Львівський мехсклозавод

Автор VeNick, 04.10.2009 10:58:08

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VeNick

http://vkontakte.ru/video8732979_36030339?m=2 ось так підірвали цех технічного скла
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

Коли знаайду звідти фотки то обов`язково закину
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Dexter

  Коли то було???О_о
  Вони все підірвали???
  І хтось знає що вони будуть там робити???=)

YserL

То на шевченка у 2008 році

VeNick

весною 2007р на його розвалинах знімали фільм " Гітлер капут" , в Березні 2008р підірвали цех технічного склі і частково третю систему вона б впала повністю, але вони заклали замало вибухівки. Зараз там все розчишчено і прокладені комунікації під забудову, там планувався сучасний райончик з високоповерхівками. З початком кризи все заглохло, зараз на двох прохідних автостоянки. Зараз продають приміщення заводоуправління, вони хотіли його розвалити, але їм цього не дозволили так як воно має історичну цінність
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Dexter

  Дивно шо я про то не чув...хоча до цього літа я важав що 3 цегляний завод тоже ще досі стоїть=)
  В тій будівлі щось цікаве є???Туди впускають??=)

VeNick

УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

http://marketrent.com.ua/ua/object/680 кілька фоток. Коли мій знайомий буде на чергуванні, спробую зайти і пофоткати.
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

Я там частенько бував коли завод ще працював, на першому півпідвальному поверсі був медпункт і хімлабораторія, на другому був кабінет директора і його зама, а далі вже не пригадую
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Dexter

   В тій статті яку ти кинуі.журналіска ясно дала зрозуміти що з заводом поступили так як наші депутати люблять.довести до банкротства і купити за мізер..

VeNick

Так і було, коли прийшов інвестор з Дніпропетровска він спочатку не погано платив а потіп поступово викупив за безцінь ( 9 грн за акцію) контрольний пакет акцій і робив що хотів, від тоді люди забули про девіденти
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Dexter

 Дивно що приміщення заводуправління не знесли.адже в основному нікому нема діла до історичних памяток..
от візьмем як приклад цитадель:
1)Одну продали і з неї зробили готель(хоча здається вони не мали права такого робити)
2)Друга досі в власності військових
3) Одна єдина яку хочаб трошки рекунструювали(ДУЖЕ ТРОШКИ)
4)Ну і наша любима досі стоїть як руїна.

VeNick

Якщо ти уважно читав історію заводу, що він був збудований на місці млина, а тому будинку жив власник млина, а гуртожиток склозаводу розміщений в приміщенні монастиря, а в церкві колись був клуб від заводу, з розпадом СРСР з клубу зробили церкву і відднали йї частину 2-го поверху
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

Фото з 50 років заводу
    ВАТ "Львівський мехсклозавод" засновано у 1947 році. В цей час завод випускав скло віконне методом "Фурко". У 1950 році на заводі впроваджено у виробництво прогресивний для того часу метод безчовникового вертикального витягування скла. У 1947 році на заводі було випущено всього 77 тис. квадратних метрів скла. Впровадження нового методу виробництва дозволило у 1950 році випускати 1250 тис. метрів квадратних скла.
    У 1951-1952 рр. збудовано цех промпереробки скла, в якому освоїли випуск гартованого скла (плоского і гнутого) в повному комплекті для автомобільної промисловості, зокрема для Львівського автобусного заводу. В подальшому гартоване скло виготовлялось для комплекції тракторів (Мінск. Дніпропетровськ), львівських автонавантажувачів, дрогобицьких автокранів, львівських газових плит та іншої продукції.
    У 1961 році для потреб Львівського заводу "Кінескоп" та інших збудовона цех технічного скла, в якому освоєно виготовлення високоякісного контрасного скла з властивістю зварювання з металом і налагоджено виготовлення з нього днищ кінескопа і його захисного скла.
    У 1974-1976 рр. завдяки впровадженню у виробництво механічного помішування скла перед його виробництвом значно кращою стала якість продукції, що дозволило освоїти випуск великогабаритного плоского бокового скла та великогабаритного панорамного скла для нових моделей Львівських автобусів. Площа освоєного скла для автобусів ЛАЗ 695Н становила 1,5 квадратних метрів, одночасно були освоєні великогабаритні плоскі бокові скла.
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Golem

Дякую, цікаву тему ти підняв. А сам завод ше на своїх 50 років вже виглядав як дестройний індастріал :) Так шо го не шкода. Стаття як завжди упереджено-люмпенська. Я, взагалі то, по життю реаліст. І прекрасно розумію що І Львівське Скло, і Львівські кінескопи як і мікросхеми К157УД2 Полярону і ше багато чого іншого були дуже поганої якості. Самі заводи ше за часів своєї роботи скидалися на руїни а енергії то всьо хавало шо капець. Зато після розвалу територія цих заводів дала життєвий простір іншим компаніям, які в сумі заробляють набагато більше грошей ніж попередні монстри.  Тобто значно ефективніше використовують ресурси. Не кажучи вже про забруднення навколишнього середовища, адже виробництво в центрі міста - нонсенс.

Вертаючись до статті. На Лисичанський завод ми постачали колись пристрої обліку газу. Порівняння необєктивне, бо останній ше за союзу був і сучаснішим, і якіснішим за Львівський. Тому і вижив. Як вижили Електронмаш, Квазар і інші, що змогли скоротитися до затребуваних ринком розмірів і продовжувати випускати актуальну продукцію. А не шукали державної допомоги в спробі прокормити армію робітників, шо все крали а після обіду ходили вже пяні і вважали це нормальним станом речей. І якшо на цьому місці побудують житлові будинки - я буду тільки радий.
Дігери всіх країн єднайтеся!

VeNick

всьому виною сульфат натрію на фото Без имени-3.jpg в верхньому лівому куті білого цеху можна побачи його роботу
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

УКРЗАЛІЗНИЦЯ

VeNick

Вибачайте за якість просто ці всі фотки робились на соніеріксон К-750і, на той час кращої техніки в нашому розпорядженні не було
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

Golem

Гуд! Скоро пора буде створювати підрозділ "не-Обєкти" де викладати фото вже зруйнованих обєктів де ми були. Типу як цей завод, за Податковою, скоро і автонавантажувач.
Дігери всіх країн єднайтеся!

288 Гості, 0 Користувачів