Сьогодні їздив на розвідку в Червоноград і Сокаль, побачив БАГАТО цікавого, Недосліджені Північні Території приховують густий дестрой і шальоної краси індастріал, то є справжній клондайк для експлорера. Проте більш-менш якісно погуляв тільки на одному об'єкті.
Це - закинутий дев'ятиповерховий гуртожиток колишнього заводу "Зміна". Трабли в гуртожитка та його мешканців почалися на початку 2000-х, коли завод остаточно припинив існувати, відповідно припинилося й фінансування.
Останні мешканці покинули будівлю цього літа, але до кінця залишалися тільки найбільш відчайдушні. Пам'ятаю вражаючий кадр минулої зими: похмура бетонна будівля стоїть темна і з повибиваними шибками, і тільки в одному вікні на якомусь сьомому поверсі горить світло, а за вікном сохнуть дитячі речі...
Всередині є на що подивитися, є залишки меблів, всіляке побутове сміття, де-не-де висять штори і люстри. Падав лагідний січневий дощ

і тому по стінах текло багато струмків, деколи на поверхах були цілі озера. Чим вище піднімаєшся - тим чистіше, тим менше стає шприців, бульбуляторів, сміття, обривків скловати, битого скла і банок від "рево". Напевно, без проблем можна вилізти і на дах та роздивитися Тру-урбан-краєвид Червононрада.
І ще одна особливість - я взагалі-то не дуже вірю в енергетику місця та й не можу сказати, що боюся покинутих будинків, але коли шастав по поверхах, було стійке бажання повернутися і швидко йти геть. Що я і зробив дійшовши до 4-го поверху. Стрьомно якось...
Нижче фото
![]()
![]()
![]()
Всередині училища
![]()
![]()
![]()
Перший поверх гуртожитку
![]()
Підвал. Місцями зовсім чистий, місцями завалений сміттям
![]()