Сірка ,кіно ,табір біля озера, куроче кажучи їдемо в Новий Розділ.

Автор Dexter, 29.03.2015 18:43:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL


Bottlehunter

Класно з'їздили, як я бачу. І команія велика) Охорона вами не цікавилася?
Най жиє Гуцулія!

ІНТРОВЕРТ 997

Тут могла бути ваша реклама...

olehz

В Березні випадково натрапив на анонс такого івенту Так я є активним учасником спільноти OpenStreetMap і загалом цікавлюсь мапами, вирішив сходити.
Як виявилось є черговий грантовий проект, що фінансується ЄС. Одним з пунктів якого є розробка/друк/публікація онлайн-мап Нового Роздолу та самої Сірки (типу це має допомогти заманити інвесторів). Як зробити таку мапу прості менеджери уявляють слабо тому і організували цей івент (запросили яких-то викладачів і т.п). З усіх обговорених варіантів, той що запропоновав я (ОСМ) - виграв.

Потім (спасибі спільноті з інших міст) ми дистанційно обмалювали місто з промзоною для створення чернетки. В результаті отримали таке: Карта Нового Роздолу (статистика)
Далі планувалось залучити місцевих волонтерів для уточнення. Я зїздив туди: зібрав GPS-треки по місту і по промзоні (для точної привязки супутникових знімків і вирівнювання вже нанесених обєктів, які зазвичай спотворені) і провів невеличку лекцію для місцевих на тему OpenStreetMap.

Місцевим або влом щось робити, або за складно, але з тих часів правок не було. Там по плану ще якийсь тест для дітей, але я сумніваюсь у його практичній користі.
Загалом веду я до того, що чому б нашим спільнотам не співпрацювати? Підозрюю хтось з вас і так використовує GPS-навігатори чи навігаційні аплікації в телефоні. Тому чому б не поєднати покатушки з соціально-корисною справою? Мова йде, як мінімум, про збір GPS-треків для нанесення стежок і доріг. Чим більше треків - тим точніша мапа (супутникові знімки мають спотворення і зміщення. Та й в лісах їх не видно). Як максимум - додавання різних обєктів в базу даних OSM, яка на відміну від різних там вікімапій та гуглів, по справжньому вільна. З даними можна робити що завгодно (друкувати туристичні мапи, завантажувати в навігатори, шукати найоптимальніші піші маршрути з урахуванням різних властивостей дороги, рендерити в 3D, робити різні статичні дослідження і т.д.)

Допоміжуть покращити відкриту і безкоштовну карту, яку ви самі зможете використовувати у своїх навігаторах. По Львівській області лише кілька регіонів можуть похвалитись дійсно детальним рівнем замапленості, а все через те що нас мало. Тому був би дуже вдячний якби хтось хоч трохи уточнив територію Сірки (підписавши досліджені обєкти). Ну або хоча б в майбутньому не забував завантажувати корисні GPS-треки (стежки, залізниці, грунтовки) у відкриту базу ОСМ.

YserL

Теж промалював одне село на OSM. Можливо створити нову тему, і там прописати стартову інструкцію для новачків?

Roy

Цитата: YserL від 04.06.2015 09:23:27
Можливо створити нову тему, і там прописати стартову інструкцію для новачків?
Підтримую.
Meine Ehre heißt Treue

228 Гості, 0 Користувачів