Музей мілітарних знахідок на Яворівщині

Автор Indigo, 24.07.2014 12:04:57

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

До 100-річчя першої та 75-річчя другої Світових воєн у Яворівському національному парку створили довготривалу експозицію історичних знахідок.
Як повідомили «Вголосу» в Яворівському національному природному парку, на експозиції можна побачити експонати, що розповідають про важливі події історії цього краю, життя і побут мешканців від найдавніших часів до ХХ століття.
Ініціатором створення музею став працівник Яворівського національного природного парку Віталій Гавгун.
«Мало кому відомо, що ще не так давно, під час І-ої та ІІ-ої Світових воєн, цей благодатний край був ареною жорстоких бойових дій. Тут були розташовані військові об'єкти та лінії оборони австрійських і російських армій. В результаті запеклих боїв 5% лісу було повністю спалено. Типовий, унікальний рельєф, який сформувався впродовж мільйонів років, у деяких місцях був перекопаний оборонними спорудами і потерпів від обстрілу гарматних снарядів», – йдеться у повідомленні.
Довготривалу експозицію в адміністративному приміщенні Яворівського національного природного парку вже оглянули перші відвідувачі – учні та педагоги Львівщини, а також чисельні туристи.

Інфу стягнув звідси

273 Гості, 0 Користувачів