У Львові відкриється кіноцентр

Автор Bottlehunter, 17.03.2015 16:00:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Прочитав отаку новину, і вона мені подобається:
(далі текст з кількох інтернет-видань)



20 березня у Львові відкриють кіноцентр, інформує "Вголос". Центр працюватиме в приміщенні колишнього кінотеатру "Сокіл". Він поєднуватиме функції освітнього центру (воркшопи, майстер-класи, кіношкола) та кінотеатру незалежного, авторського, "іншого" кіно. "Діяльність кіноцентру орієнтовано на глядачів, які люблять і цінують якісне кіно на великому екрані – незалежно від їхнього віку, рівня доходів та соціального статусу", – відзначають засновники центру. Більшість показів відбуватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. Також представлятимуть кіно, зняте на плівку, з архівів Львівської обласної контори кінопрокату.

Де: вул. Володимира Великого, 14 А
Коли: 20 березня, 19:00




Кінотеатр був збудований 1978 року і називався «Орлятко». У 90-х роках минулого століття кінотеатр отримав назву «Сокіл». Тривалий час він занепадав, як і більшість львівських кінотеатрів. 18 грудня 2014 року Львівська міська рада реорганізовала його у «Львівський кіноцентр» зі збереженням функціонального призначення. За підсумками конкурсу, на посаду директора було призначено Андрія Породка.

Тепер, не чекаючи фінансування, Андрій Породко взявся за відновлення кінотеатру. Разом з однодумцями він власноруч займається ремонтом та прибиранням в кінотеатрі перед його відкриттям.

«Цього року вперше з бюджету розвитку було виділено 200 тисяч гривень на фінансування кінотеатру. Ми плануємо їх витратити на заміну старих вікон, а також провести перекриття та утеплення даху, провести ремонт фасаду», - розповів Андрій Породко Гал-інфо.

«Я залучив декілька молодих дизайнерів, котрі запропонували зашити стіни ОСБ, стелю пофарбувати білим. Зараз замальовуємо рами вікон чорним кольором. Ми прибрали горище, і виносимо усе сміття», - зазначив Андрій Породко.

Уже було зроблено ремонт у деяких приміщеннях, частину вікон поміняли на сучасні. Також замінили ковролін в кінозалі та придбали нове обладнання для кінопоказів.

Вже 21 березня у новому Кіноцентрі покажуть документальний фільм Джонатана Нардуччі «Заміж за іноземця».               
Най жиє Гуцулія!

425 Гості, 0 Користувачів