Колектор 9А вул. Стефаника - вул.Городоцька

Автор Golem, 13.09.2009 00:13:56

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem



Якось жартома знайомі питали, чи зможу я у Львові всюди пройти під землею. Тоді я вагався з відповіддю. Зараз же ж знаю - так, тяжко, по слизькому схилу, але зможу. Цю впевненість мені дала ділянка Городоцька - Стефаника. Місце, віднайдення якого було давно очікуване і необхідне, місце, що заставляло битися частіше серця при одній згадці про нього. Дивно, але два колектори йдуть поруч на відстані якихось 200м (Шевченка ПОлтва і Стефаника) а зливаються аж біля Готелю Львів. Дається взнаки історична спадщина та природні русла струмків.





Вхід, як завжди, знаходився на найбільш видному, а отже і недосліджуваному місці: а саме на куті Університетської та Листопадового чину навпроти зупинки Маршруток. Віднайшов його YserL та Inkognito за шо свій зачот вже отримали. Нетяжкий люк, охайні сходи вниз. Попадаємо в досить просторий яйцеподібний тунель, широкі бортики дозволяють спокійно вдіти хімзу. Дехто, на превеликий жаль, її не має. Інші лінуються вдівати, про шо потім пошкодують :)





Йдемо спочатку проти течії, в сторону бібліотеки Стефаника. Спочатку здибаємо півметрову притоку зі сторони крушельницької, потім доходимо до досить потужного та шумного зливу з Дорошенка. Шо це саме то місце ми дізналися, піднявшись догори до Люка і зазирнувши у Дзюрку: перед нами був світлофор а над головою проносилися днища автівок. Досить цікаві відчуття.





Далі тунель троха опускається, стає овальний та зникають бортики. Але йти можна на увесь зріст. Доходимо до перехрестя з вулицею КОперника. Згори ллється небагато, але дуже красиво. Старовинна бруківка в білій плісняві, краплі води в усі сторони, спеціальна ніша для сильного потоку. Тут основна маса людей лишається чекати поки Фенріз та Чугайстур (найнижчі) підуть далі в сторону бібліотеки. Колектор низький, високим дуже незручно. Проте і вони швидко вертаються. За їх словами дійшли до стоку 3 тонких труб на стику трьох вулиць . І все. Далі ходу нема.





Тепер я знаю, що місток біля вулиць Каліча Гора та Глібовича не просто так - зі схилу витікав струмок і тік в сторону Городоцької. Ми ж вертаємся назад і прямуємо за течією в надії побачити щось грандіозне і нове. І це сталося! Злив Городоцької та Лепкого - надзвичайно красивий та незвичайний. Стрімка течія, бруківкове дно і повна відсутність бортиків роблять його неприступно-загадковим і чарівним. Проте майстерність екслорерівців не знає меж, тож ми прямуємо далі, в сторону центру міста. Тунель носить форму правильного склепіння, неглибокий, але досить швидкий. Завертає біля Сізо. Впирається в Полтву біля водопаду. Нічого вирізнябельного.



Вертаючись назад фоткаємся коло написів 1964 року, зроблених людьми, що штукатурили цей тунель. Честь і хвала цим роботягам, адже штукатурка і досі ніде не повідвалювалася!



Всі фото на Пікасі тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fenriz

иии як всьокрасіво, доступно і лаконічно!! маладццом!!

Golem

Дякую. Ну ти, Тарас, мож взєти когось і піти поффтикати. Досить доступне місце. І ну зовсім не смердить ;)

Додам для тих хто там не був: реально, відчути всю магію львівських підземель можна саме в цьому колекторі. Бо він невеликий, схожий на підземний хід. Мало води, стара бруківка і ну дуже вже красиві притоки. І взагалі енергетика якась позитивна, напевно тому шо тудою ніхто не ходить, на відміну від досить популярної Полтви.

Так, вилазимо і ффтикаємо через люки. Ну і орієнтуємся відносним методом та по компасу, куда повертає, скільки пройшли. Вода там на 90 процентів каналізаційна. Джерельної майже нема. Але ше раз поффторюю, не смерділо ані грама :) Тіко фоткати заваджєло
Дігери всіх країн єднайтеся!

Romchick

Вліплю я свої 5 копійок. Прогулянка вдалася наславу! Додаю декілька фотокарток, зроблених моєю рукою.


Компанія поважних дослідників


Колекторна "рослинність"






Рататуй




Любимий всіма адміністратор поліз подивитись з люка де ми.


просто гарний люк зсеердини



Golem

Фото де я лізу до Люка я зацінив! І взагалі гарні фото, якраз наші одні одних доповнюють. Дивлюся в тебе вийшло багато таких, які не получилися в мене :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Молодці хлопці, зацікавило дуже, нажаль ми з Мастером зараз в рівному, тому не потрапили з вами, але збираємося туди найближчим часом з тими хто теж там не був, та хто хоче ще, знаю що небув Зеля та Декстер, тому давайте організуємо ще одну вилазку туди)

Mauser

Здорово !
Респект вам от одесского сообщества, будем в гостях - обязательно побываем в таких красотах.
Будете у нас - заходите в гости, милости просим.

zelja


Golem

Привіт. Дякую за запрошення! Вже кілька років збираюсі у ваші катакомби та все якось мимо.

На нашому форумі єдиною мовою спілкування є Українська. Дивись правила форуму Відредагуй, будь-ласка, своє повідомлення. Інакше я буду змушений його видалити :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Великі жирні плюси від мене. Шкода що не зміг з вами піти. На одну недосліджену притоку стало менше. Фото зачотні по повній, особливо рататуй) А не має замурованих/заштукатурених ходів?

inkognito

   Шойно повернувся із "Очисних споруд, по-раз другий", тілько читаю нові пости. Дужа гарно злазили, дякую друзі за компанію, було просто чудово!
   Мої щирі вітання одеситам, welcome! Приїжайте, хліб, сіль, ковбаса, горівка  та насамперед незабутній explore чекає тут на вас! І взагалі моє ІМХО є таким, шо Одеса найкраще місто у світі (після Львову звісно). Дуже люблю ваше місто та маю там багацько хороших друзів. Пишіть колєги, шось си придумаємо.
Resistance is futile

Golem

Молодці що сходили! По плюсу. Головне шо сподобалося.

На рахуенок бахіл: напускаєш в них води і дивишся де протікають. Там потім клеїш. дуже часто це помилкове відчуття шо вони протікають. Вода холодна + ти потієш зсередини.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

купуйте бахіли панове, зовсім не дорога річ, 40-45 грн. Ну і звісно + усім
Resistance is futile

ZED

Сьогодні ми зі Stinger-ом знову вирішили пройтися по цій ділянці, вже в ролі екскурсоводів для дівчинки Насті. Та й трохи познімати. О 20:00, коли ми спустилися, рівень води в потоці був надиво низьким (20-25 см не більше), і ми спокійно пішли до з'єднання з Городоцькою. Постояли там, познімали і пішли в протилежний бік. От тоді вже рівень піднявся до норми. В напрямку Стефаника ми пройшлися по 3-4 затомленим ділянкам, а п'яту не подолали, бо занадто слизько було. Вирішили не ризикувати і розвернулися, зробивши ще кілька фото на пам'ять.
PS. Цікавий момент. На виході на сходах валявся шматок іграшкового підводного човна "колекторна субмарина" ;D

inkognito

 :) човник раритетний, за Совка тілько такі продавали - сам клеїв його клона. Так шо він там даффно
Resistance is futile

Golem

І як, Насті сподобалося? Ну і похвально, шо водите дівчат не тільки по кабаках і на Високий Замок.
Дігери всіх країн єднайтеся!

ZED

Так, вона була просто в захваті! Вже мріє потрапити в Полтву під Оперним  ;D
Доречі, на третій фотці на початку теми теж є шматок тої радянської субмарини. Мабуть реально вже давно там валяється...

Roy

Сьогодні підвечір захотілось щось мені поклацати, і тут прийшла в голову ідея про цей колектор. Погода ніби підходила, і недалеко від дому і Stinger погодився зі мною пройтися. Проникли в середину, та пішли повільно в сторону до Городоцької. Подорозі зустрічалися рататуї у невеликій кількості, гувна, ще слизькі гувна, най їх шляк трафить, міг би зкупатись...Цікаві були притоки, варто б іншим разом пройтися по них, низькі, проте цілком лазибельні.
Злив з Городоцької зустрів нас ще більшою димкою та доволі важким повітрям. В сторону до Стефаника не ходили.
Ось деякі фото:
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Meine Ehre heißt Treue

zelja

Супер !!!!!!
тре тож сходити туди похфоткати

299 Гості, 0 Користувачів