Підвали будинків під церквою Юра

Автор Stinger, 29.09.2009 00:20:20

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Stinger

Сьогодні 28.09.2009, з самого ранку, я і Мастер вирушили по об'єктах в яких ми ще не були, таких як бомбік біля цирку, підвали будинків під церквою Юра, поповський сад, дойч бімбік (також під ц.Юра), Куртумова гора, та ліфт в Лощині.

Одже вирушили в 11 ранку і пішли до цирку подивитись на бомбік. Нажаль відкрити його ми так і не змогли і пішли в гору до будинків. Там ми натрапили на віконечка падвалу, який був досить глибоким. вирішили пошукати вхід, і потрапили у двір між ц.Юра, вежою часовні та житловим будинком. поблукавши по під'їздам, ми знайшли вхід в підвал, котрий був відкритий. Ми спустилися, і потрапили в довгий коридор під будинком з купою кімнат та горами всякого хламу. поблукавши по підвалу ми знайшли замуровану стіну в підвали ц.Юра. Все перефоткавши вийшли звідти та пішли далі. Вирішили зайти на тереторію поповського саду, там де вежа стоїть. Поблукали троха, дійшли до теплоцентралі, де як виявилось живуть бомжі, які від нас чомусь швиденько чкурнули, та повернулися назад. Далі пішли до бомбіка в дит. садку. Там крім двох робочіх більше ні кого не виявилось, і ми спокійно пройшли собі до бомбіка, полазили там, подивилися, та вийшли звідти. Далі вирішили троха піти перегризти чогось по домах та зустрітись в 15.00, піти на Куртумову гору.
Зустрівшись, ми пішли по Шевченка в гору до самої кінцевої сімки, далі звернули направо і по Татарбунарській пішли до кінця. Там, дійшовши до залізної драбини, вилізли на гору до покинутих дач, а звідти до янівського цвинтара. Вийшовши поміж склепів, ми звернули наліво і по дорозі пішли до кінця. Там звернули направо та дійшовши до схилу, зпустилися до дороги. Далі побачіли вказівник і пішли до стрілецького поля. Далі, пройшли ворота, та звернули в хащі лісу знов до закинутих дач. Поблукавши там годину, зустрівшись з трійкою собаків, ми пішли назад. По дорозі вийшли на Єрошенка, далі на Золоту та до стадіону Торпедо. Дійшовши до лощини, почали шукати ліфт. Марно прошукавши годину, подзвонили Декстеру, який сказав що приїде та покаже на місті. Дочекались його, він правда теж не одразу згадав, бо коли ліз по ній під час 2-ї Зомбі паті, був трішки в нетрезвому стані, але все ж таки великими зусиллями ми знайшли ліфт, дослідили його, та знайшли збоку, біля дороги, товсті двері в моторне відділення, нажаль закриті. Ось це і буде тема для наступної вилазки в лощіну, а наразі дякую хлопакам за файну компанію, за добрий настрій і обом від мене по +

Викладаю тільки фотки підвалу біля ц.Юра, бо на інших об'єктах народ вже бував.

1) двір будинку з часовнею
2) вхід по коридору та направо
3)4)5) коридор
6)7)8) кімнати
9) замурований хід до підвалів ц.Юра
10) застереження. мабуть були вже випадки...
11)12) вхід зі сторони городоцької і недосліджену частину підвалу (між ними стінка) відкривається легко.

master

Та було класно ) Цілий день пішов)
На рахунок бомбіка зі сторони цирку - пиляти/довбати, звістно, не вийде.
Подумали з Акеллою:
"А може термітом?" ))

inkognito

 Термітом не вийде, краще вже пиляйте їй богу - і цілими залишитесь принаймі  :) А з Кортумової гори пару свіжих фотографій хтось запостить?
Resistance is futile

Golem

Молодці. Гарно злазили! дякую за фотки :)

По свіжій памяті: якшо з кінця янівського де ви звернули направо піти наліво - вийдете на вершину гори з чудовим виглядом на зону :)  Коли ви йшли направо - мали побачити два склади і один згорівший будинок. Паркану ззаді нема, можна полазити. Якшо маєте фотки - викладіть, будь-ласка, в тему про Кортумову Гору
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Тема про підвали ц. Юра актуальна. В цьому підвалі є двоє замурованих входів, а також не досліджена решта підвалів. В якомусь з підвалів, має бути кімната, в якій знаходиться щось на зразок колодязя (незасипаного), це зі слів брата, який колись там був. Так що об'єкт вартий уваги, принаймі більше питань, ніж відповідей ;)
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Також для людини з металошукачом буде там цікаво :)
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Сьогодні я з Стінгером були недалеко, вирішили  дослідити територію підвалів ц.Юра. Знайшли ще один відкритий вхід в підвали, там побачали цікаву стареньку скриню. Найцікавішим було те, що коли  ми відкрили люк у внутрішньому дворику житлової частини собору, то побачили там теж якісь підземні цегляні ходи, з арочним склепінням, і що здивувало, що в них був злив каналізації  з будинку. Скоб не було, залізти не могли, ну і висота десь зо 3 метри. :-\
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Спустилися вчора в той каналізаційний люк. Досить простора кімнатка внизу, повністю зроблена з нештукатуреної червоної цегли. Є дві притоки. Одна(перше фото) з південної сторони будинку, вузька труба під кутом стікає вниз і долучається до іншого ходу, прямо над люком поруч з тим, в який ми залазили. Другий вхід вже тече в сторону городоцької, висота 30-40 см, при скруті можна було б проповзти. Ані випарів, ані великої кількості фекалій не помітили.

Місцева бабулька не мала ніц проти і активно брала участь у дослідженнях та обговоренні. Потім злазили ше в сусідній підвал поффтикали на скриню і стягнули троха агітлітеротури.

Так шо було досить цікаво. Зокрема побувати в колодцях такого типу.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Meine Ehre heißt Treue

Roy

4-го грудня, після відвідин очисних споруд, частина нас вирішила дослідити підвали будинку з північної сторони. Спустились через отвір з надвору в підвали. В середині були поскладані мішки з будівельним сміттям, нашвидкоруч проведена мережа 220v. Загалом доволі чисто, просторі кімнати, склалось враження, що в найближчому майбутньому планується там якийсь більш вагомий ремонт, і в подальшому, для переобладнання підвалів для якихось інших цілей. В одній із кімнат були розкидані ксерокопії планів приміщень.
Так що було цікаво. Залишилась тепер недосліджена частина західної сторони, а також південна сторона.
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Вже як два місяці триває реконструкція простору під північно-західним крилом собору св. Юра. Під огорожею та охороною.
Якось, в кінці серпня навідались туди з Ромчиком.
Ось що побачили.



Зняли десь метровий шар грунту, оголились каналізаційні комунікації, ще австрійського періоду - педантично вимощені теракотовою цеглою тунелі, в котрих між іншим, можна й пролізти.
При гострій потребі, звісно :)










А крім того, земля показала багато уламків старого посуду та кераміки, зокрема часів пізнього середньовіччя.









Видно площадку для закладки свай, можливо буде якийсь майданчик.
А це відвал знятої землі, яку банально висипали вниз з пагорбу.




Довший час стоку з громадської вбиральні з площі собору не було, то було розлите пахуче озеро з нечистот.
Це вже така традиція, випускати їх назовні, а потім, через певний період часу по мокрому це "фіксити" ;D






Meine Ehre heißt Treue

64 Гості, 0 Користувачів