Новороздільська ТЕЦ

Автор inkognito, 22.09.2009 16:21:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

inkognito

     Після легкої прогулянки по Очисних спорудах New Роздолу ми дуже вдало вийшли на Новороздільську ТЕЦ із південно-східної сторони. Ворота були дружньо відкриті - тому ми безперешкодно попали на територію заводу. Як потому виявилось, проникати на територію ТЕЦ із сторони "Сірки" було б дуже запально через наявність свіжого паркану, щедро вимазаного якімось гувном схожим на мазут.

   Пішлисьмо територією ТЕЦ по годинниковій стрілці, першим, що надибали огороджене поле із Мего-Трансформаторами, високовольтними кабелями, величезними ізоляторами тощо. Намилувавшись красотою рушили далі та через 5 хв. були коло градирні (позначена на карті). Основа градирні - басейн круглої форми, діаметр оцінити мені зараз трудно (дещо менша від круглих відстійників, що ми бачили на очисних спорудах міста Лева). На круглу основу басейну покладено товсті металеві балки на котрих у свою чергу стоять 4 контейнери, котрі власне складають градирню. Зверху на кожному контейнері величезні вентилятори, неймовірний гул, водяний пил піднімаються стовбом над кожним із контейнером. Охолоджена вода стікає із-під кожного контейнера вниз у басейн, відки самотьоком тече в сторону ТЕЦ, мабуть на повторне нагрівання.
 
  Власне основний шум на навколишній території створюють градирні,... та дещо незрозуміле нам. Продовжуючи подорож, за кутом побачили шось схоже на котел із котрого торчить труба, котра дешо вища за сам котел. Із труби під шаленим тиском рвалась на свободу перегріта пара, закриваючи від нас приємне осіннє сонечко, закутуючи нас у теплий туман. Вже за 50 метрів до котла зверху на нас падала реальна мжичка, проте на відміну від осінньо-львівської вона була відчутно теплою & приємною. І все це під неймовірний свист та гуркіт пари!  До котла змогли підійти максимум на 15 метрів власне через звук, а не пару.

  Зробивши декілька фото, ми перелізли паркан по газовій трубі та пішли до колєг обідати. За увесь час мандрування по ТЕЦ - не зустріли жодної душі, хоча спеціально шукали. Вирішили усередину самої ТЕЦ не заходити (хоч було де, двері відчинені) - негарно без дозволу так робити, окрім того небезпечно - ТЕЦ працює і ніколи не знаєш де тобі у писок може вирватись потік пари від якогось клапану. Декілька фото далі, координати - 49°27'36.44"N х 24° 7'17.26"E Зручно дивитись із висоти - 600-700 метрів в Google Earth.

  P.S. На фото із гугла видно лише 3 градирні на басейні, насправді їх 4. Мабуть доставили додаткову, фотки із гугла датовані літом 2006 року.
 
Resistance is futile

Golem

Так-так. ТЕЦ справляє враження, а шум від неї чути дуууже далеко. Але вражає їх безлаберність. Зайде туда такий чувак як я, видьорне кабель контролера пари чи ше якусь шкоду наробить. І бахне їх ТЕЦ. Для біди багато не треба. ну і до того котла з парою страшно було навіть близько підійти, шоб не бахнув бува :)

ПС: на диво гарні фото як для телефону. Багато світла.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Клас)) Яка крана такі й диверсії. Де був гриб розміщений? Зеля давай фотки))

zelja

Суперово :) я там ше не був  ::)

gor_qkop

Можу викласти фотки з бурштинської ТЕЦ, але якщо побачить дирекція можуть прийти і мені настучати...

Golem

Викладай!

- На наш форум такі люди не ходять
- Можеш викласти в "Для своїх". Тоді точно капецб-капець ніхто не побачить. Але й стороннього люду побачить теж менше
Дігери всіх країн єднайтеся!

gor_qkop

Цитата: Golem від 23.09.2009 08:42:28
Викладай!

- На наш форум такі люди не ходять
- Можеш викласти в "Для своїх". Тоді точно капецб-капець ніхто не побачить. Але й стороннього люду побачить теж менше
просто щоб не вийшло як з очисними Львова, бо в мій знайомий онук якогось там інженера звідти вже розказувава, що його дідусь втрафив фотки на вашому сайті (я аж сам здивувався!!!) і смльно сварився з того приводу...

inkognito

    то є зле, обіцяли нікого із працівників не палити...вони, до-речі просто супер завжди із нами поводились і показували усе!
Resistance is futile

Golem

Хм, цікаво що його обурило. Жодного лиця, жодного імені. Сам факт? А де доказ, шо то не ми самі без дозволу полізли? Ну і зрештою, шо тут протизаконного?

А на рахунок дідуся - я теж здивований. Так тримати! ДідусЮ привіт!

Ну тоді викладай у "Для своїх". Звідти нікуди переносити не буду.
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Фото 7.8.9.10 - нові вентиляторні градильні. Наживо таких досі не бачив, хз виробника.
Щодо самого резервуару - це або резервуар від колишньої баштової градильні, яку вже розібрали - треба попитати місцевих, або басейн-охолоджувач - як на Львівській ТЕЦ-1.
Фото 13 - бак, який виконує роль глушника (скоріше за все). Скид надлишкової пари (знову ж таки скоріше за все). Котли, зазвичай виглядають трохи інакше. 8) Винесений (розпалювальний) розширювач.
Фото 14 - димосмоки з коробами.
Фото 15 - водогрійний котел. Схоже на ПТВМ-100. Такі ж стоять на ТЕЦ-1 у Львові.
Декольтем своїм мене манила.

inkognito

дякую, знаменито написано! Жаль, що не водяться тут кубіти ХАЕС-style...Переживемо, контакти на ХАЕС сі зостали. +
Resistance is futile

Golem

Йоу! Дєкую, гарний звітик. А Ви не питалисі в них шо то за бачок там так димит на вулиці?
Дігери всіх країн єднайтеся!

287 Гості, 0 Користувачів