Центр космічного зв’язку

Автор explorer, 30.01.2007 19:30:55

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 4 Гості дивляться цю тему.

Golem

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Всім доброго дня) Дуже корисний сайт, і якщо дозволите приєднаюся до вашої спільноти.

Звичайно дозволяємо. Ласкаво порсимо :)

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Щодо ЦКЗ. Зветься він в народі "Азимут". ЦКЗ "Азимут". Справді дві грандіозні споруди. Розташовані вони за 7км від Золочева між селами Єлиховичі і Сасів. Про призначення багато говорити не буду, скажу що місце унікальне)) Візьміть радіо приймач, і обійдіть навколо даної споруди)) Ви будете приємно вражені почути поляків, французів, німців, чехів на фм діапазоні з прекрасною якістю). ЦКЗ справді зараз працює на телебачення та інтернет (дата) канали.

Ти там працюєш чи як?

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Більше говорити не буду) Кого цікавить детальніше про цю споруду пишіть в ПП)) На форумі все одно трох страшно)) Або пропуную зробити щось типу закритого розділу (з секретними картами????ггг).

Даремно боїшся. Обєкт цивільний і не засекречений. За це нема жодної адміністративної чи кримінальної відповідальності. Тут є звіти з споруд проникнення в які протизаконне. І нічо :) Їм і без нас є чим займатися. Тим більше шо шкоди не робимо. Просто досліджуємо і описуємо. Якшо ні - шли на мило. Є в профілі. Розішлю надійним людям :) Поспілкуємся так.

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Щодо оптики, от перший раз таке чую. Якщо ви будете стояти коло ЦКЗ, детально придивіться на гору, що стоїть під львівською трасою поблизу села Ясенівці. В біноклі ви побачите також дещо цікаве)

Радіорелейка? Просто про оптичний кабель дуже багато від кого чув. Та й дані по ньому куда швидше передаються.

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Обовязково туди поїдьте, до Золочева електричкою, далі слід на маршрутці за 75 коп. доїхати до центру, 5 хв пішки до нового автовокзалу, що біля комплексу "Надія", та сісти на маршрутку в напрямку на села Сасів, Верхобуж, Опаки, Ушня. Якщо водій затятий і буде зупинятися тільки на зупинках, то доїдьте до "Памятника", а далі в сторону напрямку руху маршрутки порядку 600м, і за лісом повернути наліво на асвальтову дорогу (там знак вїзд заборонено). Далі порядку 300м, і далі йти візуально))))

Детально і Корисно. Думаю ніхто не зблудить.  А я якось весною на велосипеді чухну :) Заодно і місто огляну, і замки.

Цитата: Fl@nker від 03.03.2009 13:58:00
Щераз списибі за адмінам за чудовий сайт)

You are welcome
Дігери всіх країн єднайтеся!

Fl@nker

ЦитуватиТи там працюєш чи як?

Ні, нажаль ні. Все що дізнався, мабуть таким самим шляхом як і дізнаєшся ти))
трох розвідки, деяких людей шукав по тих питаннях)

ЦитуватиДаремно боїшся. Обєкт цивільний і не засекречений. За це нема жодної адміністративної чи кримінальної відповідальності. Тут є звіти з споруд проникнення в які протизаконне. І нічо  Їм і без нас є чим займатися. Тим більше шо шкоди не робимо. Просто досліджуємо і описуємо. Якшо ні - шли на мило. Є в профілі. Розішлю надійним людям Поспілкуємся так.

Та й справді... Просто місце розташування даного ЦКЗ також підбирали досить довго, по перше видно його тільки з трьох місць і то не досить довго (якщо помітив навколи гори).

А саме краще проведи пряму через Краснянську радіоперехоплюючу станцію і власне цей ЦКЗ, думаю все буде зрозуміло)

ЦитуватиРадіорелейка? Просто про оптичний кабель дуже багато від кого чув. Та й дані по ньому куда швидше передаються.

Звичайно швидче)) ще не придумали такої системи передач, яка б змогла обробити потік інформації, що зможе передати волокно.
Повітря також прогресує) На сьогодні мені відомі РРЛЗ з пропускною здатністю STM-16 (STM-16 = 2488Mb/s)
Хто зна якими потоками оперували в 70-ті роки)

ЦитуватиДетально і Корисно. Думаю ніхто не зблудить.  А я якось весною на велосипеді чухну  Заодно і місто огляну, і замки.

Велосипед це круто))
That's the Way I Wanna Rock 'n' Roll.

Alex_Vlasenko

Привіт, хлопи!  Хоч тут уже півроку нікого не було, дам свою інфо.
ЦКЗ був запущений у експлуатацію 1974 р (наразі завдяки його будівництву деякий спритний люд з найближчих сіл зміг вкрити свої дахи бляхою, що трохи переплутала адресу, коли її везли на будівництво того ЦКЗ) і слугував головним чином, як:

1. засіб для підтримання міжурядового зв?язку СРСР-США (так звана лінія TGP-4), TGP-3 підтримувалася через супутник Молнія, TGP-2 та TGP-1 підтримувалися міжконтинентальними кабельними лініями через Танжер на півдні та Скандинавію на півночі.

2. засіб для елітного телефонного зв?язку для вузького кола осіб Совецького Союзу (урядові та ПБ КПРС)

3. засіб телевізійного прийому-передачі по заздалегідь замовленим темам (перші хокейні трансляції з Канади йшли через цей ЦКЗ)

Хлопи, чого ви боїтесь якоїсь секретності, ви ж живете у вільній Україні, чи не так? Замовте собі там екскурсію на той ЦКЗ.

Спочатку там була одна 25 метрова антенна, яка все це і забезпечувала (це та менша антена  на фото) і працювала вона в Атлантичному регіоні. Приймач сигналів охолоджувався гелієм. Майже все обладнання було американським (телефонія) та англійським (прийом ТБ) і одна установка радянська (передача ТБ)

Зараз, як мені відомо, ця антенна працює на Індійський регіон, а більша - 32 метри - працює на Атлантичний регіон (всі ці данні легко знайти на офіційному сайті РРТ).

Інші станції цього типу знаходяться у м.Дубна під Москвою та Находка біля Владивостока. Все це також легко знайти по гуглу і навіть побачити на maps.google

Бувайте здорові!

Golem

Дякую за інформацію. то шо тут нема свіжих відповідей не означає шо тема непотрібна. Було б дуже цікаво зїздити туда на екскурсію. Не підскажеш в кого саме і як можна її замовити?

Також маю питання. Шо означає "працює на Атлантичний регіон". І як це відноситься до інтернету?
Дігери всіх країн єднайтеся!

Alex_Vlasenko

ЦитуватиДякую за інформацію. (ТЕ)то шо тут нема свіжих відповідей не означає шо тема непотрібна. Було б дуже цікаво зїздити (ТУДИ) туда на екскурсію. Не підскажеш в кого саме і як можна її замовити?

А чому -шо- а не -що- ?

-- Знайдіть на РРТ Золочівську філію, там є телефони - вмотивуйте своє бажання (запросіть-запропонуйте школярам) - банально похваліть їх (ЦКЗ) та т.і. Гугліть на здоров'я!

ЦитуватиТакож маю питання. Шо означає "працює на Атлантичний регіон". І як це відноситься до інтернету?

Це означає, що сигнали *йдуть на-приходять з* супутника Інтелсат, який висить над Атлантикою. А канали забезпечують те, що замовили клієнти - Інтернет, ТБ, телефонію і т.і.
Гугліть слово Інтелсат - багато чого дізнаєтесь! Як чого не знаєте - вперед до гуглу!
Бажаю успіху!
Any your questions are welcome!
Привіт Вам усім з Одеси - шануйте українську мову!

Golem

Пост звісно інформативний. Але якось крапель негречно написаний. Чи може я помиляюся? Трохи по хамськи, троха зверхньо. Перше попередження.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter_

Минулого тижня ми  з Христиною їздили до ЦКЗ на прогулянку. Доїхати дуже просто - до Золочева еклектричкою (тернопільською з Підзамче), далі маршруткою на автостанцію. При бажанні йти з вокзалу можна пішки, по дорозі відвідавши золочівський цвинтар, де є багато оригінальних надгробків.
З автостанції ми сіли на маршрутку Золочів - Сасів, водію розказали куда нам треба, попросили, щоб висадив і спитали, скільки коштує білєт. Водій сказав що гривнюпсят або дві, я вибрав перший варіант і ми поїхали.
По дорозі треба проїхати село Єлиховичі, побачити по дорозі такий пам'ятник  і зразу кричати "Шофер, станьте!"

Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter_

Далі пройти метрів 400 і повернути наліво, заблукати важко. Перейти через лісосмугу і зразу побачити
Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter_

Після розмови з охоронцем виявилося, що об'єкт належить Національній телекомпанії України, на території є ще дві маленькі тарілки, а їхати сюди аж зі Львова нема чого, але якщо нам так вже цікаво, то можна походити навколо і познімати, але щоб не перелазити через паркан, бо Бровко штани порве.
До речі, ніякі радіостанції там не тягнуть, може, треба вилазити аж на саму тарілку?
Най жиє Гуцулія!

Bottlehunter_

    Біля паркану є багато вуликів, очевидно бджоли пасутся на сусідніх полях. А може, служать додатковою охороною.
До речі, унікальність ЦКЗ викликає сумнів. В неті знайшов таке. . Хтось щось знає про цей об'єкт? 
    Під лісосмугою знайшовся пейнтбольний майданчик, а в лісі - розвалена хатинка невідомого призначення із залишками п'єца всередині.
Най жиє Гуцулія!

RedShift

Darts matters!

didey

ось силка яка дуже багато пояснює чиї це антени і для чого вони
http://www.rns.net.ua/network/index.htm

Ivan2

Цитата: TAras88 від 03.04.2007 12:27:36
Щодо кількості тарілок... Їх там вже давно дві, можливо з самого початку.

Їх там було спочатку одна (та, що на бочці) потім дві - поставили нижню японску, а потім третю і четверту вже монтували ми в 200х році...

Приємно бачити знайомі фото... Яких вже не бачив декілька років...

Ivan2


Ivan2

Колись тарілка на бочці була повернута в сторону ближнього лісу (там де стара хата), то ліс над променем був рижий, вигорівший...

Alter

Он дивись і поля пожовтіли. А казала ж мені бабуся що телефони радіЯцією плюються...
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

shtirlitzzzzzz

Недавно їздив туди автостопом з Тернополя, добрався десь за 2 год, всім раджу. Доречі подорозі можна заїхати в Підгорецький та Олеський замки, це ще приблизно 2-3год)

Electri4king

На прикладі контрасту чорного і білого можна прирівняти 20ХХ-2013 роки з теперішніми часами. Особливо це стосується об'єктів (стратегічних/нестратегічних). Закрився доступ вже і до того центру. І нічого дивного, б мало здатися..

Думка поїхати в Золочів і обдивитись все як слід власними очима вже давно зародилась. Все розтягувалось і розтягувалось, але так як на носі практика на термоприладі через два дні, то вирішив нарешті вирватись в останній момент туди.

Перше куди я хотів попасти, то це той ЦКЗ. Аж надто сподобався він мені по фотографіях. Тому зістрибнувши з першої тернопільської електрички одразу направився до нього. Загалом, якщо поміряти відстань від вокзалу до того центру - близько 9 км вздовж дороги. Дорога до нього така горбиста, а сам центр непогано захований хвойними. Прийшовши до славнозвісного повороту з знаком "В'їзд заборонено" і натягнутим тросом по дві сторони дороги з жовто-синіми стрічками по середині, користуюсь моментом і роблю паро кадрів. Просуваюсь далі по дорозі в напрямку центру, клацаючи і клацаючи, підходячи достатньо близько чую гавкіт собаки (на диво не дуже агресивної), а коли вже прийшов під саму прохідну то вже і другий дав про себе знати. Охоронець досить привітний, років десь 40-45, загалом не дуже говіркий (і його можна зрозуміти!) з посмішкою дивився на мене ошелешеного від тих "саталітарок". Нажаль, дозволу походити і познімати місцину я так і не добився зі всім відомої вам причини. Плюс, приводом для кращої безпеки об'єкту послужили ще минулого року троє невідомих (один кавалєр і двоє дамочок). Зі слів охоронця вони припершись на об'єкт, в серпні місяці, вимагали щоб той пропустив їх на територію і дозволив провести зйомку. Закінчилось все це було викликаним нарядом для ентузіастів. Черговий після цього сказаного, приводячи в приклад різні випадки намагався мене переконати в нехорошості "вилазок" на схожі об'єкти, та ще й в такий час, але після того я постарався роз'яснити йому яка справжня мета тру-експлорера і взагалі такого туризму. Поговоривши ще 5 хв, неспокійні собаки не дали нормально розпитатись що б хотілось, і черговий повинен був їх закликати до себе в середину, на чому наша розмова й завершилась. Тиснути на нього і випрошувати його я вже не став, його прекрасно можна зрозуміти, тим більше мені ще хотілось повернутись нормально в місто і полазити по ньому) Подякувавши, попрощався і направився назад в Золочів, де ще залишалось чимало часу на інші походеньки по абандонах...

















Повні версії фото тут - https://goo.gl/photos/pJksYuoXSkuH7q7K7
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Влад Беспалов

Добрий день!

Теж там були, але фотографували з далеку, бо машиною туди не проїхати.

Можна взяти ваші фото з гуглдиску із зазначенням авторства для http://vladbespalov.livejournal.com

Golem

Так. Звісно. Даш лінк на цю тему десь на початку свого допису хіба що
Дігери всіх країн єднайтеся!

329 Гості, 0 Користувачів