Музей Грушевського

Автор Golem, 12.10.2018 13:33:14

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Гм, вулиця Франка, площа Франка, Івано-Франкове, Івано-Франківськ, магазин Каменяр....  а чого ж тоді Грушевського обрали першим президентом України? Напевно тому шо Франко до того часу вже помер 😊 Франко багато писав на злобу дня, багато публіцистики, статей, казок для дітей. В той же час Грушевський робив фундаментальні речі і створював свою українську школу науковців в Університеті. Саме його «Історія України Руси», а не «Борислав Сміється» Франка чи навіть «Кобзар» Шевченка виокремила Український народ як націю в очах «світової спільноти». Саме ця праця довела світові що ми є народ з віковою історією і маємо право претендувати на власну землю і власну державу.

Про це все я довідався в музеї Грушевського який затишно сховався на схилі вулиці Франка. Будинок вражає, він практично повністю зберігся з тих часів і совєти його не рухали. Боялися «Чорномора» як вони його називали. Всередині збереглися президентські речі, троха його книжок, меблі. На відміну від інших музеїв все можна потрогати (ну майже все) і біля всього можна поробити селфі, чим ми і займалися.

Грушевський прожив довге і багате життя, мав своє слово паразит, його лекції не любили студенти і він здавав 5-и поверховий будинок в центрі Києва. Тобто чувак вмів і гроші заробити, і науку підняти. І ше саме він допоміг Франку купити кусок землі поруч на якому потім була збудована його хата. Так шо, як на мене, ми недооцінюємо Лисого і Бородатого лише через відсутність радянської пропаганди, яка в свій час так розкрутила Франка.

Ми оглянули все все все крім фондосховищ, туда вхід зась навіть директору музею. Були і на горищі і в Підвалі. Оглянули рацлавіцьку панораму якою її бачив сам Грушевський з балкону, поффтикали на вулицю Франка з віконечка на даху. Отримали масу задоволення і через три години, що минули швидше ніж одне пиво у літню спеку, не знали як розпрощатися і надякуватися.

До речі, поруч росте президентський сад де росте Кравчучка, Кучму заГрати, деБілл Клінтон і багато інших посаджених цими, без сумніву видатними людьми, дерев.

Всім рекомендую, реально крутий і непопсовий музей, як і людина яка там жила. А ще в ньому нема привидів, бо в цьому будинку пройшли найщасливіші роки життя Грушевського і ніхто толком після нього більше там не жив.

Народ, викладайте тут свої фотки а особливо ти, Сталкер, що всю дорогу світив нам ліхтариком в очі - відео. :)


















Дігери всіх країн єднайтеся!

Блондинка в кедах

Садиба Михайла Грушевського – це не просто музей, а сучасний музей, в якому можна доторкнутись, в прямому сенсі цього слова, до історії. Емоції зашкалюють, коли береш до рук книгу, яку колись читав сам президент УНР!
Не може не тішити можливість перейти по QR-коду і посмакувати цікавий контент.
Дякую Софії і Роману за цікаву і динамічну екскурсію. Ми були чемні і нам дозволили оглянути усі закутки будівлі, окрім фондосховищ. Туди зась навіть директору
































Андрій74

Вилазка вишла дуже позитивна,багато пізнавальної інформації.  Троха навідь стидно,багато чого не знав. Сподіваюсь не остання.



















Най го качка копне...

129 Гості, 0 Користувачів