Скандальна забудова на вул. Лукаша, 1

Автор Electri4king, 07.06.2017 05:19:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Electri4king



ЦитуватиСправа тягнеться ще з 2000 року, коли право на будівництво отримала наша сусідка-пенсіонерка Віра Вольф. Але насправді за нею стоять хлопці, які «опірилися» і сьогодні є помічниками нардепів. Тоді на тому місці нічого не було, просто сквер. Саму ж ділянку реалізували з перших аукціонів ЛМР. Ділянку віддали для будівництва індивідуального житлового будинку – двоповерхового особняка, бо за законодавством 2000 року не можна було приватній особі купити землю під будівництво багатоквартирного будинку.
...
Надія на справедливість з'явилася у 2010 році, коли забудовник втратив чинність своїх документів, бо так і не розпочав будівництво, проте будівництво відновили із новою силою у 2011 році. А після трьох судових позовів, жоден із судів не виніс рішення про хоча б призупинку будівництва.
...
У листопаді 2011 року ділянку почали загороджувати. Люди довідалися, що планують зводити 16-ти поверховий будинок і намагалися запобігти цьому, але фізично не вистояли перед кремезними тітушками, яких нагнав забудовник. На будівництво подали до суду, бо забудовник взявся до робіт по третій категорії складності – 9 поверховий будинок, а насправді планував звести більшу кількість поверхів – 4-ї чи навіть 5-ї категорії складності. Ми цей суд виграли 5 січня 2012 року. А наступного дня Держахбудконтроль їм видав дозвіл на будівництво за новою категорією. Після цього люди звернулися до суду та міського голови – Андрія Садового. І міська рада таки подала до суду на скасування дозволу, де громада виступила третьою стороною. У ході справи також з'ясувалось, що в забудовника відсутній дозвільний проект з міністерства культури. Відсутність цього проекту є важливою підставою для скасування дозволу на будівництво. Втім вочевидь не в Україні, бо жоден суд навіть не спромігся зупинити будівництво, доки триває розгляд справи.
...
Сейсмічні норми Львова не дозволяють будувати таких будинків у місті, і не існує таких засобів, щоб у випадку пожежі гасити 17-типоверхову будівлю. Сам забудовник досі ніде не декларує, що будує 15-ти поверховий будинок, а тим часом вже завершив 16 поверх і взявся за спорудження 17-го. Від усього цього люди просто зневірилися.
Люди зневірилися й фактично на позитивне рішення суду чи волі чиновників вже не очікують. Перший суд, апеляція та касаційний суд у 2014 році зайняли неправомірну сторону. Сьогодні у новому акті на право власності забудовника вже йдеться про будівництво житлового будинку, але навіть такої класифікації у законодавстві не існує. Вчора ж апеляційний суд, після трирічного розгляду справи, відмовив громаді знову. Пославшись на те, що ця справа суду загальної юрисдикції.

[Джерело]

07.10.2015 спеціалісти Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області призупинили будівництво 15-поверхового будинку.

З того часу величезна будівля з терасою і відкритим басейном на останніх поверхах, стоїть мертво ріжучи око львів'янам. На жаль, ДАБІ не займається знесеннями об'єктів. У них немає ні техніки, ні спеціалістів, які б проводили демонтаж, та й в Україні не було ще випадків, коли б зносили навіть поверхи у забудові...









Але для нас ця будівля не так цікава в плані архітектури, як в потенціалі шикарних панорам на місто. Тут, як то кажуть, краще один раз побачити, нiж сто раз почути.

1.


2.


3. Вид на північно-східну частину міста. На фоні дзвіниця церкви Покрови Пресвятої Богородиці


4. Сторона на Винники. Хто знайшов колесо огляду - молодець!


5. Труби і огромезна будівля видають місце одразу. Податкова і ТЕЦ-1


6. Довжелезний коридор "панельок" вдалині - вулиця Наукова


7.


8. Новий Світ


9. Улюблений район міста


10.


11.


12.


13.


14. Початок вулиці Княгині Ольги


15.


16. Гуртожиток №1 Львівської політехніки в купі з поліклінікою


Недавнє наше рекогностування засвідчило, що на території присутні бездротові розтяжки у великій кількості, тому якщо ви перелізли через ліс колючого дроту і повитирали руки від солідолу об стіну, це ще не гарантія успішного інсталу. 90% способів пробратись на будівлю залочені та й в купі з різними видами, такої собі, сигналізації. Ну і звісно ж охорона, куди без неї... Охоронці, які швиряють цеглою і ледь не закипають від злості. Хоч він і отримав своє за таку звірську поведінку, але будьте з тим уважні, бо розбита голова нікому не потрібна.

Взяли участь у вилазці (перелічу всіх з ким був) - Vasi4 (березень 2016), ІНТРОВЕРТ 997 (травень 2016, червень 2017), Soulstorm (червень 2017).
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

_Tarik_

Був там цього літа. Є декілька фото, але в поганій якості  :-\ :'(





Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

_Tarik_

Якщо хтось захоче туди лізти, то не раджу оскільки охорона трохи агресивна. Любить каміння кидати, погрожувати, але поліцію ні разу не викликала
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

Vergaz

Були на ній з @__vani4ka__ ще у березні



коли заходили, охоронця не було, будка була закрита на замок, як і ворота.


вид доволі гарний



піднялись на кран через перехід між будинком і краном (десь поверх 11)

виглядає не зовсім надійним


кабіна крану. Думав, що вона в неробочому стані, проте зараз кран стоїть, повернутий на 180°. Іван живе неподалік, помітив це з вікна




тут Іван не розуміє, що відбувається





Після цього ми помітили, що на території увімкнулись прожектори.
охоронець сидів в будці, тому прийшлось побігати. Доречі, в охоронців досить потужні ліхтарики, світив за нами аж на пів вулиці

а ще, охронці недобудови часто знаходяться в охоронця сусідньої. Один раз прийшли, охорони немає, а вийшли вони з будки сусідньої новобудови

кому цікаво, можете глянути, відео залив на ютуб








ушатаю твою колодку

Vergaz

рік пройшов, а ми з Ваньою прийшли сюди вдруге @__vani4ka__





























наклеїв, як просив Голем)
ушатаю твою колодку

Golem

Читати під цю пісню :)


Захотів якось провідати місця алко-слави Чорного Кочегара. Це внутрішній дворик гуртожитку номер п`ять. Колись там буяли чагарники. Вони створювали ідеальну атмосферу для святкування першого вересня, дня студента, екватора, всіх днів народжень та передач з дому. Зараз там провели дефлорацію, поставили паркан, найвищий у Львові кран і будку сторожа. Як же тепер попасти у той самий дворик? На допомогу прийшов Vergaz який вже бував за парканом, а також Vani4ka. Наш план був тихцем перелізти через паркан і непомітно піднятися нагору. А там вже хоч рево пий.

Vlad Kurtsv "1" - ділянка колишнього дитсадка, "2" - ділянка колишньої котельні


Цю наклейку тепер видно з будь-якого кутка міста. @Vergaz


Та не встигли ми припаркуватися коло новобудови як з будки вийшло якесь мурмило під два метри росту і в камуфляжі.

-   Щооо, до мене на стройку зібралися!
-   Та ні, тут всі паркуються. – офігівший від несподіванки відповідаю я
-   Шо ти мені ту пи..ш! Я твою машину в інтернеті бачив. Діггери! Валіть звідси на..й поки я поліцію не викликав!

Ми були реально в шоці! Бля, пора машину міняти. Що ж робити?! Не хотілося просто так здаватися. Тут в мене прокинулася єврейська жилка:

-   Послухайте. Давайте Ви нас пустите а ми все перефоткаємо, викладемо в інтернет і сюди ніхто більше не полізе. Бо їм буде нецікаво! І Вам і нам вигідно! – запропонував я

Сторож нахмурив брови пробуючи переварити що я сказав. А я в догонку:

-   А ще сьогодні сьогодні свято, ми Вас привітаємо. 😉.

Короче після перемовин він нас пустив, але прийшлося бігти в конюшню по пиво і мастурбу. Проте краєвиди з гори не розчарували! Дивіться самі.

Прагнеш пригод і не знаєш з чого почати? Почни з пива Експлорер!


Вид на Городоцьку і Рясне


Вид на центр міста


Новий Львів


Горбачевського і труба на Рясне-2


Скоро на Софіївці буде новий будинок


П'ятий гуртожиток ліворуч. Дорога праворуч. Коли я тут вчився то вжитті б не подумав що туди можна ще буде втиснути цілий будинок!


Все що нас відгороджує від прірви


Правдиве пиво Дослідника!


Ще би голу тянку на фоні і був би ідеальний urbSex


Там нагорі Влад наклеяв наклейку Експлорер. Треба буде полізти перевірити як тримається


Рульно і круто! В мене на такій висоті очко зжимається і заважає нормально рухати булками


Лазити по краю це як кров з вени брати. Не можу на це спокійно дивитися. Краще відведу погляд в сторону.


+390м над рівнем моря


Ми вже спускалися як вихід нам знову перегородив цей небритий «Термінатор». Вчувався запах нашого пива.

-   Бачите вінок на паркані? – і показав кудись рукою.
Там і справді висів пластиковий цвинтарний вінок. Ми дружньо кивнули на знак згоди
-   В Афгані я з таких гандонів як ви живцем шкуру дер. - І після короткої паузи додав : «А цей сам впав, нещасний випадок... Так своїм і передайте.».

Від його слів аж мурашки пробігли. Короче чувак хворий на голову, краще з ним справи не мати.

Злазимо вниз


Напевно планували ще вище. Але завадили :(


Гуртожиток номер 5. Тут я колись прожив кілька далеко не найнудніших років свого життя. Але от подвір'я зруйнували :(


В будинку запроектовано відкритий басейн. Але зараз сухо і води катьма


Зразу буде видно коли чоп йтиме


На місці цієї церкви колись кучкувалися гопники що забирали в студентів стипендію


Вид на Львів зі сходової клітки будинку


А може це мав бути не басейн а кулеметний майданчик?


Нє, все таки басейн!


Напевно кинуть навісний міст. Щоб до сусідів ближче було ходити


Вид на Парус і басейн Динамо


Княгині Ольги вверх. Хто там що говорив про захаращені види Львова?


Дах одного з гуртожитків підозріло погнивший


До речі це не вода а кисіль. Напевно розчин формальдегіду з ДСП


Ну ладно, йдемо до крану


Ну і кілька моїх думок на рахунок самої будови. Я сумуватиму якщо її обріжуть чи демонтують. Бо це один з кращих оглядових майданчиків середмістя Львова. Ані Ратуша, ані Високий Замок ані будь-яка інша споруда не має такого краєвиду.

Стан драбини такий собі


Зато опора до будинку надійна


Я перший. В разі чого їм, молодим, ще жити і жити :)


Ваня за мною


Цей циліндр тримає кран. Троха погнивший правда...


На циліндрі був манометр. Хай спеціалісти скажуть гуд чи бед. Червоної зони на ньому немає.


До речі кран Хранцузький. Та судячи зі стану, він будував ще Ейфелеву вежу


Ура, ми на місці!


Вруммм! Поїхали!


Тут ми щойно фоткалися


Показчик швидкості вітру і нитки... для чогось


2013 рік, допуск на кран


Противага стріли


Гак що сумно нависає над Львовом


Гумки на пульті керування потріскали від старості


eKspLoRer


Надписи в кабіні крана. Може комусь цікаво буде




Я дуже давно хотів сюди попасти. ще як побачив відео з Запрещонної Стройки


А ось і автор відео


Насувається гроза. Не хочеться застати тут блискавки


Прощальний погляд на Ельшбети і полізли вниз


Ми зараз десь на рівні середини телевежі


Най буде дві, кругла і квадратна. Яка кому більше до вподаби?


Будову закрили в 2015 році через сейсмічну активність і проблеми пожежогасіння на висоті. Зараз, у 2020 році ці аргементи звучать смішно. Бо вже побудували кілька 25-и поверхівок і з ними усе гаразд.



Аргументу про те що він псує панораму Львова я не розумію. Покажіть яку саме панораму? З Високого замку чи Ратуші будову ледве видно. Та й Львівяни туди піднімаються не так вже і часто. Зазвичай гостей водять.

Як вам сучасна панорама старого Львова?




Багаточисельні житлові комплекси захаращують панораму Львова в рази більше ніж цей одиночний будинок. А за десять років виросло покоління яке звикло бачити «цю свічку». Вона для них є невідємною частиною міського пейзажу. Парижани Ейфелеву вежу на початках також хейтили. А зараз це символ міста. То ж мені буде шкода якщо наш симфол обріжуть.

Насправді дуже вдячний RZDS + KLR в особі Влада та Вані за вилазку!


Якийсь незнайомець :)

Дігери всіх країн єднайтеся!

Electri4king

Злию що ще маю з дааавнього, а взагалі той вечір був чудовий, хоч і зАхід ніякий.

1. Ширококутною оптикою тут можна безмежно гратися


2.


3.


4. Не представляю більш романтичнішого споглядання на горизонт, ніж з висоти і цього місця. Перший ряд!


5.


6. Мрія любого (руфера)


7.


8. Олесь з Калуша, теж хвотограв


9. "На стройке есть тысяча способов навредить себе"


10. Куди не плюнь, топ-вюпоінти


11.


12.


13.


14.


15.


16. Time for selphy)


17.


18. А захід захід заходь


19. Запутатись можна в тих залізяках


20.


21. Головоньку дує!


22. Обережно! Може закрутиться голова) Принаймні, поки зробиш той кадр, добре висунутись потрібно


23. Це вже традиція в мене, або обов'язок. Лапки мають бути сфоткані :D


24.


25.


26. Десь там мій рюкзак заховався. Гарний вечір вдався, хоч і без особливих кадрів


27.
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Golem

Святкували вчора нововсілля у найвищу недобудову Львова. Вирішив зберегти цей день на форумі.

Нам сюди!


Не лазьте тут! Вінок бачите?


Новосілля. Облаштували троха місце


Готуємося до салюту!


Треба почекати щоб сонце зайшло


Вирішив злітати за Рево!


Постимо рекламу в інстаграм


Закріплюємо надійно на горизонтальній площині


100 Shots


Ніби стемніло!


Влад зажигає...


Вже після всього виявилося що у Львові діє заборона на феєрверки. Тю, можна подумати немає заборони лазити по дахах чи підземеллях. То ж все було в дусі Експлорера і KLR.

Реально емоцій було море! Відео цього не передає. Правда потім прийшлося швиденько скохуватися в Джиммік і по газах. Але "шалость удалась"! :)



Дякую Vergaz, Tarik i Vani4ka за компанію та море позитиву. Такого у Львові ще ніхто не робив!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Гм, а як же злосний охоронець? З вами приймав участь в акції?)
Най жиє Гуцулія!

_Tarik_

Цитата: Bottlehunter від 21.05.2020 11:17:50
Гм, а як же злосний охоронець? З вами приймав участь в акції?)
а він відпочивав в свого колеги по роботі )
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

BATGIRL

У Вас у всіх купа неймовірно гарних фоток! Було цікаво переглянути!

Давно вже хотіла руфнути якусь файну багатоповерхівку.
Перед новим роком збиралась в гості до достатню нового товариша Golem

Але вже такого можна сказати рідного! Знаю цю людину з весни вже минулого року, зустрілись літом. І "понеслось" 🤤
Golem показав мені Львів з тої сторони якої я ще ніколи не бачила, хоча и бувала тут не один раз. Наші спільні захоплення зблизили нас. І Golem став одним з найкращих мені друзів.

Так, але це була всього лиш передмова ;D

Так ось: Golem запитався чим би я хотіла зайнятися у Львові, та що б хотіла побачити? 😊Моя відповідь була однозначною: "Ще раз Полтва !!!🤤Гори! Та багатоповерхівка з видом на Львів"
Ііііі бажання було здійснено в найкращому вигляді 8) Коли Golem вперше скинув  фото з цього обьекту, мені дуже сподобався його вибір.



Здавалося що з цього будинку найкращий вид на Львів. Похваставшись перед своєю найближчою подругою Sirenity (тим же фото)де я вже за пару днів буду. Вона загорілася ще більше ніж я і сказала що теж бере квиток до Львова)) і що я мушу потім і її туди зводити :D Ось такі рішучі дівчата у нас в Кривому розі 8)
Оххх, знову відійшла від теми))

Отже настав день коли Андрій зібрав команду вже з досвідчених руферів. І в складі мене, Андрія та Влада з Ванічкою (@__vani4ka__) ми вночі вирушили на цю 18-ти поверхову недобудову :o
Підїхавши до неї, мені згадалось як Андрій гарно описав цей одинокий будинок, назвавши "Свічкою"міста  :) В такій веселій компанії як наша, підйом без ліфта на 18 поверх не здався чимось тяжким, довгим чи нудним))Коли дісталися останнього поверху краєвиди просто вражали! Нажаль ні одна фотка не передає такої краси та об'єму, як воно є насправді! Моїм враженням не було меж!




Дякую Андрій за годні фотки :) Хотілось попити чаю, але вітер був таким сильним, що виплескував все з чашки.



Влад запропонував піднятися з ним на кран! Як колишній машиніст крану може від цього відмовитись!? Але сильний вітер і темрява впевненості не додавала. Поки лізли, від страху в мене декілька разів майже не віднялися руки, та капець як змерзли пальці. Але на вершині було бомбово, і це того вартувало))Влад поліз на кінець стріли, а мені вистачило початку))Здається в цього хлопця взагалі відчуття страху відсутнє! Я від вітру сховалася в кабіні крану, і піймала ностальгію))) Все ж так 8,5 років прокерувала схожим обладнням))



Спускаючись вниз думалось буде легше. Так і було до моменту де драбина тримається на одному болті та не в одній площині з нижньою частиною...не з першого разу вийшло нащупати ногою ту драбину, від страху в мене все захололо всередині))Потім мене від цього "тіпало" ще весь вечір. Вилазка вийшла годна! Дякую, що показали таке файне місце ;)
Ратуш та Високий замок курять в сторонці!!!

Та наступного дня приїхала моя подруга яка не злазила з мене з питаннями коли вже і її я туди відведу :) Зрозумівши що просто екскурсією в музей загиблих літаків, бананової ферми та класичной екскурсії Львовом я не відмахнусь ;D  Запропонувала зустріти схід сонця там. Мало бути дуже вражаюче, тим паче так би вона побачила краєвиди як днем так і вночі. Ідея сподобалась, тому о 5 ранку мене поштурхали за плече з вже палаючими очами :D Заваривши чай в термос ми вирушили за враженнями))



Огорожа в одному місці на відміну від вчора лежала на землі і можна було просто зайти на територію. Але я вирішила провести подругу саме через наш вчорашній залаз, щоб вона посмакувала всіма принадами руферства. 8)Дійшли і піднялись так швидко на недобудову що до сходу сонця було ще година часу.






Тому пофоткавшись в темряві на фоні вогнів міста ми спокійно попили чаю. Та спостерігали як все світлішає небо.







Пам'ятаючи вчорашній пережитий страх на драбині крану було не легко наважитися знову туди піднятися. Але бажання фотографій при світлі дня було сильніше))













Фотки як бачите вийшли годні. Якраз на фоні сходу сонця. Велике дякую Яна за ці фото і за твою витримку. Ось так народилося ще +2 руфери  8) Які вже навіть нову ціль яку будуть шатати обрали.

Дякую хто дочитав це бла-бла-бла до кінця ;D

_Tarik_

дочитав до кінця, дуже годно !) однозначно +.
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

Golem

Дякую BatGirl за такий чудовий звіт! Печеритав двічі :)

Ми якось сиділи після музею з RZDS на кухні і я кажу що приїжджає Женя з Кривого Рогу та хоче на якийсь дах. От всі одноголосно і вказали на цю будівлю. Ще й сходили за кілька днів перед тим провідали залаз. За що велике дякую!

Додам кілька своїх світлин. Дув сильний вітер та було по душевному тепло. Два дні перед тим ми лазили в Полтву і на Гостру. То ж сам факт що в Жені ще було бажання лізти на кран заслуговує окремого плюса! Ну а Влад то взагалі молодець! Наклеяв нашу накелйку на сам кінець крану!

Ратуша нервово курить там внизу


Ми на рівні високого замку :)




Стоїть тут ще з весни


Ото вид з моєї колишньої гуртяги!


Хватить тут все фоткати, ходи до нас на чай!


Шкода буде якщо це знесуть. Такий вид пропаде!


Щоб ви розуміли який тут вітер!


Але прапор міцний як і наша держава. Не порвався!


Джим на місці


Настя напевно подумала: " і З ким я зустірчаюся?"


Among VergUS






Наклейка Експлорера на годних об'єктах!




Вергаз на Стрілі.




Безстрашний!


Настя тим часом оділа на себе все що було




І таки дочекалася своєї зігрівайки!


Місце, комапнія і настрій були годні! Фото з Женею не викладаю. Вони вже є в попередньому пості.
Дігери всіх країн єднайтеся!

BATGIRL

Класно! Дякую що доповнив  ;)

Цитата: _Tarik_ від 09.01.2021 04:46:05
дочитав до кінця, дуже годно !) однозначно +.
Дякую, приємно 😇🦇

Іван Акімов

Чайок в кабіні машиніста разом з Вішньою


На стрілі крану!


_Tarik_

Привіт усім !

Прийшли недавно з Вітьою і одним товаришем на запрєщонку робити шашлик ))).
Зустрівшись думали де б це відсвяткувати Великдень. В голову дойшла запрєщонка. Забігли по 2 банки Revo і полізли!

Розпалили багаття і відпочиваємо:



Чудовий захід сонця:





На жаль товариш пішов раніше, що в принципі і краще, а чому зараз поясню.

Ми сиділи години 2 на поверсі, почало темніти. Нас побачила якась бабка, викликала пожежку і поліцію.

Якого біса тут робиться ?! :



Поки ми з Вітьою гасили полум'я,  приїхала пожежка,  ми швидко спустились і почали відходити від території. Дорогу нам хотіли перегородити поліцейські своєю машиною.

Вітя побіг в іншу сторону,  а я прямо через гору вниз ))))
Перебіг на сходи, де мене ледь не догнали, забіг у двір, домовився зустрітись з Вітьою. Вийшовши з двору я зрозумів, що вже лежу на землі і мене крутить ТОР. (спецпідрозділ поліції)

Чарівним способом вирвався,  побіг до Віті, де за нами далі ганялись.
Висновок я зробив правильний ще рік тому: бачиш патрульку  після двіжу - біжи чим подалі.
В загальному за нами бігли від будови аж до СБУ дворами, що мене не на жарт здивувало. Навіщо я не знаю, але все добре, що добре закінчується  ;)

Пересидівши в під'їзді задоволені пішли в центр )

Дякую за увагу !
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

235 Гості, 0 Користувачів