Альманах Експлорера за 10 років

Автор Indigo, 20.11.2018 22:17:18

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

Дозволю собі дати в цю тему якісь направду класні звіти, написані НЕ адміністраторами і не мною.

Євреї в Полтві, дослідження на місцевості

Сильно! Поєднано і роботу з джерелами, і вишукування об"єктів на вулицях і під ними: детально, ретельно, достовірно, ВАЖЛИВО.

Центр космічного зв'язку
тема доповнена різними коментами, але тут є дуже цікаві фотки антен зблизька Електрічкінга і Алекса-Л.

Цвинтарі Львова
Тема на перший погляд нудна, але В НАС вона сповнена інфи про маловідомі, зниклі кладовища/поховання.
Цікаві фотки від Anhorda. Але як на мене, то важливою деталлю тої теми є те, що White Love  писала курсову саме по зниклих некрополях Львова. І в списку джерел у гордій самотності онлайн-ресурсів Еxplorer.lviv.ua!

Як на Гуцульщині вугілля добували
Xaolas i Magnowski наповнили цю тему суперовими фотками, текстовим звітом, професійними поясненнями, схемами.

Кременець, замок, штольня
Driver і Ко поїхали у замок, - пофоткали його, панорами міста і штольні у лісі біля Кременця.

Сховище тролейбусне
Soulstorm про один з бомібків, де у 2015 р. були нові електрощитки, лавочки і...унітази

"Поворот не туди", або Як я вперше на товарняках до Києва добирався
Segfault якісно і стильно написав про трейнхоп. Vasi4 йому був за штурмана

Далі буде...


Golem

Підтримую Нелегала. Багато людей соромляться виставляти свої роботи на конкурс, вважають шо вони того не варті і тому подібні дурниці.

Тому народ, пишіть сюди які звіти вважаєте варті розгляду та уваги!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Indigo

У мене вже завершився час, коли я можу редагувати попередній допис, тому я зробив ще один. У нього також додаю звіти, що варті виставити на конкурс.

Залишки торфобрикетного заводу в Рясному
Я просто не уявляю конкурсу звітів без робіт Сталкера! Мені важко визначитись який з його звітів кращий, тому обрав цей. Чому? По-перше це слово "залишки": невідомо що з тим заводиком буде завтра, а так від нього лишається УНІКАЛЬНИЙ звіт. По-друге для звіту Сталкер подався у ту глушину. по-третє більше ніхто ніяких фото, коментів не додав до звіту, і до обговорення також не дуже долучались. по-четверте: у звіті є не тіки фотки актуальні авторські, а й архівні (90их років), цитування документа, скріни з вікімапії, шматок радянської мапи.

Покинута ВЧ (Брюховичі)
Раз пішла тема околиць Рясного, згадалось мені те, шо є направду великим КОЛЕКТИВНИМ звітом. Об"єкт є по-своєму цікавим і привернув увагу різних наших дописувачів. а хтось навіть спеціально зарегвся на форумі аби прокоментувати тему і обіцяв свої фотки викласти...
Але час минає, з тої ВЧ вивозять боєприпаси,ділять її територію аби побудувати котеджне містечко і з неї тут хз шо лишиться. А фотки і коменти про неї будуть джерелом інфи про історію військової частини А-3870.

ЧП на ПЗК
Емоційно важкий звіт. Фоток дуже й нема, - більше відео, але... Він присвячений проблемі Львова (та навіть й країни), через яку сталась трагедія. "Спілка дігерів" показала шо може лізти під землю не тіки просто для звіту/розваги, а й для допомоги. Це є у звіті.

Метеорологічна станція в Оброшино
Виявляється, серед «трушних» об'єктів Оброшино є об'єкт що був не описаний на форумі - Метеорологічна станція. А Блондинка в кедах поїхала ровером і описала.

Далі буде...

Ще одне звернення: пригадуйте і пропонуйте сюди звіти!



Golem

Скопіював сюди з іншої теми

Джагирлач
ЛАЗ
Кривий Ріг
Ну і звісно що ЛЕП
Звіт з зони відчуження з гієнами, ночівлею на даху будки і патрулями :)

Ми з Роєм старатимемося якнайкраще відобразити це в паперово-друкованому вигляді, цей формат має свої обмеження. Приймаємо думки та побажання!


Я не впевнений що зараз згадав всі статті шо мене дійсно вразили, щось міг забути а шось міг умисно пропустити як от наприклад статтю про подорож рейл-стопом залізницею, просто має бути цензор часу. По ходу додаватиму якшо шось згадаю. Що ви також робіть! Тобто це не має бути "найкраща" стаття, бо по яких критеріях її судити неясно. Просто то, що сподобалося, запамяталося і вразило. Як твори Подеревянського наприклад, ніби ніколи їх і не вчив, а памятаються краще за вірші Шевченка які зубрив у школі. Так само і звіти, є такі що зачіпаються за тебе і не вже відупскають
Дігери всіх країн єднайтеся!

Indigo

Львівський мехсклозавод
Його вже нема, але ця тема прекрсано показує яким він був, ше до чутків про які згадував Інкогніто у 2009 році (що стали реальністю зараз).
В темі є фотки якогось мерчу кінця 90их, коли взавод ще працював і суперфотки зйомок фільму "Гітлер капут" на руїнах об"єкта (признаюсь, шо я не знав про нього як локацію зйомок того кіногавна, але факт цікавий і у нас зафіксований у темі).
Як на мене, то у майбутній книзі варто робити окремий розділ присвячений об"єктам, яких нема, але на форумі збереглись про них звіти/теми: це Спартак, це Полярон, це Львівприлад...

Французькі військовополонені
Давня тема, написана різними користувачами, тому її стиль дещо незвичний,але ФАКТАЖ викладений у ній направду вражаючий. Читаючи її я дізнався про смерть на будівництві готелю Цитадель, а фотки додані про це лише додають темі гостроти.
ЛІРИЧНИЙ ВІДСТУП: я особисто переконаний, що Цитадель, як місце смерті вел. к-ті людей і зараз має якусь таку негативну енергетику, там і зараз через нещасні випадки гинуть люди. принаймні я знаю про два такі випадки, перший - це оті троє бідвельників а другий був у 2013 році: гуляв на Цитаделі бас-гітарист Д.Уфімцев, впав, - травми. Наступного дня у лікарні його не стало.

Коп на Лесі
Коли можна нормально пофоткати древні каналізації міста, як не під час ремонту сучасних? Максіс і Драйвер скористались нагодою.

Єврейський підвальчк
Звіт схожий до попереднього: є нагода залізти у відкрите комунальниками підземелля, і Санека,Декстер та інші там в результаті розкопок найшли чимало дрібничок з побуту якоїсь родини. Знайденам артефактам багато років, а тим хто знайшов - купа плюсів і голосів.

Самбірське підземелля
Коли на форум пише звіт хтось із райцентру, - це варто підтримати, тим більше якшо це дівчина.

Авіаремонтний завод
Нагода походити по такому об"єкту виникає нечасто. Стінгер нею скористався і маємо чудові знимки. Однак то не єдина тема про авіацію ві Львові. Той же Стінгер зробив іншу, досить кльову тему Місце зйомки літаків на Скнилові

Полтва: сморід чи натхнення?
Саме з такою назвою у місті була конференції в 2011 році. Лесик відвідав ту веселу зустріч натхненних громадян і прозвітував для нас. Зрозуміло шо ідея відновити Полтву є неоднозначною, тому її справедливо внесено у розділ "Проблеми Львова". Хоч про ідею вже забули, але чисто для історії можна її перенести і на сторінки книги.

Indigo

Кіно про Explorer
Є чимало людей, які цікавляться онлайн-життям форуму, реальною діяльністю дописувачів, - деколи така цікавість переноситься на сторінки журналів чи газет. Але відеокліп - це шось цікавіше. В темі процес творення відео записаний від ідеї до реалізації.

Астрономічна обсерваторія ЛНУ ім. Івана Франка
От спитайте 10 львів'ян де у центрі міста є обсерваторія, - може один скаже приблизно, - та й то він виявиться випускником фізичного ф-ту. У 2012 році Друся пофоткав там інтер"єри, механіку та меблі, зачот!

Golem

Готуючись до вилазки прочитав ці Хроніки Нарнії Матеріал настільки крутий та ексклюзивний що сам по собі вже заслуговує бути виданим як окрема брошура.

Це мене порадувало і засмутило одночасно. Бо важко буде написати свій звіт шоб не повторитися
Дігери всіх країн єднайтеся!

Indigo

Відеозйомка з аеростату
Ще коли над містом не літали дрони, а китайські небесні ліхтарики літали, але не знімали, літальний апарат (дирижаБЛЯ) Е-1 зробив успішну зйомку площі перед головним корпусом ЛНУ.

Покинута частина військової розвідки (с.Передільниця)
Об"єкт цікавий своєю історією: після ПСВ біля села побудували інтернат для дітей-байстрюків та бродяг. А за совка це стало невеличким військовим містечком. Зараз воно занепадає. Про село, а тим паче про цю ВЧ в неті є дуже мало є інфи, а у нас - ексклюзивні фотки.

Будинок відпочинку львівського облвиконкому
ДУЖЕ якісний звіт! Electri4king описав об"єкт у Яворівському р-ні, що має свою цікаву і водночас безгосподарну історію. Серед львівських політиків та деяких журналістів то місце відоме як "Дача Добрика": відпочинковий комплекс, що у заповіднику вже не один рік занепадає. І у звіті це гарно проілюстровано і навіть є заклик автора: "Надіюсь цю тему прочитають впливові люди і постараються прийняти хоть якісь заходи по збереженню цього комплексу, тому що вже стільки бажаючих було реалізувати там дійсно чудові проекти, але будівля в руках якоїсь шишки і попросту пропадає й розкрадається. Жаль." Є якісні фотки, відео, відчувається шо автор брав інфу з інших джерел, тому не дивно шо про звіт є дуже позитивні відгуки адмінів та дописувачів форуму.

Bottlehunter

До альманаху треба обов'язково включити оцю статтю: Зімбабве. Країна контрастів очима українця

Крім того, думаю, що варто розділити тему з пропонованими звітами до альманаху і тему про конкурс звітів. Що скажете?
Най жиє Гуцулія!

Indigo

Невеличкий штаб ЦО на Науковій
Ніби й непримітний звіт, з-поміж решти які стильно і стисло робить Soulstrorm, але тут мені сподобались деякі деталі, яких я раніше не зауважував у інших звітах з бомбарів (хоча вони може й там є, але моя неуважність...): це колби з отруйними речованим і антидотами.

Indigo

Покинута прикордонна застава
Однією з особливостей звітів про покинуті військові частини є оте неповторне, магічне і непереборне відчуття ностальгії, що ніби снігова лавина, вкриває колишніх строковиків. Ці екс-бойові одиниці бачачи на форумі фотки знайомих до болю (і до бою!) місць не в силі стримати себе і...зареєструватись, а потім коментувати, - ще і ще: так пристрасно і відверто, що я уявляю як під час написання сльозопад заливає клавіатуру.
Здавалось би: в армії гартується їхній дух і печінка, але один з них, як виявилось, не в силі встояти перед холодними і безмовними світлинами Hulihankи. Вона зачарувала luckyfenа так, що той бувально через місяць після її лаконічного звіту доповнив ті звичайні фотки детальними коментарями-спогадами. І як цю сентиментальну карпатську рапсодію з Перкалаби, - тої самої, тої що недалеко від "Паміру", не додати в книгу? Це ж бо романтика...

Може це і дивна ідея, але хотілося б у книгу саме так і дати: фотки Хуліганки, коменти - Лакіфена. Одне з другим дуже гармонійне і солодке, наче Марічка Гутенюкова й Іванко Палійчук.

Indigo

ЛЯПА - Львівський локомотиворемонтний завод
Тут нема шо коментувати: просто гарна тема з класними фотками. Втім, я випадково нарив на форумі одну деталь, пов"язану з цим заводом, яка є рідкісним, можна сказати колись таємним доповненням. У 2012 році Synoptyk зробив тему Тепер це виглядає дивним... І у ній є відсканована справа працівника цеху, де є документ від 10 грудня 1949 р. - розписка про те що працівник "Львовского Паровозо-Вагоно Ремонтного з-да", Ділай І.М. ознайомлений про відповідальність на нерозголошення державної таємниці.

Дірка на ВЗ
Тема, що зацікавила не одного форумчанина. Час минав, дірки змінювались-закопувались і зникали, а фотки, коменти і спогади - залишились.
Інші підземелля на ВЗ описані яко Винні погреби. Гарні фотки цих погребів зробив Лесик.
Всі ці тема можна об"єднати в однку глобальну. Здається, десь ше є окрема міні-темка, також про ВЗ і підземні тунелі на його схилі.

Golem

Привіт Всім!

Прийом пропозицій закінчується 15 березня!!!

Не пропустіть нагоди мати власну працю в друкованому вигляді.

Ми домовилися про такий формат: беремо кращі звіти і кращі фотки і комбінуємо все в одне. Тобто наприклад Томнатик: є багато тексту і фотографій. Рой це все зкомпілює в офігенний друкований варіант. Аналогічно можна буде зробити з старою соляною шахтою, ЛАЗ-ом та іншими обраними...

Від себе додаю ще:

Гімн Експлорера
Дрогобицька Солеварня
Explorer 2.0
То моє море
Набережний Квартал
Клов
Телецентр

Ну і Полтва та Лощина поза конкуренцією. Якшо їх не включимо то читачі нас просто не зрозуміють. перевіремо двома форумами: видавців і екскурсоводів :)

Я старався вибрати такі звіти які максимально охоплюють нашу діяльність. Тобто не соло-писанину про Чорного Кочегара. А якісь загальні цікаві вилазки де є багато матеріалів від всіх. Так що дикидуйте свої але перед тим перевірте уважно чи їх не написав вже Нелегал.

Критерії відбору:

1) Голоси учасників комісії (ГО) - 5 балів за кожен голос
2) Кількість переглядів нормована на старість звіту - 1000 пер. на 1 міс - 1 бал
3) Кількість інформативних дописів - 2 бали за кожен новий допис
4) Наявність якісного тексту і фото - 10 балів
5) Статус авторів на форумі: Свої - 5 балів, ГО - 5 балів
6) Актуальність та свіжість теми - 10 балів (Лощина - боян 0, ЛАЗ- щось нове 10, Темнатик - посередині, 5)
7) Ваш варіант?

Після закінчення терміну ми формально просортуємо всі звіти згідно критеріїв. Потім визначимося з обємом альманаху і скільки їх починаючи зверху туди влізеться.

Остаточне рішення прийматиме Рой базуючись на "мистецькій" цінності і поліграфічній придатності того чи іншого матеріалу

Альманах буде доступний по передоплаті а також для скачування як pdf. Робити з нього закритий для доступу файл нема сенсу бо все ітак в неті є викладено і навіть більше.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Indigo

Ну що ж... я вирішив шо можна "підняти" власні теми, запропонувати і їх.
Наприклад Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат
Не я її почав, а Пляшкозбирач. І цим вона особлива: він її почав сфоткавши ЖЦПК ззовні, не показуючи його роботу і цехи. Я ж навпаки. У обох є цікаві та інформативні фотки.

Мости між балконами
Чи не найповніша онлайн-колекція фоток такого елементу львівської архітектури, що непомітний, але досить практичний

Історія одного будинку в Брюховичах
Плебанія-НКВД-школа-парафіяльне приміщення і спогади наших юзерів. Фотки посередні, але то можна виправити.

Бескидський тунель
Це єдиний залізничний тунель, що побудований в Україні за часів незалежності. Фотки, шо на форумі, зроблені там на різних етапах будівництва і на офіційному відкритті.

SANECKA

Пропоную від себе 3 теми:
Ставка Ворошилова
Грибовицьке смітєзвалище
Новоярівська сірка та крокуючі ескаватори
Є ще четверта, але то вже на ваш розсуд:
Ай-Петрі.
ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

Golem

Дякую всім за пропозиції! Прийом заявок завершено!

Голосувалка тільки для своїх тут. А далі справа рук майстра Роя :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Результати Голосування просортовані за загальним балом.

Клікніть щоб все гарно роздивитися :)


Якщо подивитися на автогенерований бал то він доволі точно корелюватиме з тим що люди проголосували вручну. Тобто на майбутнє можна використовувати його як метрику.

В топчику є Полтва, Лощина, Цитадель, Телецентр, ЛЕП, ЛАЗ(включаючи майбутні мега-звіти), Стебник, Крокуючі Екскаватори і Чорнобиль.

Дрогобичька Солеварня хоч і не увійшла в десятку по загальному балу, зате всі за неї одноголосно проголосували по 10. Думаю це вагомий аргумент.

Поки шо робоча назва залишається "АльмаНах Дослідника".

Roy -> До роботи! Я вже в відклав гроші на 20 примірників :)

Буде потрібна допомога - кажи. Ну і тримай нас в курсі як воно просувається.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Як ви напевно вже здогадалися альманаху цього року не буде. Принаймні станом на зараз немає навіть чорнового зразка. :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Цитата: Golem від 05.09.2019 13:50:56
Як ви напевно вже здогадалися альманаху цього року не буде. Принаймні станом на зараз немає навіть чорнового зразка. :(
Звідки в тебе така інформація? Чорновик є, і цього року буде. Не роби трагедії.
Meine Ehre heißt Treue

Golem

ну ти мені казав :) Ок. Я неправильно зрозумів. :(

Якшо можна покажи нам його будь-ласка шоб ми, при потребі, висловили свої побажання.
Дігери всіх країн єднайтеся!

289 Гості, 0 Користувачів