Нетипові підвали у Новоєврейську

Автор Electri4king, 07.07.2018 22:52:39

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Electri4king

Є у цьому місті декілька житлових будинків, підвали яких тісно пов'язані з торговими приміщеннями на перших поверхах. В один з таких мені дозволили спуститись і побродити з камерою не більше години. Все це файно, тільки стан його вже не такий, який би вартувало очікувати..

1. Бігом спочатку пробігаюся по всіх приміщеннях і вже після того беру фотоапарат в руки. Довжина тунелю — 50 метрів. З настанням дев'яностих, потреба в цих громіздких приміщеннях відпала — все цінне винесли, доступний метал зрізали, і підвал переобладнали більше під будинкові потреби (вода, тепло, електрика). Під ногами в більшості сухо, але є й добряче зболочені місця.


2. По боках тунелю, почергово вклинюються просторі кімнати, де, можливо, й знаходилось складське. Прямо, на фотографії знаходиться шахта вантажного ліфта (з протилежної сторони тунелю аналогічно), настільки глибока, що мене сюди й вагались впускати щоб не булькнув. Справа знаходиться розваленозамурований прохід на сходову клітку, яка вела колись до торгового місця — магазину (зараз вона забарекажена дерев'яними балками, а приміщення колишніх магазів в руках ППешників на різних потребах).


3. Вставляв двометрову палицю — до дна не дістав. Можливо є ще нижчі рівні?)


4. Колхозу тут, шо мама не горюй. Труби як ті черв'яки — в любі місця запхані.


5.


6.


7.


8. Проходимо через проміжну кімнату.


9. Усюди стоять такі постаменти. Для чого вони я лише здогадуюсь. Скоріше за все стояв циклон для очищення повітря, повітропровід кріпився до стіни і виходив в стелю на рівень 1,5 поверху, де й проходять всі комунікації (тому другий поверх будинку не зовсім на другому). Далі коробом все йшло до витяжної установки, яка міститься в окремому відсіку будівлі.


10.


11. Основна кімната (?)


12. Каналізейшин or no? І плафон від вибухозахищеного світильника, дві штучки якого ще висіли в одній з кімнат, але при евакуації й забув зазняти >:( В деяких навіть ще згнивші люмінесцентні світильники лежали.


13. Тільки захисну сітку скоріше.


14. Докази моїх здогадувань. Не винесли так як коридор завузький.


15.


16.


17. Знайшов де можна увімкнути світло.


18. Короба, що простягались з правої на ліву стіну, можна побачити як обрізані.


19. Справа я так розумію аварійний вихід, за дверима металева драбина.


20. Тепловий лічильник, вперше в житті такого призначення бачу.


21.


22. Прийшли і сказали щоб вже на вихід йшов. Навіть не помітив, що швидко година пройшла. Яке їхнє здивування було, коли побачили увімкнуте світло) Випрошую ще паро кадрів і випльовуюсь.


23. Ще кімната з аварійкою.


24. По дорозі ще в щитову забіг.


25.


26. 380 В, які розходяться по під'їздах.


27. На EXIT
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

290 Гості, 0 Користувачів