Софіївка "галопом"

Автор YserL, 24.01.2017 15:59:51

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Якщо Ви ще не відвідали дендропарк Софіївка, Вам варто запланувати і відвідати його. Природа вражає!

Фото Drusya
В межах нашої мегапоїздки після музею Ракетних військ по дорозі до Києва ми заїхали у Національний дендрологічний парк «Софіївка», який розміщений біля Умані у Черкаській області.
Фотографій зробили мало, дощ в перемішку із вітром не дуже хотів сприяти фото ласканню.
Історична довідка: парк заснований 1796 року, періодично щось оновлювали, додавали, і відновлювали. Детальніше є у вікіпедії.
Після насичених днів і теплого автобуса всі виглядали приблизно так. Алея біля входу із різними палатками виглядає як краківський. Варто зробити стилізовані будки у дусі епохи 19 століття. Тут і кава, чай, глінтвейн, подарунки і, увага, дощовики! За це їм жирний плюс, а то довелося б мокнути під дощем.

Фото Andriy Royuk
Фото біля фонтану "Змія", вода йде самопливом із верхнього озера. Перепад рівнів верхнього і нижнього озер до 2,5 метрів, завдяки звуженню сопла вода викидується на висоту до 16 метрів.

Фото Andriy Royuk
Обов'язково варто включити у програму поїздку на гондолі підземним водяним тунелем (річка Ахеронт) довжиною 211 метрів, ширина 3 метри.

Фото Drusya
Ходили, роздивлялися, пили чай, періодично слухали гіда і історії. Давно всі знають що гіди розповідяють всякі АХ історії, щоб чимось забити час, і однією із таких була історія про радіоактивний камінь. Но не тут то було, в мене із собою був дозиметр Терра-П. Камінь не був радіоактивним, але природній фон значно вижчий ніж по Укрраїні через наявність гранітного щита під землею. Середній фон у парку 0,23 мкзв/год.

Тут не буду розміщувати безліч фото, яких є в інтернеті предостатньо, просто виділіть день і приїдьте із сімєю, повірте тут є що оглядати і захоплюватися технічними ріщеннями.
Фото із пташиного польоту:

Student

Народ, я вам чесно скажу, якщо б поїздка була би завтра, то я б не поїхав.
Був шойно у парку в Кааселі - оце парк. А так... Висновок я зробив для себе такий: Оті всі люди, які будували - їхали вони собі дивилися у Європу, а там було на що подивитися, це я можу сказати після галопом по Легніца (теж краіна імперії) - Гановер (майже повністю зруйнований) - Каасель - Мюнхен - Зальзбург - Відень. Отже ті люди, які приїжали з таких от міст починали відбудовувати те, що бачили. Але за браком коштів - Європа таки багатішою буде - виходило те, що виходило. Ну як взагалі і зараз у нас в країні.
Тому тим, хто ще не бачив Софіївку - раджу іхати. Тим, хто був в таких парках як парк у Кааселі - у Софіївці нема шо робити.

218 Гості, 0 Користувачів