Яворівська Сірка, Новий Об'єкт

Автор inkognito, 05.10.2009 12:20:57

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

   Маю дуже гарні новини. Вчора, у неділю 4 жовтня під час поїздки на гриби був знайдений останній недосліджений об'єкт ДГХП "Новояворіська сірка" (принаймі у нас на форумі ніц подібного я не знайшов). Про розташування об'єкту - нижче.

  Яким було наше здивування, коли у сторжі на КПП впізнали нашого родича - він властиво провів нам міні-екскурсію. Сірку тут добували методом підземної виплавки, як коло Немирова - тільки маштаби меньші, десь у два рази. Перед входом на територію заводу стоїть пятиповерховий адмінбудинок, бомбік також присутній (не зміг спуститись через обмеження у часі, та й бахіл не мав з собою - води у ньому на 10 см). Будинок зачинений на колодки, вікна забиті дошками. Наш екскурсовод любязно відчинив двері і ми мали змогу пройтись по цій будівлі. Більшість кабінетів закриті і опечатані, а у тих що відкрито пусто або горами навалено різної технічної документації - привіз відти дві папки "Кальки за 1974-1975 р" (різні креслення, дуже цікаво переглянути) та "Плани земельних відводів ПВС-250 Яворівського ВО "Сірка" (багато карт). Папки у мене, доступні усім бажаючим для користування.

  Переходимо власне на територію заводу. Тут першою кидається в очі височезна труба та немаленька котельня - хоча менша ніж коло Немирова. Котельня також гарно закрита - але для нас тепер це не перешкода! Усередині все ціле, окрім вирізаної електропроводки на 90%. На тих 10% шо залишилось світло таки подається і не в останню чергу тому, що на трубі розміщені антени мобільних операторів. Усього в котельні 4 котли, один зараз відсутній. Три здається гріли пару на видобуток сірки, один використовувався для опалення. Потому сходили ще на насосну підстанцію, багато величезних баків. Присутня також станція завантаження сірки у цистерни (колія ціла) і ще із три-чотири будинки до котрих невдалось попасти через відсутність часу - ми були там не 40 хв. Отож маємо ще один об'єкт для дослідження +доступ практично будь куди.

  Тепер як туди попасти: для щасливих власників GPSу - ось координати Google Earth  50° 0'25.72"N x 23°23'47.34"E (мій Garmin у телефоні намалював N 50°00.491 х E 023°23.751). У кого GPS відсутній - добиратись наступним чином: їдемо у Яворів, а там розпитуємо як доїхати до села Старий Яр (від центру Яворова по прямій то десь коло 8-9 км. буде) або їхати по трасі Р-40, аж не виїдете із цього села. Власне на участку траси Р-40 за Старим Яром та селом Коти ви зустріне джелізнодорожний переїзд від якого за 50 метрів по ліву руку буде троха розвалена бетонка прямо на об'єкт (десь ше 2 км.) Орієнтуватись можна також по трубі, котру видно дууже далеко.

 З.І. Усі фото тут
Resistance is futile

Roy

Котельня inside:























Чарівне місце!
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Meine Ehre heißt Treue

Electri4king

Яворівська Сірка цього року.. :(





































Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Electri4king

6 місяців різниці





до того ж є підозри що електричну підстанцію що знаходиться поряд з об'єктом скоро розберуть..
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

120 Гості, 0 Користувачів