Проект "Боржава"

Автор Олесь, 06.02.2018 23:38:05

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Олесь

Кінець Боржаві, такій як ми звикли її бачити. І бурівники пропадуть і буде срач, як на Драгобраті.

"Друзі! Друзі друзів і всі всі всі!
Ви мабуть були на хребті "Боржава" (це там де с.Пилипець. водоспад Шипіт, гора Гимба, Великий Верх і т.д.)? Мабуть ходили там в походи чи просто піднімалися на Гимбу щоб помилуватися краєвидом і позбирати/поїсти чорниць? Може катали там на вєліку чи мотику? Може навіть каталися на параплані чи літали самі?

Так от - тепер забудьте! Бо купка олігархів, турецьких інвесторів і їх місцевих прихвостнів-яничар вирішили взвиздячити по усьому Боржавському хребту 140-метрові вітряки.

Парапланеризму і дельтапланеризму п...ц приходить відразу - так як вітряки зафігачили на усіх стартах на горі Гимба і головне - на "південному тригері". А от як буде з іншими видами діяльності - це вже самі подумайте і напишіть.

Після опитування місцевого населення нам не вдалося виявити якусь значну кількість прихильників цього проекту. Купку місцевих депутатів, які бурно підтримують це варварство ми не рахуємо

Також прохання донести цю інформацію всім впливовим людям, яких тільки знаєте. Політикам, спортсменам, активістам, просто небайдужим людям.
----

Запитання власникам землі, крісельних витягів, бугелів, лижних трас, Гранд Готелів "Пилипець", просто готелів, приватних садиб, кафешок, ресторанів і просто всім жителям-бізнесменам Пилипця, Подобовця. Ізок і всіх навколишніх сіл: ВИ ПРИБЛИЗНО УЯВЛЯЄТЕ НАСКІЛЬКИ ПОДЕШЕВШАЄ ВАШ БІЗНЕС, ваша нерухомість і ваше майно, коли кількість туристів зменшиться??? Ви готові рахувати збитки? Ви роками розвивали свій бізнес - місцевий туризм! Заберіть в Боржави походи, польоти, чорниці, краєвиди - що лишиться? Люди їдуть милуватись природою - тому тратять там гроші! Милуватися техногенним парком бажаючих буде значно менше!
--------
Вітряки створюють зовсім мало вібрації, шуму в інфразвуковому діапазоні, електромагнітного випромінення. Кабель, що буде між вітряками - буде в землі його зовсім не буде видно, а магнітних "наводок" ви і не відчуєте. ОТ ТІЛЬКИ КОМАШКИ, ХРОБАЧКИ, РІДКІСНІ РЕПТИЛІЇ, ПТАШКИ і навіть МІКРОБЧИКИ зовсім іншої думки ... мабуть...
А що треба чорничкам щоб утворювались ягідки?

Схема розміщення вітряків прикріплена.
Відео для тих хто забув, яка прекрасна Боржава: https://vimeo.com/86271716
**********
Як утворюється турбулентність за вітряком. Дослідження DHV https://youtu.be/WTJFv8VQ0sI
***************

------------
PS
Нам прекрасно відома проблема з енергетикою в Україні і те що Закарпаття в плані електроенергії - проблемний регіон. Мабуть немає жодного любителя природи хто б не підтримував "зелену енергетику". АЛЕ! Перетворити кращий туристичний гірський хребет на індустріальний парк? Ви серйозно? Невже немає більш придатного місця? Будь-хто вам покаєе на карті мінімум 10 таких локацій в одному тільки закарпатті. Ми за вітряки! Але не на Боржавському хребті!

****************
УВАГА!
На третьому скріншоті червоним - межа міжгірського і свалявського районів! Після довгих розборок і непорозумінь виявилося що Міжгірський район і його голова не давали ніяких погоджень на це варварство! Ділянки уздовж лінії розмежування усі на стороні свалявського району! Тобто - обвели довкола пальця і їх і всіх нас.

*****************
Трошки математики:
1 парапланерист в середньому в день залишає в Пилипці (Подобовці, Ізках, Студеному. Гукливому і т.д.) 500 грн (житло, 2 рази харчування, підйомник, уазік, перекусити в чайовні, розваги, піцца, чани, сауни, масаж і т.д.) Причому! Ці гроші рівномірно розприділяються по інфраструктурі і відразу попадають місцевим жителям.
Парапланерні змагання - 8 днів - 80 учасників. Множимо: 80*500*8=320000!!!
За ОДНІ змагання тільки парапланеристи залишають в Пилипці 320тис грн.
А змагань таких в сезони ТРИ (два великі і одні на точність)! Тобто разом це 640-700 ти грн менше ніж за місяць. Воловецькому району обіцяють 600тис в РІК!!! Причому гроші йдуть на рахунки. В якій формі вони доходять до місцевих жителів не зовсім ясно.

На Гимбі працює 5-10 тандемів. Кожен тандем викатує в день в середньому 5 пасажирів. 90% пасажирів їде на Боржаву політати спеціально! Половина з них лишаються більше ніж на 1 день, тобто ночують і додатково харчуються. Кожен пасажир окрім польотів залишає 300-400 грн (транспорт, підйомик, харчування, зайти в магазин по дрібниці, сувеніри)).
60 льотних днів в рік * 5 тандемів * 5 пасажирів * 400грн = 600 000 грн!
ТІЛЬКИ тандеми приносять в рік 300-600тисяч гривень!!!!

Маємо змагання + тандеми = 1000000-1200000 грн в рік (МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ). З вітряками парапланеризм вмирає - отримуємо 0 грн в рік! Нафіга місцевим дорога чи дешева енергія якщо грошей на її покупку стане значно менше?
Тобто кілька депутатів воловецького і головне свалявського районів порішали на двох що жителі міжгірського районів будуть зароблять на МІЛЬЙОН гривень в сезон МЕНШЕ! Геніально! І дуже по сусідськи...

******************

НАЙГОЛОВНІШЕ! Парапланерний курорт в Україні з такими унікальними географічними даними ТІЛЬКИ ОДИН! Це Пилипець-Боржава!
Уявіть що хто розчерком пера знищив в Україні повністю біатлон, чи баскетбол чи фігурне катання за те щоб в одному селі були поремонтовані парканчики чи встановлені лавочки - бо на більше подачки в 600тис не вистарчить."
Автор: Andriy Kohut






Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Soulstorm

Ну та, ліпше далі отримувати електроенергію з вугілля і дрів, да

Вітряки створюють зовсім мало вібрації, шуму в інфразвуковому діапазоні, електромагнітного випромінення. Кабель, що буде між вітряками - буде в землі його зовсім не буде видно, а магнітних "наводок" ви і не відчуєте. ОТ ТІЛЬКИ КОМАШКИ, ХРОБАЧКИ, РІДКІСНІ РЕПТИЛІЇ, ПТАШКИ і навіть МІКРОБЧИКИ зовсім іншої думки ... мабуть...

шооооо бялть?? яка тупа курка це писала? якась баба фрося, яка тупа, як пробка і за чисто українським звичаєм не хоче дати щоб хтось шось будував просто патамушта? я в шокови

Олесь

Будувати треба з головою, а у нас так не вміють. Враховуючи об'єм робіт, та кількість вітряків, зрозуміло, що полонина перетвориться на лисий полігон без жодної рослинності. В Європі навіть квадроциклами заборонено їздити по подібних місцях, а в нас грейдерами гусеничними усе зрівняють і так залишать. Хтось на цьому добре заробить, а далі черга дійде до інших полонини. Чи може ви думаєте , що все буде так гарно  , зелено ,як на цій фотографії.
Я розумію, в гори ніхто не ходить, а от дестрой, підвали та дахи всі люблять, ну їм нічого не загрожує. Тож пан дігер завжди буде мати де вийти на прогулянку подихати свіжим повітрям, розім'яти ніжки і далеко їхати не треба. 
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Soulstorm

То десь як біля мене хочуть будувати хату, а місцеві аруть шоб не будували. Чо аруть сформулювати не можуть, шось тіа "нам хати тут не треба". Вот вам не треба, то ви не будуйте, але заваджати робити щось корисне комусь другому це бидляцтво. І там і так купа срачу, сміття і багато розритого. Але не бульдозерами а тачками тих мудаків, що возять ліс і\або туристів. Та і вітряки теж мали би бути атракцією, бо повтикати на них в нашій країні тяжко деінде.
А в гори я теж люблю ходити, але не так часто і не фоткаю кожен крок свого маршруту, тим більше не кочу бочки на когось хто дозволив собі взяти легший рюкзак, ніж в мене)

ВИ ПРИБЛИЗНО УЯВЛЯЄТЕ НАСКІЛЬКИ ПОДЕШЕВШАЄ ВАШ БІЗНЕС, ваша нерухомість і ваше майно

вот, курва і най би подешевшало, а то вже такі айухєвші ціни на таке відверте гавно, шо я пердолє. А там де не гавно ціни ще більші.

Олесь

 ;Dта як ніде повтикати , під Старим Самбором десять стоїть. Власне стоїть , не крутяться. Кожного разу їду і дивуюсь, в що гроші вкрали, а точніше на чому відмили. Воно ж не відпрацьовує, ну може галочка для союзу європ., мовляв новітні технології і тд. Був в Німеччині, Італії, там крутяться і чомусь не в горах, а в полях обабіч доріг. А в Ст.Самборі стоять. Крутилися при запуску, а далі все.
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Khimik

Якась дезінформація.
Десятки разів проїжджав, завжди крутяться.
Мало того, кілька разів жив в готельчику під ними - виключали хіба під час грози.

Bottlehunter

Тут дуже комплесна проблема, ІМХО. Текст написано дуже емоційно, щось я не чув, щоб від вітряків звірі дохли)

Сервіс на Закарпатті нижче плінтуса, то факт. Річки засрані, ліс вирубаний. І зробили то ніхто інший, як мєсні бізнесмени. Чи платять вони податки так, як то має бути, теж велике питання.

Не думаю, що вітряки зроблять щось гірше. І що їх на Боржаві таки збудують, теж не думаю)))

Най жиє Гуцулія!

Drusja

На рахунок шкоди для живності - у вітряки врізаються птахи при перельотах.
Тому перед тим як ставити десь вітряки - досліджують шляхи міграції птахів і чи не будуть вони їм заважати.
Про це детальніше може розповісти Руфус, він вивчав дане питання.

P.S. Більшість учасників форуму ходять в гори і цікавляться далеко не одним дігом та індастріалом, тому не треба робити хибних висновків.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Олесь

Та може й так , просто як уявив замість зелених полонин широченні роздовбані дороги до кожного вітряка ( а їх там повно план.), то шляк мене трапив...
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Khimik

А зараз нема доріг?


Romchick

Як на мене дуже "тупопьоздний" текст. Не думаю, що вітряки дуже зіпсують колгоспні чорничники. Боржаву відома своїми вітрами, як на мене ідеальне місце для вітрової електростанції. Чи, може, краще атомну станцію в Карпатах побудувати? Якраз Стрий, Чорний Черемош чи Прут ідеально підходять для створення водосховища. Також, думаю що і для парапланеризму місце також залишиться. А, ну і звичайно, цигани, що друть там чорницю, при чому гребінками, що є б**ть зовсім не дружними екологічним способом для чорниці і, напевно, хробачків, залишають за собою тони сміття, яке значно гірше для тих же комашок, хробачків і рідкісних рептилій, ніж є**ть вібрація і закопаний кабель.

Олесь

Хм... з усього цього висновки, панове не пишіть сюди нічого, не кидайте жодної інфи, звітів, їздіть суто для себе. ))
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Олесь

Останній раз як я сюди кинув інфу, отримав 8 мінулів.  ;D
Добавте ще, маєте можливість. ))


Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

Олесь

Ну просто краса...
Добрим словом і пістолетом ви можете домогтися набагато більшого, ніж одним тільки добрим словом. - Аль Капоне

305 Гості, 0 Користувачів