Очисні споруди New Роздолу

Автор inkognito, 21.09.2009 10:57:57

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

   Під час подоріжі "New Розділ, по-раз другий" чисто випадково зашпацерували ми із Golem'ом на очисні споруди Нового Роздолу. Оскільки у Golem'a сів акумулятор у фотику (я взагалі був без фотоапарату) то довелось фотографувати мобільним телефоном.
 
  Зразу скажу, що тут очистка зовсім не схожа на ту, що використовується на львівських очисних спорудах - хоча звісно спільні риси є. Тут і первинна очистка, і відстійники. Зато дуже здивувала біологічна стадія - уявіть собі великий басейн заповнений камінням на половину. Із каміння у небо стирчать труби (десь шутк мабуть із 40) по яких під тиском подається стоки, що пройшли попередні стадії очистки. Дуже гарні такі собі фонтанчики виходять я вам скажу. Поміж того каміння живут спец-хробаки, котрі із поїдають гувно & всяку заразу - і мають від того задоволення.  :) Усього басейнів там 6 штук (а 2 ще будуються), вода по черзі перекачується від першого до останнього. Потому усе стікає у Дністер. Місцина розташована на терасах на невеликій гірці, забруднена вода стікає сама зверху донизу по стадіях очистки. Єдине місце де використовується електрика та насоси - подача води у басейни із камінням. Спільною рисою також є запах  :)

  Координати очисних 49°27'26.85"N х 24° 7'37.52"E, декілька фото далі.
Resistance is futile

Golem

Ага, цікавий обєкт. Вартує його відвідати якшо вже попав в ті краї. Тим паче звідти є безперешкодний прохід на територію ТЕЦ :) Подивитися на ту саму воду шо в Полтві, тільки значно мирнішу. Згадати як пахне колектор, подивуватися простоті споруд у порівнянні зі Львовом.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

   А міні-звіт про Новороздільську ТЕЦ тутко.
Resistance is futile

220 Гості, 0 Користувачів