Шукаємо запчастини до пристрою для стрільби з-за кута

Автор Indigo, 05.07.2014 00:34:45

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

Є один хлопака, який робить важливі девайси.
Цитую текст з його Фб-сторінки:
Друзі! Потрібна Ваша допомога. На даний момент я допомагаю АТО пристроями для стрільби з за кута, укриттів, траншей і т.д. Якщо коротко - на автоматі маємо невелику камеру, а на касці моніторчик для лівого ока (електронний видошукач). Це дає змогу бачити те, що бачить автомат - тобто можна вести вогонь не висовуючись з укриття. Очима буквально стає дуло автомата.
На даний момент дуже потрібні:
1) Найпотрібніші старі, непотрібні чи неробочі камери 80х-90х років або видошукачі від них (якщо чорно-білий значить підходить)
2) Камери відеоспостереження - чим менші тим краще, бажано не квадратні, а подовгасті, циліндричні, як в супермаркетах.
3) Батарейки формату AA
4) А також USB продовжувачі, DC-DC конвертери 6->12V, перемикачі, силіковнові палички для кріплення деталей.

Детально поясню як зробити такий пристрій тим хто має таку можливість і бажання допомогти нашій армії - знань електроніки для цього не потрібно. Ну і звісно не відмовлюсь від допомоги руками та ідеями.

PS: Страшненькі фото - це тільки стендовий пристрій для випробувань. Кінцевий девайс акуратніший і з меншою
камерою.

Я з ним поспілкувався і от що: аналогові видошукачі й DC-DC конвертери 6->12V наразі найпотрібніші й найбільший дефіцит. Але якшо полазати по шафах (подібно як це було тут
і може тоді комусь з вас вдасться знайти щось з вищепереліченого. мені вдалось знайти 2(!) ЮСБ-продовжувачі.
Погодьтесь, він помічну річ для наших військових майструє. два чи три примірники вже відправив військовим для АТО. через тупість/байдужість/відсталість і т.д. вищих чинів серед військових від них на якесь сприяння не варто сподіватись. а тут час від час хтось шось пише про купівлю/обмін/дарування різної техніки та запчастин до неї. може й зараз вдасться шось найти.
фотки для розуміння як то приблизно виглядає





Golem

цікавить влучність в такому режимі, віддача, апертурні спотворення  і все таке...
Дігери всіх країн єднайтеся!

Indigo

даних не маю. але беручи до уваги шо наші військові взагалі не мають нічого схожого, це краще ніж нічого

Lesyk

Ану клич сюди посона-конструктора.
Бо то шо я зараз бачу на фото - імхо хрінь, котра настільки ж дієва, як мастурбація з поверненою кистю на закачку тріцепса.
1. Подібні пристрої (на скільки мені відомо) будуються на основі колліматорних прицілів. Фактично згрубша кажучи це і є той колліматор, але погляд через іншу точку. У крайньому випадку - переведена оптика, але це має сенс лише на гвинтівках, котрі це передбачають.
2. Пістолет, як і будь-яка інша зброя з відкритим прицілом націлюється методом "дальнозоркості" - фокус через рамку на ціль. По-моєму відеокамера не може так фокусуватися - або бачиш фокус на мушці (при цьому камера закриє целік на задній частині рамки і прицілювання взагалі немає), або знизу як на фото, але тоді апріорі кисть повинна бути висунута більш ніж можливо без "пристрою". Плюс подібний пристрій для пістолета взагалі обуза (імхо).

Кароч хочу відео "роботи" пристрою. І пояснення нах така бурда на пістолі.

Roman_P

Така зброя існує . http://weaponland.ru/news/indijskaja_armija_poluchit_ruchnoe_oruzhie_cornershot_streljajushhee_iz_za_ugla/2010-02-26-141 - це перша-ліпша зсилка .
Виникає питання надійності зброї . Чи не розвалиться конструкція в відповідальний момент . Використовувати для зброї старі запчастини напевно також не надто добре з міркувань надійності .

Але в будь-якому разі я вітаю ентузіазм розробника . Декілька ідей :
1. Викоритовувати для прицілу лазерну указку суміщену зі стволом . Камеру використовувати тільки для того щоб дивитися куди вказує указка .
2. DC-DC . Я би рекомендував щось таке http://arduino-ua.com/prod605-DC-DC_ponijaushhii_konverter_3A . Основна перевага - імпульсний перетворювач , тому високий ККД , батарейок на довше вистачить .

Ioan85

Цю ідею можна й реалізувати в радіокерованих играшках для розвідки... Навіть бувають готові рішення http://www.hobbyclub.com.ua/client/models/?subtype_id=2485

https://www.youtube.com/watch?v=xpWe8pAki8E

Alter

Використання болтів М4 (+\- з фото) у якості клем при створенні електронного пристрою - це прям якась тру-челябінська нанорозробка. Ну і особливо колоритно там дивиться резинка від трусів. Усміхнуло.

Хотілось би побачити готові вироби а також хоча б якісь характеристики до них.

Пару питань "навскидку" до конструкторів:
-яка вага та габарити того всього в кінцевому варіанті?
-під яку зброю воно шаманиться?
-яка система кріплення до зброї?
-жорсткість кріплення під час стрільби та можливість коррекції (ну хоча б якось)?
-чи є відгуки про готові (а чи готові?) моделі із зони бойових дій?

P.S. Чи не простіше  продумати конструкцію із використанням веб камер із подальшим підключенням до смартфону солдата?

Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Indigo


я розумію що це все кустарщина, АЛЕ врахуйте будь ласка те, що він тратить свій час та інші ресурси щоб допомогти нашій армії. Я сюди написав зі сподіанням що реально буде отримати потрібні деталі, а не критику/поради.
звісно, що радити/критикувати з вашої сторони легше всього, але якшо ви обізнані в техніці, то реалізуйте знання на користь військових. а якшо хочете, допопможіть вже готовій ідеї своєю працею/ресурсами.
ПиСи: не влаштовуйте флуд коментами: "Так краще, бо...", "а чому ота деталь така?"
Маєте деталі - пишіть. Маєте бажання/час/вміння допомогти - напишіть про це.
Не засирайте тему.

Indigo

Цитата: Alter від 06.07.2014 18:46:37
Використання болтів М4 (+\- з фото) у якості клем при створенні електронного пристрою - це прям якась тру-челябінська нанорозробка. Ну і особливо колоритно там дивиться резинка від трусів. Усміхнуло.

Хотілось би побачити готові вироби а також хоча б якісь характеристики до них.

Пару питань "навскидку" до конструкторів:
-яка вага та габарити того всього в кінцевому варіанті?
-під яку зброю воно шаманиться?
-яка система кріплення до зброї?
-жорсткість кріплення під час стрільби та можливість коррекції (ну хоча б якось)?
-чи є відгуки про готові (а чи готові?) моделі із зони бойових дій?

P.S. Чи не простіше  продумати конструкцію із використанням веб камер із подальшим підключенням до смартфону солдата?
1. не знаю
2.під будь-яку
3.не знаю (до речі, в-дь я в твому підписі під коментарями :)
4.не зеаю
"навскидку" - я цього не вигадував. наразі в автора є можливість виготовляти от такі девайси без підключення, так як з цим бавитись тре більше ресурсів та часу. наразі триває війна, вдосконалювати ніколи. не кожен солдат має смартфон (на відміну від очей :)

Stinger

Вибачте друзі, але все це хєрня, Альтер правий, я вдома використовував звичайний телефон в режимі безпровідної камери, працює по віфі, можна користувати як з нетбуком, так і з іншим андроідофоном, ставив на радіокеровані машинки, ганяв по квартирі, і імхо там якість навіть ліпша ніж на ч/б камері, як не подобається віфі і два смарта, то береться тупий телефон з модульною камерою, типу як в моторолах раніше були такі поворотні, виймається, допаюється шлейф і тули її куди хочеш, а телефон грає роль дисплея, чим більший екран - тим ліпше

YserL

Перш ніж щось робити, потрібно створити технічне завдання, що ми хочемо в кінцевому результаті отримати.
Використання старого барахла ні до чого не призведе. Особливо в такому вигляді.
Якщо використовувати для пістолета, особливо не на прямій руці про яку кучність тут можна говорити.
Тут без модифікації зброї ніяк:

Плюс після пристрілу через скільки вистрілів витримає кріплення? А сама камера... Зі скількох метрів на бетон можна кинути видошукач?
Є такі розробки, але наскільки вони дієві?

Це так як на DOU піарять комп'ютер для армії: "треба старі компютери"...
На простий мінімум для залякувальної стрільби із за кута підійде металеве дзеркало на паличці. Чим простіше пристрій тим легше в бою.

/bin/bash

Цитата: YserL від 07.07.2014 11:07:30
Це так як на DOU піарять комп'ютер для армії: "треба старі компютери"...
Відразу згадались "українські кібер війська", ага.

yaros7

Привіт! От і винуватець дискусії. Я чесно кажучи не завсідник форумів та й часу зовсім немає, тому коротенько відповім на питання, критику та ідеї.
Отже по порядку:
1) Те, що Ви бачите вверху з "резинкою від трусів"  :) - це тільки тестовий стенд, щоб пробувати різні камери, живлення і т.д. До пістолета приліпив суто щоб фото зробити він там взагалі ні при чому.
2) Розраховане на автомат.
3) Варіант із смартфоном хороший але я поганенько паяю (14 контактів на камеру!), та й довелось би ще лінзи під екран для ока робити (наполягали суто на такому варіанті).  Зупинився на цьому варіанті оскільки він вже був випробуваний. Крім того насправді ЧБ камера багато в чому краща за камеру смартфона (світочутливість, контраст, краще видно рух і т.д)  Веб камера не підходить 100%.
4) Кріплення - використовується камера типу "буллет". Кріпиться на таку рамку на яку, ще ліхтарики на стволи кріплять і т.д. Без поняття як така штука називається. Тут би краще мій "падельнік" по ділу відписав.
5) Стрільба з розрахунку на центр зображення - розумію, що про прицільну стрільбу тут не йдеться але мене знайомий військовий переконав в тому, що насправді для безпечного огляду території і кількох пострілів згодиться. Зрештою на війні рідко стріляють прицільно. Зі всього - це найбільший і беззаперечний мінус. Якщо отримаю якісь фідбеки і скажуть, що ідея нормальна то можна зробити перехрестя на зображенні - точність все рівно буде нікудишня але вже краще. Якби мав цільовий автомат міг би відкалібрувати і точно по центру на сенсорі камери поставити точку (сподіваюся в електронщиків від сказаного конщунства погано не стане :) )
6) По габаритах залежить від "мотлоху" але в цілому все це потягне грам на двісті і пропрацює годин дві. Тут хтось питав про бетон - що ж ну хоч десь все ок! :) І видошукач і камера можуть сміливо падати - видушукач легкий, а камера з міцним корпусом.
7) Колись пробував на страйкболі звязку пістолета + камера. В приміщеннях давало фантастичну перевагу навіть без нормального прицілу. Ну але це без віддачі. Як я зрозумів військовим цікаві тільки автомати, пістолети ні, що в принципі логічно.

Передав 2.5 девайси (один без камери на доробку). Як будуть фідбеки чи фото/відео роботи - обов'язково скину. Все це робилось за один день і дуже спонтанно тому сподіваюсь, що девайс який робимо зараз буде кращий і головне його вийде попробувати самостійно десь на полігоні. Передавати десь, щось, комусь, як я зрозумів це була наївна ідея.

І в кінці найосновніше: все це робилось і робиться власне для того щоб дізнатися, що з того вийде і чи варто. Тому як Ви помітили фінансів я на це не збираю, на броніки доцільніше.  Збираю як хтось сказав "старе барахло" - звичайно для чогось серйозного і масовішого ніж 2.5 девайси це негодиться, але для проби і щоб закинути ідею в маси за відсутності часу і грошей, думаю це виправдано.

PS: Словом дякую за критику та ідеї. Не ображайтесь якщо буду рідко відписувати. Для мене написати таку тераду це був значний подвиг :) Буде цікава інфа, випробування - напишу. Якщо хто має страйкбольні автомати напишіть в приват!

PPS: Трохи історії - ідея девайсу була використовувати чб камеру спостереження для того щоб бачити світло іч ліхтарика (всі чб вамери відеоспостереження бачать іч підсвітку). Камера кріпилась безпосередньо на видошукачі. Мав вийти такий собі ПНБ для бідних. І в принципі вийшов але все таки очікувань не виправдав. В процесі назбиралось багато барахла  - так, що народилась ось така ідея можливо корисна, а можливо і ні. До речі якщо все купувати (ну звісно барахло) то собівартість буде десь 250-300 грн.

YserL

Як я бачу конструкив:
1. Блок видошукача: кріпиться на праве плече. Із себе представляє сенгвіч із козирка від засвітки сонwем, антиблікового скла, OLED/IPS ерану, плати із контролером (можливо + GPS), li-pol акумулятора, відсіка під AA. Звісно всі комплектуючі low-power. Який кабелем з'єднується із камерою на зброї. Тут ціна при серійному виробництві має бути мінімальною. Розширення екрану вистарчить 976 ? 582.
2. Відеокамера для зброї, тут важче: корпус, оптика, іч фільтри, камера. Універсальне кріплення. Налаштування для пристрілу.

При гарних ТТХ і жирному лобі можна продавати армії.

Leomund


Alter

Цитата: Leomund від 12.01.2015 01:00:45
Є  ось такий девайс який дає змогу вести вогонь з укриття

А коштує як реставрація цілого БТРа, а то і не одного? Будьмо реалістами.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Leomund

ЦитуватиА коштує як реставрація цілого БТРа, а то і не одного? Будьмо реалістами.

то я так просто для загального розвитку цікаву інформацію скинув, звісно я розумію що в нас таким займатися не будуть

284 Гості, 0 Користувачів