Львівський фанерний завод (ТзОВ "Язьм")

Автор Indigo, 27.01.2019 23:04:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

Поки в одній темі переживають за ймовірне зменшення кількості недосліджених об"єктів, а у іншій - діляться враженнями від промислової гордості райцентру, я спробую поєднати ці два поняття: НЕВІДОМИЙ (тому що досі недосліджений нами) об'єкт, що, водночас, є промисловою гордістю мікрорайону (а колись - села-передмістя Львова).

Якось так вийшло, шо фанерний завод, який пережив ДСВ, перебудову працює і зараз, і його велику територію не планує ніхто забудувати (як Полярон чи інструментальний). Тим часом непомітно для міста, він відзначив сто років! Так, у 2019 році фанерному виповнюється аж 102 роки.
Зараз про це мало шо нагадує в його архітектурі чи технологіях.

Втім, якшо уважно придивитись, можна впізнати початок ХХ століття у стінах корпусів, фасади яких максимально близько до вулиці Брюховицької. Мої фотки (літо чи осінь 2011 р.)



Про вік заводу писали краєзнавці-автори книги "Слово про Кам"янку" (2002).






І от недавно я йшов повз нього і надибав оголошення про потребу в працівниках, а там - і номерки адміністрації заводу.

Це підштовхнуло мене погуглити якісь фотки/відео/репортажі про нього. Якось дивно, шо про нього в неті майже нічо путнього нема (крім хіба бізнес-інформації). Нема нічо і у нас. Тепер принаймні є тема у розділі Плани.
Але все-таки одне шикарне відео я знайшов! У ньому є класна зйомка заводу дроном, і фотки зсередини, а також спогадив ветеранів з-ду.


Чому я це пишу в планах? Бо вважаю шо було б круто попасти на завод, якому от-от буде 102 роки і він працює і ніби не ризикує найближчим часом закриватись. Хочеться щоб це було по-людськи, офіційно (як з локомотиворемонтним було). Що я для цього вже маю?
По-перше це відео: у ньому є фотки заводу ВСЕРЕДИНІ, у цехах - очевидно що з дозволу адміністрації зроблені. Це і дає підставу вважати, що зайти на територію можна, попередньо домовившись з керовніками. На них можна вийти завдяки оголошенняю, яке я додав у цю тему.
По-друге, завдяки тому шо живу недалеко і знаю деяких місцевих, скажімо так активних громадян Кам"янки, є ймовірність вийти на краєзнавців, які замутили цей відос=тобто домовились про дрон-зйомку і фотографування цехів.

P.S.: місце для інсталу на територію також знайшов, але наразі його не афішую, бо конкретно щодо фанерного я суто за нормальне потрапляння.

Dima_Bear

Під час навчання в Лісотехнічному водили нас туди на екскурсію в 2010 році. В принципі нічого особливого, обладнання старе, на той час жодної модернізації не було. Хоча в цьому і є якась автетничність, на сучасних фанерних виробництвах такого не побачиш.

Golem

Дякую за ідею і за гарне її оформлення!

Я +1 на екскурсію(чи вилазку) бо теж прописаний коло Камянки біля НТОН-у. І багато років поспіль бігав ранком (за дівчатами звісно шо ) попри той завод.

А до фанери то в мене взагалі любов з дитинства, у 7 років я був вирізав бабусі лобзіком тарілку з фанери. Ніколи тоді не міг повірити що з круглого поліна можна зробити плоский шпон. Зараз я вже дорослий і знаю що все можливо. Але все рівно хочу це побачити на власні очі!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Андрій74

Я б теж приєднався до екскурсії!!!!
Най го качка копне...

Golem

Вирішив нагадати Нелегалу про 102 роки ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Постійно купляємо в них фанеру для квестів, в них вона найвищої якості у всьому Львові, жоден Епіцентр не має такої фанери) теж плюсуємось з Гандзею до екскурсії :)

Johnny

І я би приєднався, правда від часу залежить
І це усе законно?

Блондинка в кедах


bodyabighit


ІНТРОВЕРТ 997

Тут могла бути ваша реклама...

Drusja

>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Electri4king

Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

STALKER


Indigo

ок. настала весна, погодка, + бачу шо є інтерес до з-ду, тому впродовж тижня наводжу справки, дзвоню туди, куди вважаю за потрібне.

Tsi5ko


Misha


Golem

Цитата: Нелегал від 15.04.2019 11:02:42
впродовж тижня наводжу справки, дзвоню туди, куди вважаю за потрібне.

І як? Щось вийшло з тим?
Дігери всіх країн єднайтеся!

Блондинка в кедах


Indigo

Сьогодні я спілкувався зі заступником директора. Той не проти шоб ми там побували. Радив писати лист директору, дав його номер телефону. Дату візиту, ймовірно, вони пропонуватимуть


Golem

Зможеш зкомпонуватися з Roy і написати? По гарячих слідах як то кажеться.
Дігери всіх країн єднайтеся!

231 Гості, 0 Користувачів