Військові частини в Кам"янці-Бузькій

Автор jony, 28.09.2009 11:12:28

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Alter

Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

andre33

Біля Батятич недавно був , там є діюча В\Ч , може то не та , про яку йдеться






vova_khomyn

Тиждень тому я був у Кам'янці-Бузькій. Йшов в місто з поїзда зі сторони Батятич якраз біля В/Ч, що біля залізничного переїзду. Вся її територія заросла деревами і кущами. Я буваю біля неї відносно часто, але охорони чи когось на території жодного разу не бачив. Там ще на КПП надпис є щось типу:"ПОЛК ШТУРМ".

Bottlehunter



Потенційно дуже файне місце, наразі перший номер в моєму списку "відвідати". На жаль, нас із роверами на в'їзді до полігону не впустила охорона - двоє військових за зачиненими воротами. Звичайно, полігон - не обгороджена територія і потрапити на територію іншим шляхом легко. Тому думаю туди повернутися найближчим часом.

Найцікавішим місцем, як на мене, є територія військової частини, що обведена червоним на мапі вище. Крім інших будівель, там стоїть висока вежа для спостережень за ходом навчань, а біля неї - старий напіврозвалений костел. Під час облаштування полігону з лиця землі стерли чимало сіл, про які тепер нагадують тільки старі цвинтарі та незвичні назви урочищ в місцевих лісах.

Місце на мапі.

Військові трохи розповіли про полігон. Зараз його розміновують, подальше майбутнє поки точно невідоме. Ось що вдалося знайти в  мережі: (http://www.gazeta.lviv.ua/news/2013/07/25/13185)

ЦитуватиНа території Кам'янка-Бузької міської ради перебувають об'єкти Міністерства оборони України, на яких в минулому базувались військові частини А-1753, А-1523 (колишній військовий полігон). Ми уже провели переговори із декількома потенційними інвесторами щодо створення на цій території індустріального парку. Зокрема Торгово-промислова палата міста Лейпциг (Німеччина) зацікавилася співпрацею і попередньо дала згоду на фінансування проектно-кошторисної документації. Однак виникають питання щодо виведення цих земель із підпорядкування Міністерства оборони України", – зазначив міських голова міста Кам'янка-Бузька Олег Омелян.

Трохи фото. Лісова дорога на під'їзді до полігону.



Польський цвинтар в лісі, де колись було село. Спробую пізніше накласти польську карту на Вікімапію, щоб побачити, скільки ж сіл зникло тут в недалекому минулому.



За озером - військова частина та костел.



В'їзд на полігон . Ця дорога закінчується КПП та зачиненими воротами.



А борщівник там - ого-го!

Най жиє Гуцулія!

gribkoff777

Цитуватистоїть висока вежа для спостережень за ходом навчань, а біля неї - старий напіврозвалений костел.
Сьогоднішній вигляд :)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Bottlehunter

На полювання їздили? Як там з охороною зараз?
Най жиє Гуцулія!

gribkoff777

Так, вовків били. З охороною все строго, МО підпорядковується об'єкт. Але є варіанти :)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

86 Гості, 0 Користувачів