Explorer 2.0

Автор Golem, 25.08.2018 21:59:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Segfault

Цитата: Bottlehunter від 28.01.2019 07:59:28
О, який в нас тут гуморист знайшовся сміщний, просто нащадок Петросяна. Пасувало би тобі аватарку змінити.

ПеЕс. Теж чув про тебе та твої полазки кілька сміщних історій))

Ааа, так ти список об'єктів хотів, і мій жарт тебе засмутив?)

Від такої ситуації тільки і залишається, що жартувати. А в жарті, до речі, серйозні пояснення, до чого може призвести запал об'єктів. Полазки - справа не цілком легальна. Ви ж пропонуєте привернути увагу всіх і кожного до цієї справи. Так колись сталось в Києві, де в році 2007 можна було в метро через будь-який венткіоск залізти. Постарались горе-експлорери, які почали розкручувати цю тему в пресі і т.д.. Спробуйте сьогодні залізти в метро через ВШ.

Те ж саме буде чекати Львів при надмірному запалі залазів. Я дійсно не маю до того аж надто багато претензій - я подивився по Львову все, що хотів, і не мені потім ходити по пустих бетонних коробках і згадувати, що раніше тут був об'єкт, координати якого опинились на форумі. Тут історія нічим не відрізняється від інших міст з більш активним рухом, і в історію такі "запальщики" входять як досить негативні особистості. Гугли Енігму, гугли ВадМіха.
Що стосується тих об'єктів, які заварять після таких запалів - знову ж таки, я знайду як влізти. Якщо основна маса форуму теж знайде - їй плюсик. Але це більше схоже на стратегічне розставляння грабель на власному шляху у світле майбутнє.

Чому Експлорер 2.0 неодмінно хоче перейняти найгірші риси світового індустріального туризму - мені не відомо. Добре, що об'єкти хоча б не дестроїте самотужки. Між тим, речі, які було б дійсно круто зробити, залишаються за кадром. Взяти хоча б ту саму Полтву. Розмов про неї багато, а на ділі чомусь київляни її пройшли набагато краще, ніж місцеві, а їх карти системи набагато детальніші, ніж будь-що, що я бачив на цьому форумі. Це ганебно - жити в місті з найбільшою підземною річкою в Україні, і бути на другому місці по її дослідженням, після ентузіастів з іншого міста. Зате акіс в гімн форуму вписали, висміюєте.

ПеЕс. Про мої полазки можна не тільки почути, але і подивитися сміщні історії в мене в інсті, запрошую, і список об'єктів там є, тільки без координат. То все було б на форумі, якби на форумі не склалась така не дуже приємна атмосфера, коли люди, які найкраще за всіх тут присутніх лазять по Львову, плюватись на той форум хотіли. Я зараз про Соулсторма, хоча і не виправдовую його лайку, але в житті він неадекватністю не відзначається. Нічого з нічого не виникає.
Better safe than sorry

maxiWELL

Невже і я доклався до цього?

Ну, є на підсвідомому рівні втаємничування. Воно якось само по собі. Але майже завжди вказую назву об'єкта. А навіть коли не називаю, то вказую населений пункт і район. До того ж, показую знімки ззовні об'єкту. Для визначення місцерозташування цього цілком достатньо.
Хоча раніше робив посилання на карту. Потім "забив".

Цитата: Segfault від 28.01.2019 09:56:30
Полазки - справа не цілком легальна. Ви ж пропонуєте привернути увагу всіх і кожного до цієї справи. Так колись сталось в Києві, де в році 2007 можна було в метро через будь-який венткіоск залізти. Постарались горе-експлорери, які почали розкручувати цю тему в пресі і т.д.. Спробуйте сьогодні залізти в метро через ВШ.

Цитата: Segfault від 28.01.2019 09:56:30Але це більше схоже на стратегічне розставляння грабель на власному шляху у світле майбутнє.
Плюсую! Чим тихіше, тим легше лазити. Навіщо самим собі ускладнювати?!
Срака байрака!

Bottlehunter

Цитата: Segfault від 28.01.2019 09:56:30
Ви ж пропонуєте привернути увагу всіх і кожного до цієї справи.

Чому Експлорер 2.0 неодмінно хоче перейняти найгірші риси світового індустріального туризму - мені не відомо.

"Ми" в твоєму дописі - це хто? Таємна масонська ложа? Експлорер - це спільнота людей, кожен з них має якусь свою думку про речі і нею ділиться чи не ділиться.

Я особисто не пропоную. Треба розуміти різницю - ти ж не думаєш, що хтось збирається викладати координати захищених діючих вузлів зв'язку чи серйозних бомбосховищ? Коню понятно, що нічим добрим це не закінчиться. Особиста справа кожного, про які об'єкти розповідати, які - залишити за кадром.

Зрозуміло, що "чужі" об'єкти теж дуже негарно палити і ніхто цього робити не буде. Навіть з огляду на те, що в гості в чужі міста час від часу треба поїхати і з місцевими зустрітися, на пиві і не тільки.

Моя особиста думка - якщо є небезпека травматизму для непідготовлених людей, або засирання місця школотою - не розповідаю. Якщо це якийсь напівзгнивший завод - то чому ні? Його все одно знайти неважко.

Експлорер некоректно порівнювати з великими урбекс спільнотами, бо в нас коло інтересів ширше і урбекс в класичному значенні - це тільки частина Експлорера. Індустріальний туризм в сусідній Польщі чи Німеччині шалено популярний, то чому б не просувати це в нас? Урбекс в Польщі чи Німеччині теж шалено популярний, і вони один одному не заважають.

Про Полтву - взагалі не зрозумів. Ну от ти тут лазив рік чи два - чому карту не зробив?)


Най жиє Гуцулія!

Segfault

"Ви" в дописі - це адміни сайту і до них наближені, це люди, які де-факто виступають в ролі начальників двіжухи. Розповіді про "спільноту", яка "приймає рішення" - це трошки лицемірна неправда, бо жодні рішення, що не подобаються адмінам, тут не пройдуть.

Я думаю, що хтось саме збирався викладати координати і інфу про захищені об'єкти, літати над такими об'єктами на дронах і робити інші речі. Я таке чув.
Твоя особиста думка щодо категорій об'єктів може і є прийнятною, але кількома повідомленнями раніше ти писав, що взагалі за повну відкритість, а спустошені чи заварені об'єкти тебе особисто не хвилюють, бо об'єктів "вистачить на всіх". Спойлер: не вистачить, особливо у Львові, який взагалі не славиться великою кількістю об'єктів в гарному стані. Голем теж нічого не казав про захищені об'єкти, зате розповідав як він хоче над заводами цікавими політати на дроні.

Про Полтву і мене - це еталонний маневр, який в Інтернеті називається "no u". Я вже давно не є частиною спільноти форума, приблизно відтоді як в чаті форума мені, Соулсторму і ще кільком людям дали знати, що покоління так званих "олдфагів" форуму зневажливо ставиться до наступного покоління, тож якби я щось зробив в цій сфері, то вже не став би ділитись, через оце ставлення і нові правила форуму. Я мав плани на картографування Полтви, але після ознайомлення з картами акісів зрозумів, що все зроблено до мене, тільки чомусь не людьми, що регулярно водили в Полтву екскурсії. І на відміну від спільноти (а насправді ж - на відміну від Голема, чи хто той текст вигадував), я акісів не висміюю в "офіційному гімні експлорера".
Better safe than sorry

Bottlehunter

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
"Ви" в дописі - це адміни сайту і до них наближені, це люди, які де-факто виступають в ролі начальників двіжухи. Розповіді про "спільноту", яка "приймає рішення" - це трошки лицемірна неправда, бо жодні рішення, що не подобаються адмінам, тут не пройдуть.

Ну не знаю, тут би пасувало трохи конкретики додати. Було щось, що ти запропонував і не пройшло через плосколобість адмінів?

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
Я думаю, що хтось саме збирався викладати координати і інфу про захищені об'єкти, літати над такими об'єктами на дронах і робити інші речі. Я таке чув.
Твоя особиста думка щодо категорій об'єктів може і є прийнятною, але кількома повідомленнями раніше ти писав, що взагалі за повну відкритість, а спустошені чи заварені об'єкти тебе особисто не хвилюють, бо об'єктів "вистачить на всіх".

Власне я свій допис перечитав і зрозумів, що трохи незрозуміло висловився. Про дрони - я не чув про такі плани, але літати над ВЧ та іншими схожими об'єктами ніхто не буде, це пряме порушення закону і зараз СБУ дуже оперативно реагує на схожі польоти. Щодо заводів, то на ютубі бачив досить багато таких відяшок.

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
Соулсторму і ще кільком людям дали знати, що покоління так званих "олдфагів" форуму зневажливо ставиться до наступного покоління

А це взагалі ідіотська ситуація і я добре її пам'ятаю, схоже на "сама придумала - сама образилася". Стінгер отаке написав і ніхто з присутніх в чаті на той момент його не підтримав, і неодноразово при зустрічі про це йому сказав. Я взагалі люто проти якихось "своїх", "чужих", "старих-нових" і так далі. Тобі ж думка менше, ніж 3,5% присутніх (однієї людини з приблизно 30) виявилася достатньою, щоб видалитися і досі про це пам'ятати. Одне з двох - або ти дуже чутливий, або просто чекав якогось приводу і все одно б видалився раніше чи пізніше.

Про Акіс і висміювання - думаю Голем сам про це відпише.
Най жиє Гуцулія!

Golem

Цитата: Bottlehunter від 28.01.2019 13:02:36
Про Акіс і висміювання - думаю Голем сам про це відпише.

Так, там давним давно Урбан стоїть. Виправив був в перший же день. Перепрошую якшо когось образив.

---

Все перечитав. Виглядає що дискусія близька до завершення. Дякую всім хто висловився, а Батлхантеру за підтримку та розяснення.

Очевидно, нічого дійсно цінного, небезпечного чи чутливого ми(або тільки я) палити не будемо. Але впадати в маразм і ховати військову частину в Черепині, чи копр від шахти в центрі Стебника, чи дирку в паркані на Персенківці яку видно з вікна проїжджаючого поїзда, чи адмінбудівлю нанесену на вікімапію, чи список бомбосховищ 10-и річної давності чи ... (я можу ще продовжувати) - вважаю явним перебором. Але чомусь саме це мене і просили робити останнім часом. :(

Повторюся: кому не подобається "палити" обєкти - не паліть. Ніхто нікого не змушує. Головне лазьте і хоча би фотки викладайте!!! А то стільки вже було вилазок які навіть інстограм не побачив... :( Не кажучи вже про шось триваліше та цінніше як ото Форум.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

ЦитуватиЧому Експлорер 2.0 неодмінно хоче перейняти найгірші риси світового індустріального туризму - мені не відомо. Добре, що об'єкти хоча б не дестроїте самотужки. Між тим, речі, які було б дійсно круто зробити, залишаються за кадром. Взяти хоча б ту саму Полтву. Розмов про неї багато, а на ділі чомусь київляни її пройшли набагато краще, ніж місцеві, а їх карти системи набагато детальніші, ніж будь-що, що я бачив на цьому форумі. Це ганебно - жити в місті з найбільшою підземною річкою в Україні, і бути на другому місці по її дослідженням, після ентузіастів з іншого міста. Зате акіс в гімн форуму вписали, висміюєте.
Щодо Полтви, то не все так погано. Ми займаємось грунтовним дослідженням теми переховуванням євреїв в колекторі, тому, можна сказати, ми перші в цьому. І рівень відповідний.
А щодо карт та обмірів річки, не думаю що це першочергова для нас справа, тим паче, коли є можливість в нас скористатись архівом.

ЦитуватиПеЕс. Про мої полазки можна не тільки почути, але і подивитися сміщні історії в мене в інсті, запрошую, і список об'єктів там є, тільки без координат. То все було б на форумі, якби на форумі не склалась така не дуже приємна атмосфера, коли люди, які найкраще за всіх тут присутніх лазять по Львову, плюватись на той форум хотіли. Я зараз про Соулсторма, хоча і не виправдовую його лайку, але в житті він неадекватністю не відзначається. Нічого з нічого не виникає.

Так, гарна в тебе інста, рівень фоток, і те, як і чим ти знімаєш. Місця шикарні, респектую вкотре.
Форум за 10 років діяльності зібрав різних людей, які лазять" по спецухам", інші ж люблять досліджувати історію, будівлі, хтось захоплюється природними об'єктами. В нас кожен по своєму особливий.
А фішка в об'єднанні та спілкуванні між цими людьми. Крім того, тут люди зацікавлені також в офіційних потрапляннях на об'єкти, окрім нелегальних. От такий симбіоз. На жаль, бувають помилки, непорозуміння, хтось йде, хтось приходить. Вічного нічого немає. Це, як на мене, нормальна практика, як і оця тема.

Цитувати"Ви" в дописі - це адміни сайту і до них наближені, це люди, які де-факто виступають в ролі начальників двіжухи. Розповіді про "спільноту", яка "приймає рішення" - це трошки лицемірна неправда, бо жодні рішення, що не подобаються адмінам, тут не пройдуть.
Нема такого. Є кістяк з 15-20 людей, які можуть спільним голосуванням приймати якесь рішення, важливого характеру. А так, тут навіть адміни часом мають різні бачення на однакові речі. :)

ЦитуватиПро Полтву і мене - це еталонний маневр, який в Інтернеті називається "no u".
Тим не менше, ти в колекторі Полтви залишив свій автограф нарцистичного характеру у цементі. Інша справа, як б ти щось відкрив, чи збудував, а тут йшла мова про замащення дирки після Вашого недолугого дестрою.
Навіть і ті, бідні євреї, за довгий час перебування не залишили знаків про себе.
То якось навіть кармічно не правильно, ти поїхав, а по твоєму імені львівське лайно тектиме.  :-\
Meine Ehre heißt Treue

YserL

Привіт, якщо подивитися на контингент відвідувачів, то всі є різні. В кожного свої цінності і очікування від вилазки. Дехто хоче зробити гарні фото, хтось хоче викулупати мідну проводку, хтось набухатися і накласти у вахтера на столі. По заводу: нехочеться фотографувати, де повний бардак, розкомплектовані комп'ютери, кабінети куди вдалося попасти першим заслуговують на фото. Для деякий обєктів нічого не станеться, якщо на них почнуть ходити табуном, а от когось це може нидихнути досліджувати і творити. В нас суспільство, де кожному накласти на сусіда, тому від того що вийде стаття, чи підніметься інформаційна хвиля майже нічого не зміниться. І ще залишки совка, я нікому не розкажу, бо сусід піде і вкраже, а не я. По новизні: можна притримати свою розробку на певний час, коли вона коштує і дозволяє отримувати кошти, але хто розумний і так до того дойде, і можливо іншим кращим шляхом. Світ змінюється, і якщо під нього не підлаштовуватися, то завтра будеш аутсайдером: завод на стрийські - і ніби цехи є, і ніби станки: но опалити нереально, при малих тиражах можна і в малому ангарі випускати автобус, опалити не вийде, борги заводу, купа непотрібного народу який просто ставить підписи, культури виробництвра немає, кадрів на таку зарплату немає, станки розбиті, без моторів і всього що можна здати, зварочні апарати без міді, просто шкарлупа з тухлим вмістом.
Так само із форумом: якщо не змінюватися, то буде там де і Бескид, інчат, кроватка і так далі...

Segfault

Добре, що в темі принаймні почали уточнювати і задумуватись про те, що не про всі об'єкти можна розповідати. Але поки задумались недостатньо. Я знаю купу людей, котрі нікуди не полізуть, доки їх не заведеш і не покажеш точне розташування копра і точне розташування залазу в тому копрі, які десять разів пройдуть повз дірку в огорожі і не звернуть уваги. Перш ніж кудись лізти, таким людям треба навчитись знаходити залази, щоб навчитись цінувати об'єкти. Щоб знайти залаз в ту саму шахту, треба обійти багато копрів, в випадку заводу не побоятись заглянути в дірку і подумати, куди з тієї дірки вилізти. Це все вимагає не тільки часу, але й сміливості і навичок. Вищеперераховані об'єкти до того ж несуть не тільки підвищену небезпеку лазаючим, але й мають історичну та матеріальну цінність. Нагадаю, що останнього разу, коли ви закидувались в шахту, мОнтери від безвиході намагались вивести з ладу єдиний діючий електровоз, щоб ви на ньому нікуди не поїхали. Думаю, що зрештую вони і копер підлатають, забутують його, як забутували інший залаз в ту ж шахту, що вже засвітився на форумі.

Голем ж пропонує для всіх бажаючих ткнути пальцем в конкретний ствол з п'яти, через який можливий залаз, може ще й сказати, з якої сторони туди влазити, певно щоб шахтарам життя медом не здавалось. Ці ж залази навіть не ви знайшли, вас зводили на об'єкт. До залазу в шахту я і мої товариші особисто доклали руку, все там розвідали. Потім вас зводив Васіч. А ви вирішили спалити останній нормальний вхід (повторюсь - старий залаз вже забутований, але він і до цього був дуже небезпечним).

P.S. Про інсту нагадав не тому що вирішив похизуватись, а тому що Ботлхантер підняв питання про "веселі історії, які він чув про мої полазки". Веселі історії завжди можна подивитись.
P.P.S. Мій "автограф" знаходиться не на дірці, яку я замазував в Полтві, а на замазаних тріщинах в містку на водоспаді. Це була суто моя ініціатива. На замазаній дірці може бути досі напис "WIP" - "Work in progress".
P.P.P.S. Я і з чату чув спалахи полум'я від групи людей, яка вже збирається набити Соулсторму пику :) За напис в Інтернеті, так. Це до неприємної обстановки в чаті.
Better safe than sorry

RottenDeath

Ну, якщо вже на то пішло, то і я своїх 5 копійок вставлю. Мені було дуже приємно коли я знайшов Експлорер, тому що коли я жив в Україні, я теж ходив по різних місцях з метою подивитися, а що там. Починав я це робити ще за часів СРСР, і ось коли я трапив на форум, то зрозумів, що є Люди, які продовжують цю справу. Чесно кажучи, аж ностальгія почала глушити, як жаба, коли побачив Червоноград, шахти, ЦЗФ, деякі місця у Львові (Лощина, Полтва). Сказати що місця залишаться на завжди, неможливо. Військова частина під ЧГ, як приклад, я пам'ятаю коли вона ще була засекречена, потім її модифікували, але все одно, вона була діюча і там служили люди, тепер її просто нема... "палити" об'єкти на зовсім не треба, але якщо поміркувати і то добре, то коли їх просто не стане, буде шкода, що колись комусь не показали чи не дали координати. На жаль, я зараз просто не можу витрачати стільки часу, скільки я хотів би на те щоб ходити по "місцях молодості", і тому Експлорер є моїм вікном в те, що я колись робив і пам'ятаю, але просто не дуже можу робити. 
...fidelis ad mortem...

Stinger

Раз вже пішла така п"янка, то і я влізу.
  Я проти будь яких відкритих відомостей про робочі та напівробочі об"єкти, проти координат і докладних описів розсташування, все що ми публікуємо, може бути використане проти нас при певних умовах. Я за тихе дослідження без шуму і розголосу.

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
Про Полтву і мене - це еталонний маневр, який в Інтернеті називається "no u". Я вже давно не є частиною спільноти форума, приблизно відтоді як в чаті форума мені, Соулсторму і ще кільком людям дали знати, що покоління так званих "олдфагів" форуму зневажливо ставиться до наступного покоління, тож якби я щось зробив в цій сфері, то вже не став би ділитись, через оце ставлення і нові правила форуму. Я мав плани на картографування Полтви, але після ознайомлення з картами акісів зрозумів, що все зроблено до мене, тільки чомусь не людьми, що регулярно водили в Полтву екскурсії. І на відміну від спільноти (а насправді ж - на відміну від Голема, чи хто той текст вигадував), я акісів не висміюю в "офіційному гімні експлорера".

Вас з Орком ніхто не виганяв з форума, не роби з себе жертву аборта, я ляпнув фігню, про яку потім пожалів, був не правий, ти взяв і звалив, бо тобі так захотілося, то твоя особиста справа. Нема шо тут обмусолювати.

Про Полтву не сміши, ти всю її облазив? Серйозно?))) Я за 10 років напевно маю найбільшу кількість полазок туди, окрім основного русла обійшов більшість приток, залазив в такі ракоходи, де ти б і в хімзі не заліз, і мені не треба карта щоб там лазити, я і так її добре знаю. Якщо Акіси створили карту Полтви, то честь їм і хвала, вони реально Молодці, просто нам карта не треба, ми ходимо без карти, бо тої Полтви кіт наплакав.

Про все решта можна довго говорити, але чи є сенс?



Segfault

Цитата: Stinger від 29.01.2019 01:53:46
Про Полтву не сміши, ти всю її облазив? Серйозно?))) Я за 10 років напевно маю найбільшу кількість полазок туди, окрім основного русла обійшов більшість приток, залазив в такі ракоходи, де ти б і в хімзі не заліз, і мені не треба карта щоб там лазити, я і так її добре знаю. Якщо Акіси створили карту Полтви, то честь їм і хвала, вони реально Молодці, просто нам карта не треба, ми ходимо без карти, бо тої Полтви кіт наплакав.
Мова йшла про Акіс, а не про мене, я далеко не найвидатніший з полтволазів. Мова йшла про висміювання спільноти людей, яка в цілому дослідила Полтву і її притоки краще за мешканців Львова. Твоїх особистих заслуг я не принижую і не забираю, це ж ніби не ти ті строки в гімн вставляв. Те, що там зараз стоїть відсилочка на урбантріп - це, певно, не менший фейл. Навіщо взагалі висміювати інші спільноти в урочистих піснях і плодити ворожнечу?
Better safe than sorry

Golem

Урбан не загальне слово. Кожен розуміє що хоче.


Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Цитата: Segfault від 29.01.2019 10:03:33
Мова йшла про Акіс, а не про мене, я далеко не найвидатніший з полтволазів. Мова йшла про висміювання спільноти людей, яка в цілому дослідила Полтву і її притоки краще за мешканців Львова. Твоїх особистих заслуг я не принижую і не забираю, це ж ніби не ти ті строки в гімн вставляв. Те, що там зараз стоїть відсилочка на урбантріп - це, певно, не менший фейл. Навіщо взагалі висміювати інші спільноти в урочистих піснях і плодити ворожнечу?

Плодиш ворожнечу тут наразі хіба ти. Вчепився до Акіса як п'яний до стовпа  ;D Інтернет-баєц, "за всьо хароше протів всєво плахова".



Най жиє Гуцулія!

Segfault

Цитата: Golem від 29.01.2019 10:06:26
Урбан не загальне слово. Кожен розуміє що хоче.


Ок, тоді що саме мені забороняють читати в пісні? Якщо це не відсилка на урбантріп, то навіщо вона там взагалі?

(ну і Урбантріп як по урбексу, так і по звичайному туризму взагалі теж стоїть на голову вище Експлорера і по кількості звітів, і по кількості користувачів. З Урбантріпу, на мій погляд, варто перейняти краще, формат з блогами там непоганий, а не відмежовуватись від нього, тільки тому що він в основному для російськомовних користувачів).
Better safe than sorry

Le-i-3o

А нафіга взагалі карта підземної річки? Є основне русло і решта які привязані суто до поверхневої інфраструктури восновному. Тож не печера і штольня. Дарма трата часу робити топозйомку каналізації.

Цитата: Segfault від 29.01.2019 10:03:33
Цитата: Stinger від 29.01.2019 01:53:46
Про Полтву не сміши, ти всю її облазив? Серйозно?))) Я за 10 років напевно маю найбільшу кількість полазок туди, окрім основного русла обійшов більшість приток, залазив в такі ракоходи, де ти б і в хімзі не заліз, і мені не треба карта щоб там лазити, я і так її добре знаю. Якщо Акіси створили карту Полтви, то честь їм і хвала, вони реально Молодці, просто нам карта не треба, ми ходимо без карти, бо тої Полтви кіт наплакав.
Мова йшла про Акіс, а не про мене, я далеко не найвидатніший з полтволазів. Мова йшла про висміювання спільноти людей, яка в цілому дослідила Полтву і її притоки краще за мешканців Львова. Твоїх особистих заслуг я не принижую і не забираю, це ж ніби не ти ті строки в гімн вставляв. Те, що там зараз стоїть відсилочка на урбантріп - це, певно, не менший фейл. Навіщо взагалі висміювати інші спільноти в урочистих піснях і плодити ворожнечу?
Він копав, і ти копай!!!

Segfault

Цитата: Le-i-3o від 29.01.2019 10:22:19
А нафіга взагалі карта підземної річки?
Карти - це те, що описує систему найбільш повно, це спадщина, яка залишиться після того, як дослідники вийдуть на пенсію. Основне русло Полтви - це добре, але справжні дослідники, на мою думку, мають облазити все. Лазити і тримати всю інфу в голові - це, звичайно, добре, але після того як ця голова піде з дігг-руху, інфи про систему не залишиться.
Better safe than sorry

Bottlehunter

Ну лазь, описуй систему. Хто ж тобі не дає цього зробити? До нас ти чого вчепився?
Най жиє Гуцулія!

Блондинка в кедах

Зупиніться, вистачить сваритись і критикувати один одного, кекати, переходити на особистості.  :'(
Внесіть свою пропозицію, надайте аргументи, створіть голосування.

Vasi4

Цитата: Segfault від 28.01.2019 14:32:12
Нагадаю, що останнього разу, коли ви закидувались в шахту, мОнтери від безвиході намагались вивести з ладу єдиний діючий електровоз, щоб ви на ньому нікуди не поїхали.

Ну ми ніби як після тебе туди ходили... І я щось не розумію як монтєри виводили електровоз з ладу коли ми вже були в шахті, але не намагались нас прийняти))

277 Гості, 0 Користувачів