Автостопом по Скандинавії

Автор Emmett, 13.07.2018 20:16:11

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Emmett

Привіт!

В межах трьох тижнів я і мій друг стартуємо у подорож через всі країни материкової Скандинавії - Фінляндію, Норвегію, Швецію та Данію, з фокусом на Норвегію. Дорогою також потрапимо у Польщу, Литву, Латвію, Естонію та Німеччину, загалом більше 8000 тисяч кілометрів - з них 3 тисячі на дорогу зі Львова до Тромсе, 3 тисячі по Норвегії та ще 2 тисячі від Осло до Львова. Збираємося відвідати з два десятка міст, проминути багатокілометрову тундру півночі Лапландії, потрапити на Лофотенські острови, побачити Trollveggen(Стіна тролів), Trollstigen(Стежка тролів), вибратись на Trolltunga(Язик троля) і ще декілька ключових точок.

Ось наш приблизний маршрут - приблизний, бо гуглкарти не дозволяють ставити більше десяти точок:



Якщо комусь цікаво, от посилання на маршрут на карті.

Також, гадаю, було б круто знайти там якісь покинуті об'єкти і заексплорити їх - маю декілька на увазі, побачимо, що з того вийде  :)

Коли потраплю додому, впевнений, назбирається достатньо матеріалу на декілька хороших звітів, в дорозі ж вестиму лог тріпу тут: https://www.instagram.com/metyslav/
Туди потраплятимуть різні цікаві штуки, які спіткають нас впродовж 8000-кілометрового шляху, наші пригоди, складнощі і просто круті речі, яких у подорожі, думаю, знайдеться достатньо. У кого є інстаграм і кому ця ідея цікава - підписуйтесь і слідкуйте за оновленнями  ;)
Туво є мій блог, зацініть!

Golem

Теж маю таку ідею. Але їхати взимку, на власному авто і з обовязковим відвіданням Шпітцбергену. Там закиунтий індастріал ще той, дуже далекий :) І взимку видно північне сяйво. Бо зараз на в Норвегії цілодобовий день. З цікавістю почитаю вашу розповідь, мотатиму на ус всі деталі ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Emmett

Дуже хотілося б побачити полярне сяйво, але північ Норвегії взимку - то не для автостопу і палатки, звісно. А Піраміден - то якесь нереальне місце, шкода, що так далеко в морі :(
Про власне авто - варто пам'ятати про платні дороги, яких у Норвегії не оминути, і пароми, причому в обох випадках платити потрібно за машину та усіх пасажирів(водій рахується одним цілим з машиною  ;D).
Туво є мій блог, зацініть!

Golem

Гроші потрібно вкладати у Враження!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Dima_Bear

Їздив в Червні в Швецію, з Естонії на паромі, так там авто залишаються замкненими і без водія, (мова йде про вартість я так розумію,) паром пливе цілу ніч, бюджетні каюти нагадують купе потяга, з душем та туалетом всередині. Автобус яким їхали до Талліна плив на паромі теж у Стокгольм. Взагалі дуже сподобалось, ще помітили що в центрі Талліна багато закинутого індастріалу, зі слів місцевих  з розпадом СССР виробництва що забруднюють екологію позакривались, щось перепланували під офіси а щось так і стоїть до цих пір. А

Bottlehunter

Emmet якщо цікаво, можу дати контакти експлорерів у Вільнюсі)
Най жиє Гуцулія!

Emmett

Цитата: Bottlehunter від 16.07.2018 10:34:52
Emmet якщо цікаво, можу дати контакти експлорерів у Вільнюсі)

На жаль, у Вільнюс не заїжджатимемо, так як ціль якомога швидше потрапити у Скандинавію і Норвегію зокрема. Можливо, іншим разом якось  :)
Туво є мій блог, зацініть!

PR

Як пройшла подорож? Чи є опис пригод?

256 Гості, 0 Користувачів