Оформляндія або Прогулянка в Зону

Автор Bottlehunter, 19.10.2015 12:33:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Свіжа книжка про нас, експлорерів) Ще не читав, але має бути цікаво. Піду нині до книгарні)

З анотації:

Цитувати«Оформляндія» – емоційний вимір Чорнобильщини, занурення у світ нелегальних туристів-«сталкерів». Тут ви не знайдете стандартних описів Зони, нудних історичних викладок і роздумів над істинними причинами Чорнобильської аварії. Тут – погляд зсередини на явище нелегального туризму в Чорнобильську Зону відчуження. Тут – смарагдові болота, міліцейські засідки, і збиті до кривавих мозолів ноги. Тут загрозливі зливи нічної Прип'яті та світанкові чари Полісся. Тут — спроба відповісти на питання, що коїться в душі людини, яка роками і потай досліджує заборонену землю. Автор нелегально прожив більше 200 днів за колючим дротом, пройшовши Зоною понад 7000 кілометрів.

Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter

Щойно закінчив читати. Найкраще в цій книжці - обкладинка  >:(

Судячи з анотації, автор довший час досліджує Зону. Якщо, звичайно, дослідженням можна назвати процес, коли ти постійно п'єш горілку і грієшся біля вогню з меблів і підлоги.

Жодного сюжету в книзі нема, та навіть і якоїсь цікавої, доладно розказаної історії нема. Просто потік думок, з випадковими персонажами, локальним незрозумілим гумором і неграмотно складеними репліками. Наприклад, порівняння "бодун гірший, ніж Чорнобильська катастрофа" зустрічається як мінімум три рази.

Короче, лажа. Я думав, що коли проводиш в Зоні сукупно 200 днів, є набагато більше речей, якими можна зацікавити читачів.
Най жиє Гуцулія!

ІНТРОВЕРТ 997

Як каже Стівен Кінг , є два типи письменників ті які пишуть щоб заробити і ті які себе переконують , що пишуть аби розповісти історію ( як правилот переконують себе в , тому ,що це не заради грошей ) . Думав прочитати цю книжку як розберусь із Вежею , а тепер мабуть пошукаю лише "локальний гумор " .
Тут могла бути ваша реклама...

Sorborn

Також прочитав цю книгу. І судячи зі слів автора, усі, хто ходить у ЧЗВ є дегредантами і бомжами, які єдине, що вміють робити так це пити, курити, вигукувати мати і свинячити.

Єдине, що можна сказати в захист цієї книги, так це доволі непогані світлини, але їх, на жаль, мало. Ну і відносно непогані дві останні сторінки останього розділу.

Краще вже заплатити дорожче, але купити щось толкове, наприклад "Чернобыльская зона глазами сталкера"  (автори: Денис Вишневский, Сергей Паскевич, Кирилл Степанец). Книга хоч і російською мовою і коштує в декілька раз дорожче за цей "шедевр", але вміст набагато кращий (цікава інформація і дуже багато якісних світлин).

79 Гості, 1 Користувач