Хотинська фортеця

Автор Олесь, 30.05.2016 16:35:26

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Олесь

Гарне місце для поїздки на один день.
У X столітті князем Володимиром Святославичем було споруджено дерев'яно-земляний форт. Від Х до ХІІ століття місто встигло побувати у складі аж трьох князівств – Теребовлянського, Галицького і Галицько-Волинського.
У середині XIII століття під час князювання Данила Галицького дерев'яні укріплення Хотинської фортеці були замінені кам'яними. У середині XIV століття Хотин увійшов до складу Молдавського князівства.
В кінці XV було споруджено 40 метрові стіни, товщиною 6м.






На протязі багатьох століть на цих землях співіснували дві різних культури – мусульманська та християнська. Будівництво церков змінювалось спорудженням мечетей, на руїнах яких потім знову були церкви...
в одній із споруд замкового комплексу були навіть знамениті турецькі бані з басейном. Тут розміщався турецький гарем, де за легендою, тримали 30 дівчат.
Візерунки на мурах є різних видів – так звані вавілони (символи зодчої мудросі) та голгофи (символи святої гори).


Незвичайна пляма на одній із фортечних стін. Вона виникла через селітру – складову пороху, який зберігався у замку.








Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Sorborn

Трохи цьогорічних світлин:































Також у підвальному приміщені цієї фортеці знаходиться експозиція середньовічних засобів штурму (пробачте за не дуже хорошу якість):

























Ця частина муру прикрашена геометричним орнаментом з червоної цегли у вигляді шести-восьми рядів зображень «Вавілону» (символу зодчої мудрості) та «Голгофи» (символу цього, що фортеця буде завжди християнською):



Також у цій фортеці використане цікаве стикування самих кам'яних плит. У кожній плиті робилась засічка і в них вставлялась металевий брус і зверху заливався свинцем. Такий собі середньовічний бетон. А виглядало це ось так:



Ну і перед входом на територію фортеці красується пам'ятник Петру Конашевичу-Сагайдачному. Саме тут відомий гетьман провів свою останню битву проти турків, у якій отримав смертельне поранення:





_Tarik_

був там коли ще був малий, але цікаво було. Раджу всім відвідати
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

289 Гості, 1 Користувач