Музей Метрології у Львові

Автор Golem, 08.07.2019 14:28:16

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

"На моє здивування я не знайшов в нас на форумі опису цього музей. Так сі стало що я мав троха вільного часу і перебував в центрі міста. То ж вирішив оглянути його експозицію і троха поффтикати на няшні коробочки з індикаторами. Тим більше що вхід в музей метУрології безкоштовний, а персонал дуже привітний.

Викладу кілька світлин але спойллити всю експозицію не буду. Хоча для нетерпеливих є 3-Д і dцей лінк

Такі металеві лічильники напевно непогано пригальмовувалися неодимовими магнітами
















Продукція Львівських заводів Мікроприлад та інших






Корпус з червоного дерева


Цей Львівський лічильник ще памятає 110В!!!






Коли була мода на годинники то і вольтметри під них косили





Все таки мали тоді смак до оформлення техніки!






скоростемір від Паровоза


таке я тільки в кіно бачив

Є тут скляні гирі які неможливо непомітно підпиляти








Не повірите, але за всіма цими осцилографами я колись працював







Дігери всіх країн єднайтеся!

atlas1975

бачив це все давно.. Робив зауваження працівникові того музею, шо на табличках по експонатам варта додавати інформацію про завод-виробник, та по можливості додаткову, супутню (роки випуску тощо). Ось наприклад осцилографи - з тої трійки два - лортівські, тобто мають безпосереднє відношення до Львова, ЛНІРТІ (в свою чергу - частково чи опосередковано до Політехніки), не пригадую чи в тому музеї завалялися частотоміри чи вольтметри - чимало типів їх моделей було також під логотипом ЛОРТА але з виробництвом у Золочеві..
Цікаво чи в головному корпусі ЛОРТА шось збереглося від їх музею (була тема зі знайденими фотками...) - бодай куточок чи стенди - екскурсії з місцевої школи туди якось пускають.. Знаю також що ше живі люди які є авторами (або одними з авторів) розробок ряду приладів.. ЛОРТА  - останній з львівських могікан (Електрон (не те шо сьогодні залишилося..), ФТА (з його музеєм..), Кінескоп (навіть їх "уламку" - Еротрону поволі гаплик наближається.. точніше, його наближають ,судячи з розмов на радіобазарі..), Полярон (цікаво - пара кімнаток з його лазерними рештками ще збереглися? - якшо не помиляюсь десь до будинку іншого інституту переносили..), Мікроприлад (там все сумно сьогодні..), Львівприлад (як і Полярон - щез серед новобудов..)... У Політехніці дуже цікава колекція радіовимірювальної (та іншої) апаратури; чи щось збереглося в колишньому технікумі радіоелектроніки (навпроти Лісотеху) - не в курсі.. Звісно вояки більш-менш зберегли свою 10 базу вимірювальної техніки (судячи з відеороликів на Ютубі), але підозрюю шо колись було більше й набагато більше..

344 Гості, 0 Користувачів