Мости між балконами

Автор Indigo, 14.12.2014 10:38:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

...Або історія про те, як Експлорер святкував Андрія квестом двориками й іншими цікавими місцями рідного Міста.
Почали, як і планувалось з-під пам'тника. Ті, хто підписався в темі прийшли вчасно, a cамe Bottlehunter, Roy, Stinger, Stalker, Soulstorm і я (здається, нікого не забув).
Стартанули з Костюшка, 14. Чи той Roy, чи Bottlehunter доречно згадав шо семе тут свого часу був потужний вибух газу. Без жертв не обійшлось. Але мости, як бачимо, витримали, а саме подвір'я відреставроване. Драбина-стремянка - тут ми побачили її вперше (в інших дворах її там лишати на стін - мейнстрім, адже саме там її тримати дуже зручно, там як під ліжком чи біля шафи малуватио місця в хаті). Також варто взяти уваги ВЕРХНІЙ міст - в цьому дворі він підсилений аркою. Коли вже вдома я переглянув фоточки ВСІХ мостів, які ми дослідили в той св'ятковий день, то дійшов висновку шо це ЄДИНИЙ АРКОВИЙ міст між балконами який ми з вами бачили! Не помилюсь якшо заявлю шо це і є ЩЕ ОДНОЮ особливістю двору на Костюшка, 14.

Далі був подарунок імениннику по дорозі на Дорошенка, 67 (про презент більше знають Bottlehunter i Stalker)
На Дорошенка, 67 ми дочекались фото_графині і давай знимкувати дворик:

Тут я також звертав на висячі драбини (їх тут більше - на кожному мості по одній), сподіваючись довести свою теорію про те, що такі мости є частиною пожежної безпеки будинку: горить одне крило->жильці біжать по мостах в інше і вже звідти по сходах спускаються на вулицю чи в двір. Теорія правдоподібна, однак не доведена. Драбини прямого відношення до теорії не мають. Так чи інакше, тут мости є такими собі кладовками і оранжереями: вазонки, інші домашні причандали зручно зберігати шоб в тісних квартирах не забирали місце.

Потім ми виявили між Дорошенка 76 та Дорошенка 65 цікаву стіну, де є Ґрааль і Територія "А". Святе місце.

Сусідній двір (Дорошенка, 65) також з двома коротшими ніж попередні мостами
Однак тут крім вищезгаданих драбин є ще й дашок і нижній заставлений меблями та купою домашнього вжитку.
Зацініть ше одну цікаву річ: і на Дорошенка 67 і на 65 є приварені декоративні елементи для завішування на них вазонків (москалів, одягу для сушки, сушки, хто шо придумає, потрібне підкреслити)
Ні тут , ні на Костюшка нам не вдалось вийти на ці мости, так як двері на змаках а подекдути є відеокамери+детектори руху.

Indigo

Потім за чиєюсь ідеєю вирішили провідати графів Сапегів ну і їхній бастіончик з цікавим вмістом при вході й під землею. Саме тут дехто ;) ;) ;D суттєво збагатився!
Та мова не про щасливого власника знахідки, а про наш квест...
Далі пішли на просп. Шевченка, 21 (Вероніка). Тут вперше ми оглядали двір з ТРЬОМА мостами зразу. На них можна потрапити через гвинтові сході (вони зліва).На жаль і тут ми не піднялись на жоден з мостів, так як все ретельно бережуть під замками жильці будинку. А ще тут є залишки ліфту для вугілля та дров.

При вході в двір отакий артефакт детектед

Indigo

На наступну адресу (просп. Шевченка, 26) пішли наугад - не заради мостів, а з інших мотивів та планів (планам завадили замки, камери і детектори руху)
Тим не менше, ми й тут знайшли в дворі три мости. Якшо б мали більше бажання ну і чуть-чуть більше часу, то походили б по них - нарешті тут ми мали доступ шоб вийти на якийсь з мостів, але просто сфоткали їх знизу:

Особливістю мостів та цій адресі є те, шо вони впираються в СТІНУ (питається нашо?) - я про нижній та середній міст. Якесь дивне рішення: можна було зробити більший балкон, двері тощо

Фасад, вхід, (.) (.) ;)

Indigo

Руська, 2. (двір, де є "Синя пляшка"  і «Манускрипт на Руській» – перша ресторація Лисого Мацька) - тут по праву НАЙКОРОТШІ  мости між балконами. Про них мені рзповів один гід, історик Львова І. Р. Як він пояснив, то тут був один будинок (володів ним один власник), потім добудували ще один (яким володів інший власник), а ЗЕМЛЕЮ МІЖ НИМИ володів інший дядько, який не хотів шоб його землею ходили всі, кому не шкода. Тому й власники будинків вирішили спорудити мости і таким чином не ходити по чужій землі. Теорія правдоподібна, але морально застаріла. Справа в тому, шо вона могла мати місце в Середньовіччі або за бабці Австрії. За словами Roy ці мости мощені вже за Польщі (тобто їм від сили 150 років). Підремонтовані може навіть вже за совка. Що цікаво, їх "доповнюють" старенькі дерев'яні сходи. Такого ми в цей більше ніде не бачили, тому ці мости є ДУЖЕ особливими.
На них нам не вдалось побувати, та як би там не було, вони мусять бути в цій темі.


Indigo

Франка, 55. Тут НИЖНІЙ МІСТ МАЄ ОПОРУ. І це головна особливість тутешнього мосту, а так більше нічого особливого - багато висадженої у вазонках флори, бродяча фауна))


Оті самі опори моста:



Хоча то ше не все... тут нам пощастило залізти в підвальчик. При вході отака табличка:

Indigo

І остання в той день адреса - Карпатська-Тарнавського
Ми її шукали довго і не нудно, так як по дорозі натрапили на шось подібне до бомбіка на вул. Йосифа Сліпого, дехто ЗНОВУ знайшов гаманець  ::) ;) потім пофоткались на дит. майданчику і по дорозі натрапили на майстерню скульптора:



Власне самі оті мости є за адресами Тарнавського 9 і Тарнавського 7
Однак ми прийшли їх фоткати/оглядати зі сторони Карпатської (поряд з дитячим садком № 92 «Барвінок» шо на Карпатській 12)
Тарнавського, 9:



Тарнавського, 7


Фото вутрішнього двора на Тарнавського, 7

творчість жильців на якомусь незрозмілому будиночку.

Далі ми вже штурмували горища Зеленої (20 і ше якийсь), але безрезультатно. Більше фото в іменинника, в BottlehunterA i StalkerA. Трошки згодом дам лінки на мої статті в ЗМІ - там буде текст і фото, які дещо відрізнятимуться від тутешніх, бо "леді Ді" їх зробила краще мене, на кращу техніку.от

Indigo


Bottlehunter

Непогано погуляли) Нижче кілька моїх фото.

Рой завів собі папугу



Дворик на Дорошенка







Проспект Шевченка, будинок, в якому розташований ресторан "Грушевський".













Ковані сходи в іншому будинку, також пр. Шевченка





Най жиє Гуцулія!

Roy

Гарно пройшлися та провели час тоді.
Додам трохи своїх фото, коротко і по порядку побаченого.

В минулому, постраждалий від вибуху будинок:


Bottlehunter і вранішнє сонце


Боротьба з неправильним паркуванням на Дорошенка


Мости-балкони на Дорошенка. Вже трохи пропатчені


Плідна дискусія


Позначення бомбосховища часів ІІ світової війни


Ось вони! Знамениті львівські підземелля!


Зустріч і знайомство


Палац Сапегів. Фрагмент.


Балкони у дворі там де Вероніка. (просп. Шевченка)


Інсталяція звідти ж


Гарно відновлене подвір'я, просп. Шевченка







Пиво_кавачай. Таймаут в Пивничці.


Мости на Франка, з дерев'яними балконами, які повільно відліпляються від основи будинку.


Двір дитинства на Йосипа Сліпого


Стінгер записався на Ай! Кі? До!


Мости-балкони на Тарнавського




Наостанок трохи недоторканого Львова.








Дякую учасникам вилазки. Плюсую карму.
Також додам, що ми певно побачили не цілих 5% львівських мостів балконів  ;)
Meine Ehre heißt Treue

Indigo

отакий в мене вийшов текст. менш цікавий, ніж тут, але він був би ше нудніший, якби не сприяння Експлорера
http://www.varianty.net/23656-mistky-mista-lvova

Indigo


Indigo


Indigo


Indigo

Я трошки побавився у ґуґлі й сколотив тематичну карту:
http://www.google.com/maps/d/edit?mid=zrUzt4xWqofM.k8lAEUjL5ZCw&usp=sharing

Bottlehunter

Додай доступ для всіх
Най жиє Гуцулія!

Indigo

Отримав запити на пошту - ті хто написав - мають до неї доступ

Bottlehunter

Думаю, варто зробити карту публічною. Краще, якщо плодами твоєї праці зможуть скористатися інші  :)
Най жиє Гуцулія!

Wolff

Ось такий собі балкон - перехід між корпусами Наукової бібліотеки ЛНУ. ім Ів.Франка та Зоологічним музеєм по вул. Драгоманова.

Indigo

Цього місяця мав нагоду сфоткати ше один такий мостик і натрапив на одну раритетну знимку з об"єктом шо тут вже описаний.
Власне це все підштовхнуло мене трохи оновити колекцію цих мостів.
Вулиця Костюшка, 14. Там у 2008 стався вибух, - і це знимка з архіву прес-служби рятувальників Львівщини. На першому плані - їхній шеф (кілька днів тому відійшов у інший світ). Як бачимо, поручні верхнього моста хвилею погнуло, але сам він витримав.


Це один з двориків десь між площею Ринок і проспектом Свободи. Мушу анонімізувати адресу. Але тут бачимо як різні сусіди мостів розпорядились ними: на другому поверсі міст є "полицею" для кондюків. На третьому - основою "тунелю" (цікаво чи ходить хтось ним?). На четвертому - не видно, але бачимо він там є.
2ий поверх

третій і четвертий

Golem

В дворику на Костюшка де колись рвануло - жив мій шеф з попередньої роботи. Наслуханий з перший джерел шо там було, шкода шо так сталося. Але це люди і техніка, якшо є газ то завжди буде можливість шо він рване.

На рахунок балконів на площі Риганок то згадалися ліси попри Стрийську трасу. Які всередині вирубані рівно настільки, шоб не було видно з авто. А заходиш 200 метрів вглиб і там пусто. Так само і площа Риганок, охайна рівно настільки, наскільки це не видно. Ще колись студентом бував в тих районах: зимно, нема ні нормальної води ні електрики ні каналізації, одна рамантіка.

А якшо серйозно, то я доволі довго жтив на квартирі Замарстинівська 22, куди вхід був по Балкону. Скажу чесно, якби той балкон був хоч трощка закритий та схожий на решту внутрішніх коридорів - то я був би тільки вдячний. Тобто зараз це так, виглядає дуже автентично. Але насправді всього лише будівельний прийом як зробити будинок дешевшим по тодішнім міркам.
Дігери всіх країн єднайтеся!

229 Гості, 0 Користувачів