Старі довоєнні ліфти Львова

Автор Roy, 19.12.2014 11:46:49

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Хто знає, де у Львові ще є старі австрійські чи польські ліфти? Хочеться зробити рейд, відзняти що залишилося, написати звіт.
Звісно, автентики в механізмах вже може й не бути, але двері, кнопки виклику, тощо, може бути цілком збереженим.

Планую пройтися центром міста, в якусь суботу. Хто має бажання, приєднюйтеся до мене. Заодно і дахами поцікавимось.  ;)

Знаю про ліфт на Саксаганського та Костюшка.
Meine Ehre heißt Treue

Fozi

Залюбки б приєднався. Як на рахунок завтра?
Edge of a Revolution!!!

Bottlehunter

Пл. Міцкевича 6/7, Коперніка, 3(якщо нічого не плутаю) . І колишній готель "Київ", але туди вже не так легко потрапити(
Най жиє Гуцулія!

Roy

На рахунок завтра ще не знаю..
А от щодо готелю Київ, тобто Асторії.хм, хіба б вони відреставрували його, в чому я сумніваюсь. Хоча, можна спробувати.
Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Ще отаке нагуглив:

ЦитуватиПраворуч на Театральній, 18, одразу за готелем «Леополіс», знаходиться колишній палац Дідушицьких, тепер – Природничий музей. 1870 року нащадок спольщеного українського шляхетського роду граф Володимир Дідушицький, відомий зоолог, етнограф і археолог, відкриває тут Природничий музей, який згодом став одним із найбільших та найцінніших природничих музеїв Європи. Тут знаходиться один з найдавніших у Європі механічних ліфтів. 1890 року Дідушицький подарував музей разом зі спорудою місту. Від 1980-х років музей перебуває на реконструкції. 

Update:

ЦитуватиНайгірша ситуація з ліфтами у старій частині Львова (здебільшого це Франківський район) – старі будинки, у яких стоять ще ті ліфти, які встановлювали разом з будинками. Ремонтувати їх вже немає чим – не виробляють таких запчастин, а встановлювати нові ліфти недоцільно, бо будинки здебільшого п'ятиповер

Ще інфа: (http://portal.lviv.ua/news/2013/10/25/144150.html)

Цитувати«Будинок на вул Міцкевича, 6/7 – трипід'їздний. У двох під'їздах ніколи не було ліфта. В одному з під'їздів є облаштований ліфт, який був на довготерміновому простої. За погодженням з депутатською комісією бюджету, торік було прийнято рішення про відновлення роботи ліфтів, які стоять на довготерміновому простої. Таких ліфтів на осінь минулого року у Львові було вісім: це три ліфти у Галицькому районі, п'ять ліфтів у інших районах, зокрема, вул Пасічна, 70, Пулюя, 12, Наукова, 53, вул Величковського, вул Угорська, 2. У центрі міста – це вул Січових Стрільців, 12, Б.Хмельницького, 11, Міцкевича, 6/7», - розповів він.

...

На Міцкевича, 6/7 проведена повна заміна, відновлено машинне відділення. Це історичний будинок, вхід у машинне відділення здійснюється через інший під'їзд. ...
Най жиє Гуцулія!

Roy

Meine Ehre heißt Treue

STALKER

По ліфтах би пройшовся. Цікава тема.

YserL

хмельньцького 7 чи 11, досить гарний ліфт. також футуристичний біля грушевського де були чи є нотаріуси.

White Love

На жаль, не знаю якої епохи той ліфт, але виглядає він вкрай занедбано.  То, здається,  в дворику на Дорошенка.

Roy

Шикарно! Цікаво, чи можна якось в кабінку потрапити?
Meine Ehre heißt Treue

White Love

 Там був якийсь будматеріал і мотлох всередині, тому сумнівно.

Wolff

Дорошенка 35 якщо не помиляюсь. Доступу немає, використовується як комірчина .

Wolff

На Гонти 6 ( службовий вхід в ляльковий театр)  робочий! Середина обновлена але шахта за часів бабці польши.
Пл. Галицька 7 (доступ?) недіючий.

gribkoff777

"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

White Love

Дякую Roy'ю за ідею для прогулянки і деякі адреси. На жаль, моя мильничка мало того, що зле знимкує, так ще й надзвичайно швидко розряджається батарея..Журба.. Була біля 4 ліфтів, лише 1 з них залишився таким яким і був спочатку, але  використовується для зберігання сміття. 
Так от, Січових Стрільців 12.  Там знаходиться Шевченківський суд і камери на кожному поверсі, некомфортно якось. Напис на ліфті говорить, що ліфт на 3 особи, а якщо буде більше то застрянете там.  І ще  в стіні  була отака дивна штука.






Костюшка 6. Неробочий ліфт, всередині з лавочкою і  каркасом  з пружинками від ліжечка. Що цікаво, то на жодному поверсі не було клямки, щоб відкрити двері в кабінку, а лише дзюрочка для ключа. То типу в кожного мешканця був ключ до ліфту, яким вони його відчиняли?  :-\







Коперніка 5. Ох, в цьому під'їзді я познайомилась з чудовим інтелігентним хлопчиком років 10, який біг у музичну школу грати на скрипочці.  Ліфт на 2 людини, з вигляду в робочому стані, але закритий на колодку.  І от хлопчик сказав, що ліфт ще працював і закрили його відносно недавно.





Міцькевича 6/7.  Ліфт, який викликав  довіру, і, незважаючи на мій нездоровий страх ліфтів, я таки в ньому покаталась.   ;D




Поки це все з ліфтами на сьогодні.  Брама на пл. Галицьку 7 була зачинена.  З адресою  Валова 13, або  хтось помилився, або я недогледіла. Цікавий дворик на Театральній 23, там пожежною драбиною можна  вилізти на дах, а на стінах повно  написаних номерних знаків, де чия машинка має паркуватись. ( а ще там є пухнасті коти) ;)
Ще додам на кінець про щастя й радість. Я таки знайшла той дах, де ми колись були з Soulstorm'ом, але потім якось забули адресу. Треба буде повторити, там красиво.




gribkoff777

Стосовно Валової, 13 ніхто не помилявся. Заходиш у браму, піднімаєшся сходами (декілька сходинок) і праворуч двері ліфта. Вони просто не виглядають так , як звично виглядає вхід до ліфта :)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

White Love

 :o
тоді прошу вибачення, завтра зайду туди

Wolff

На Гонти знаю код від вхідної брами (сьогодні покатався). Пишіть в лічку кого цікавить.

Indigo

Недавно мав можливість побувати у великому будинку, що на розі Городоцько-просп. Чорновола. Шість поверхів, стелі високі, купа різних офісів та аптечні склади, тому не дивно шо там є ліфт. Але неробочий  :'( Та все ж бути там і не пофоткати його хоча б на смартфон, то би тупо було.
Згори вниз



Деталі:

Якась деталь зроблена в Харкові, можливо у 1964 р.


Піднявся до його двигуна

Табличка про те, що він вантажний (грузовий)

Щитова


На закуску інструкція (у ній печатка+підпис за 2002 рік)

У під'їзді є вільнодоступний підвал. Вхід до горища на маленькому китайському замку. Через шпарину добре видно віконечко, через яке комуальники взимку вилазять на дах, щоб збивати бурульки. Було б цікаво якось пофоткати той процес.

301 Гості, 0 Користувачів