Бункери в Карпатах або гора Стайки – Микулеска на 14 Жопня

Автор Golem, 24.09.2019 08:07:19

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Вже традиційно ломимся на 14 жопня в гори. Звіт з минулорічної мандрівки тут. На цей раз буде hard core. Бо хочемо відвідати заросші та малоходжені місця. На весь інтернет лише два звіти звідти. Зате там є бункери по ПСВ.

План:
- Виїзд 12 жопня субота 8-00 ранку.
- 14-00 прибуття в Явірник, коло Щибеного
- Ломимся вгору
- 19-00 таборимся під Стайками


(с) фото зі звіту за лінком нижче


- 13 жопня неділя: лишаємо намети де є. Перехід до Микулески, огляд залишків фортифікації. Ночівля на тому ж місці

- 14 жопня понеділок: спуск до машин.
- Огляд ДОТ-ів коло Богородчан Ми ше не були в 3-и поверховому ;)
- Повернення у Львів

Попереджаю зразу: буде лютий жестяк. Хто продирався через триметрові зарослі жерепу а ще й в дощ той знає. Ось є кілька звітів звідти. Люди собі травмували коліна, губили палиці, багато матюкалися.



Звіт 1 і 2
Кілька фоток

Ночівля в наметах і вночі точно буде мінус. З собою обов'язково мати трекінгове взуття, дощовик, палиці та окуляри. Жереп часто травмує очі.


Нагору йде якась стежка, але на інтернет картах її немає бо тудою мало хто ходить. Так шо будемо шукати на місці. Дозволів від прикордонників не потрібно.

Додам кілька світлин. більше є в тих звітах. Але кажуть що чорні там все цінне вже позбирали. Я апарат беру.



Попередньо зголошувався Саннімен, Бригадир, Міша Le-i-3о, Діма Експлорер, може ше когось забув. Підтвердіть будь-ласка хто їде шоб ми порахували місця в машинах.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Le-i-3o

Я попередньо в силі натхненний минулорічною поїздкою на Покрову не можу пропустити цю.
Він копав, і ти копай!!!

explorer

Я теж попередньо "за", буде 4 місця в Дастері.
бтв: класна тема є тут щоб скласти собі уявлення про ті місця (з ведмедями, і навіть згадкою про зустріч з риссю, капканами, та фотографіями 1916р) http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=20&t=98285&all=1


ПС: паспорти дуже бажані, будем за пару км від КПП де вже раз частину нашої групи приймали за відсутність документів. Ну і якщо спуск буде трохи в сторону Шибеного (як то було внепланово в нас) то паспорти маст хев.

Ну і тре продумати як зменшити кількість сексу з жерепом і зберегти сили на щось цікавіше :)

explorer

Тут є треки по цих місцях: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=mvhrevjwxjgkspjz (на мапі клікнути на "більше..."/"треки поблизу"). Там є координати пари джерел на західній стороні хребта на північ від вершини Стайки

Бтв, а відоме точне місце для ночівлі? Полонина Данюкова Стая (під Стайками) судячи з лінка на вікімапію?  Чи десь ближче до вершини?


=========================================================

Додаю сюди щоб не плодити пости. Мені стало реально цікаво що там і як, і прочитавши звіти\фотки\треки і карти де люди прикидали маршрути, вийшло, що всі ходять через це місце, де можна заночувати і набрати води (воно ж підписано як water на треку): полонинка без імені тут:





Фрагмент карти від Treker з eurotourist.club:



Фрагмент його опису того місця з http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=20&t=98285&all=1#p703152
Цитувати3) Після полонини стежки не є. |#smile784| Тобто їх є але мульйон, оленячі, конячі. Місцями з'являється чітка стежка, яка врешті виходить на траверс до полонини Донюкова стая. Тут на роздоріжжі треба брати вліво. Дертися треба через густих сухостій ребром. З часом намацується траверс і є полонина з водою.
4) Підхідний час від цієї полонинки на першу локальну вершину Стайок (вершин там є 5 !1743 найвища))) з рюкзаком - 30хв. Від полонини треба взяти різко праворуч і лізти прямо вверх, через ліс, потім зарослі ялівцю, з виходом на каміння. Стежок нема. Перехід з локальної вершинки на наступну в суцільних зарослях, окопах та каміннях.

Щось тупить з картинками imgbb :(  от тут всі мапи, якщо в пості не видно: https://photos.app.goo.gl/981sdmMC4z5fAxiM7


Golem

Узгодив всі деталі. Паспорт беремо. Бо хоча в ті гори пускають без нього, але

"Правда, Явірник за пару км перед кпп. Я щось переплутав :) Але при мінімальному відхиленні при спуску попадаємо в Шибене"

Ось маршрут. На карта вода позначена в одному місці "Ночівля 1". Але всі ночують в іншому "Ночівля". Без скидання висоти і на південному схилі. Спробуємо і ми так.


Перший день йдемо під Стайки(червоний). Падаємо з західного чи східного боку. Де буде вода. У випадку емердженсі маємо запасний варіант ночівлі біля води на півдорозі.

Другий день синій маршрут. Там лютий жереп. Можна буде полазити по окопах, пошукати шось цікаве.

Дігери всіх країн єднайтеся!

Le-i-3o

Він копав, і ти копай!!!


Sunnyman


Electri4king

+1 залежить від погоди, пакуюсь як і тоді в тачку Голема
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

explorer

Цитата: Electri4king від 07.10.2019 22:38:11
+1 залежить від погоди, пакуюсь як і тоді в тачку Голема
Та кращої погоди за ту, що обіцяють, вже цього року не буде: https://www.accuweather.com/uk/ua/yavirnyk/1202647/october-weather/1202647

Electri4king

Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

266 Гості, 0 Користувачів