"ФранШиза" Експлорера

Автор Golem, 10.11.2018 08:56:00

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Привіт Всім!

Недавно після розмови з Нелегалом зрозумів шо запросто можна робити "франшизу" нашої ідеї Експлореру. Тобто якщо у Вашому місті нема нічого подібного на Експлорер а дуже хочеться щоб було - ось вам готовий рецепт.

1) Робиться відкрита інтернет спільнота куди будь-хто може вступити. Не має значення чи це Фейкбук, чи телеграм чи будь що інше. Називатися може не тільки Експлорер
2) Повинен бути як мінімум один організатор що хоча б раз на два тижні робитиме якісь вилазки на які активно запрошуватиме всіх охочих. Навіть якшо це буде нуль людей вилазка повинна відубтися полюбе. Таким чином залучатимуться нові люди бо вони бачитимуть що є можливість кудись подітися на вихідні
3) З вилазок повинні бути написані якісні звіти які можна буде розсилати всім кого знаєш + журналістам шоб так залучити нових людей

Ось і все. Простий рецепт на три кроки за яким існує Експлорер от уже 10 років і за яким існував колись Бескид, Екстрем і багато інших ресурсів. З часом люди здружуються, стають родиною і в буквальному сенсі також, таку спільноту вже нічим не розвалиш!

Спочатку організаторам буде тяжко бо праця це невдячна і їх навіть Гугл не знає, не кажучи про інших людей. Але головне не покладати рук і старатися робити все в повну силу. А потім, зазвичай до півроку, як підтягнуться нові люди то все так закрутиться шо не будеш встигати.

Спочатку ресурс має бути суто некомерційним. Інакше це відлякуватиме людей. А потім якщо захочеться косити бабло - то кожен може придумати свою схему. Платні вилазки, змагання з вступними внесками, , регулярні Екскурсії, реклама і все таке.

Ну і це універмальна схема, вона працює не тільки по Діггерству. Багато хто їздить велосипедами по Львову і боїться виїхати в Карпати: бо не стягну, бо шось поламається, бо не знаю куди. Якшо їх за ручку вивести і все показати так шоб вони знали шо ти відповідаєш за успішність мандрівки - люди будуть тільки вдячні і матимуть море позитивних спогадів. Далі діляться ними з знайомими і пішло поїхало. Те саме по автомобілях: я регулярно чую питання куди б то поїхати на вихідні на один день. От тобі і готова тема шоб себе реалізувати на соціальному полі. Робиш АвтоЕксплорер і вперед, а по дорозі Хот Доги ОККО рекламуєш ;) З такмими більш "цивільними" темами навіть легше працювати ніж те, чим займається Експлорер. Бо охоплення народних мас значно ширше.

Одним словом - Звертайтеся, З радістю допоможу порадою, поділюся досвідом! (ну і решта команди адміністарторів-модераторів думаю що теж не відмовляться).

Кілька Старих фотографій від Зелі і Гіппа



Дігери всіх країн єднайтеся!

147 Гості, 1 Користувач