Палац графа Бадені, Буськ

Автор Bottlehunter, 08.10.2014 22:10:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Побачив якось в контактівській групі Закинуті місця. Самбір фото із закинутого палацу в місті Буськ. Спільнота ця, до речі, чи не єдина з тих, що мені доводилося бачити на просторах ВК, де нема школоти, а тексти написані цікаво і грамотно. Якщо автори нас читають, хочу сказати "файно дякую" за те, що ви робите.

Створив тему в планах, двісті тисяч (або десь коло того) людей сказали, що їдуть точно і ще сто п'ятдесят, що 50/50, вібачєйте за тавтологію. Потім хто захворів, хто проспав, а були ще й такі, що в них несподівано сильно розболівся палець на нозі. В результаті з електрички в Красному злізли я і Друся з дружиною.



Так склалося історично, що залізницю до Буська не протягнули. Від залізничної станції Красне сюди 5 км пішки. Або 4,5, якщо їхати ровером "Україна". Якщо озирнутися назад на половині дороги, можна побачити одноповерхову забудову містечка і височенні антени Об'єкту 811.



До цієї фотки мав бути псевдогумористичний коментар про "нуль жидів", але оскільки він боянистий, то не буду писати. А фото з єврейського цвинтаря в Буську викладу в темі про цвинтарі Західної України, коли прийде на то час.



На територію колишньої військової частини, де й розташований палац, втрапити  не так легко. Треба обійти з тилу, відкрити таємні дверцята, сказати чарівні слова і тричі махнути чарівною паличкою. Нас на територію провів місцевий дядько, продавши по дорозі за грубі гроші два комплекти листівок зі старими фотографіями Буська.

Можливо, саме через нетаквжейлегкодоступність палац непогано зберігся, а кілька годин за дослідженнями підвалів, даху і тисячі кімнат минають непомітно. Ось кілька знимок.



Двір, як він виглядає з балкону





Лев біля входу



Статуя на фасаді





Особливо сподобалися збережені дерев'яні сходи







Маленькі віконечка на горішньому поверсі



Горище





Вихід на дах







Підвал, на закуску







Інші будівлі колишньої ВЧ не такі цікаві, типовий совок-стайл. Хоча є такі місця, що дуже содобалися б декому з наших дослідників. Якщо ви розумієте, кого я маю на увазі  ;)







Дуже гарне місце. Атмосферне і збережене. Якщо будете в старому палаці, будь ласка, зробіть все можливе, щоб він таким і лишився.

Традиційні посилання:

Обговорення.

Мапа.

Альбом. де є більше фото.

А ще Буськ знаменитий тим, що поблизу місцевого парку Полтва впадає в Західний Буг. Там, де чорна лінія - то вода з львівської річки, ще не встигла розмішатися з Бугом)))

Най жиє Гуцулія!

Drusja

Ще кілька фото:

В'їздна брама


Герб над парадним входом


Тераса


Ліпнина на стелі


Котли. Specially for :-)






Альбом
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Джел

Дякую Bottlehunter за хороші слова. Ми раді старатися  :)

296 Гості, 0 Користувачів