само на останьому поверсі драбина на горище, думаю з нього можна попасти і на горища сусідніх будинків - тому хто хоче на горища будинків площі Ринок може сміло починати з цього підіїзду. На підїздах стоять кодові замки - кодів не замапятав, але підбирається код "методом дослідження стертих цифр, які найчастіше настискають".
Можу сказати що досліждувати є що і не на один день - вражень буде достатньо та і до історії можна доторкнутись.
Історія вулиці викладена тут:
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=64.0

Martin

В мене в будинку пл.Ринок 5 є горише колись там проживав художник але за неспату ком.послуг його виселили ... там ше залишились його малюнки .. якісь речі. цінне поростягали .. зараз там висить колодка але її нема шо спиляти тим паче ніхто не дивиться всім на то горише накласти я сам там не раз її спилював ... ну і через горише можна вилізти на дах а з даху на інший дах , в горише  ... з того даху на ще інший дах і.т.д.    .. якшо захочете злазити   кв.7    дзвонити  .. дам інструмент
Слава Україні

Martin

вільний ...  так собі недуже закривають    а багато де якшо за ручку смикнути вони відкриваються

Цитата: Extreme від 01.03.2010 13:13:14
згідно написів на піїздах, раніше вулиця називалась - Grodzickich
не факт шо вона так називалась ...там книгарня і вони могли просто для вигладу прикріпити
Слава Україні

Extreme

Цитата: Martin від 01.03.2010 16:21:10
Цитата: Extreme від 01.03.2010 13:13:14
згідно написів на піїздах, раніше вулиця називалась - Grodzickich
не факт шо вона так називалась ...там книгарня і вони могли просто для вигладу прикріпити
читай тут:
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,64.0.html
З 1871 року вона стала Гродзіцьких на честь двох братів, польських військових діячів, які у XVII столітті зробили дуже багато для розбудови фортифікацій Львова та його оборони під час частих облог. 1944 року вулицу епізодично називали Івана Федорова, а з 1949-го на честь 375-ї річниці українського книгодрукування – Друкарською. Цікаво, що до 1861 року вулиця була тупиковою, і лише після знесення будинку вірменської родини Августиновичів зробили прохід на Вірменську. 

explorer

Цитата: ostik від 28.02.2010 20:36:52
сьогодні ще я,Pasja,STALKER мали бажння зайти на якийсь багато поверховий будинок. в двох будинках виходи на дах були закриті. вийшло так шо ми прийшли на ліфті покататись :). але я зробив фото з дев"ятого поверху на східковій клітці.

років 5-7 тому, як один з першопроходців домашніх мереж у Львові, побував на багатьох десятках багатоповерхівок (райони: кінець Чероної Калини, Мазепи, Вашингтона-Шафарика). І мушу вам сказати, що 99% дахів є закриті, а ключи часто тримає неадекватний нарід, проживаючий на 9 поверсі, який вам за топтання свого "єврорубероїду" мозок висмокче, гірше як ще й в драку лізтиме, або міліцію викличе до того як привітається.

YserL

Сьогодні побував на даху 14 поверхівки на вулиці Науковій. Вчора після обіду залишив заявку на підключення до провідного інтернету beeline, а сьогодні в 9-30 були монтажники. Кабель спустили по зовні без використання стяжок, розеток і тд. Цікаво що тільки 3 людини у 81 квартирному будинку мають інтернет від жовто-чорних полосок. Вибачаюся що не попередив наперед, думав вони будуть в четвер. Із даху проглядається всі будинки мікрорайону, сусідні села на пристойну відстань, кульовий радіолокатор аеропорту. Видимість порядка 10-15 км в радіусі. Вибачаюся за якість фото, знімав телефоном. Цікаво, навіщо на такій висоті ще ставити антени на щогли?







ostik

в суботу я,pasja приїхали до Akell-и і я попросив його відкрити вхід на дах, щоб зробити пару знимків. всі фото тутко

Roy

Горище на площі Григоренка 5.
В будинку знаходяться театр "Воскресіння" та авіакаси.
Подудована будівля на початку ХХ століття. Дуже значна по розмірам. Чого вартує довгий коридор, по якому можуть їздити спокійно вантажні авто (правда до поки не проваляться у підвал).
Стінгер взяв ключі в сусіда, та й ми з Інкогніто попрямували на горище. Площа горища відповідно - величезна. Найцікавішими були внутрішні ринви для стоку води з дахівок, раніше ніколи таких небачили. Принцип такий: вода зверху попадає в ринви які під дахівкою, перетинають крученими лініями горище і попадають в побутову внутрішню каналізацію. Ще в будинку був ліфт. Демонтували його десь після війни.  Залишилась від нього лише кімнатка з підйомним механізмом швейцарського виробництва, напів-розібраним правда. Противага виходила на вулицю. Лишилось від неї тільки обертальне колесо. Було кілька цікавих внутрішніх колодязів з скляним верхом. Вікна в нього виходили переважно з туалетів, більшість замуровані. Були не всюди, оскільки вилазка не запланована була, не було відповідного одягу. Все ж, встиг собі там порвати штани. Але побачене того вартувало. 
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Ще фото звідти:
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Ринви - тру ідея. Для чого засирати водоб вулиці і тротуари, якшо вона ітак в колектор попаде? Відповідно ідея хороша. Головне їх регулярно чистити, а то затопить верхніх сусідів :) В попередньому офісі де ми працювали було ше хитріше - вода з даху використовувалася для зливу в туалеті і в кран. Але було як в тому анекдоті: "Скільки там тої зими?". Тобто зимою води, відповідно, води в офісі не було :)

Що ж, шкодую шо не маю свого горища :) Теж би шось повикладав :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

ostik

Вчора Pasja і я вертались до дому і біля банку "Дністер" біля пам"ятнику Міцкевичу. побачили досить не поганий підвал. нам не пояснили що там було ранише, але тепер там якісь склади.
P.S. вибачте за якість фото, бо фотографував на телефон.

balanduh

привіт, люди. я у вас тут новенький, але вже раніше гуляв із Golem вздовж Полтви. От, хочу прогулятися по львівських дахах, прохання взяти мене зі собою. я фотограф і окрім пригод цікавить мене найбільше фотогічнічнь місцевості. Було б шикарно познимкувати центральний Львів із крану, їх в центрі багацько стоїть. У подяку за екскурсію можу запропонувати знимки, де ви як головний герой фотоісторії:) дякую за увагу. Максим

268 Гості, 0 Користувачів